IMG_20200828_174641

עוגת פיסטוק-רימון טבעונית

IMG_20200828_174641

עוגת פיסטוק-רימון טבעונית

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 40 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגה עסיסית, חמצמצה, יפה, מרשימה, טעימה, וממש פשוטה להכנה, שהיא פשוט חובה לשולחן החג (ובכלל)!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
לפעמים נוחתת עלי ההשראה
נהיה לי ויז'ן
הכוכבים מסתדרים
וזה יוצא כמו שדמיינתי
ולפעמים אפילו יותר טוב!!
 
אז העוגה הזאת.
עוגת פיסטוק-רימון לימונית
עסיסית
חמצמצה
וסופר טעימה
וכל כך יפהההה
שאי אפשר להפסיק לצלם
איך אני אוהבת את שילובי הצבעים האלה…
 
והכי כיף-
שהיא כל כך פשוטה להכנה!!
אני יודעת
שלרוב כשאני אומרת את זה לא מאמינים לי
אבל בחיי שהיא פשוטה
אפשר אפילו לראות את הוידאו כהוכחה!
 
כן כן, ההצלחה ממש מובטחת
כי אתמול הכנתי אותה בפייסבוק-לייב
ושמרתי את הסרטון
אז אני ממש ממליצה לצפות בסרטון לפני או תוך כדי ההכנה
גם תראו כמה זה פשוט
וגם תדעו בדיוק איך צריך לעשות הכל
ואיך הכל צריך להיראות!
הצלחה מובטחת.
עוגה מנצחת לארוחת חג מנצחת!
 
(ואם באמת תרצו ארוחת חג מנצחת
עם ליווי שלב-שלב
תירשמו לסדנת חג אונליין שלי
בה נכין יחד ארוחת חג שלמה ערב לפני!
לפרטים והרשמה לחצו כאן)

מצרכים

לתבנית אינגליש 30*10 או לתבנית עגולה קוטר 20
 
יבשים:
1 כוס (120 גרם) פיסטוקים טחונים 
גרידת חצי לימון
1/3 2 כוסות (325 גרם) קמח
1/2 כוס פחות כף (90 גרם) סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
 
רטובים:
1/3 כוס (65 גרם) שמן
2 כפות (30 גרם) מיץ לימון סחוט
4 כפות (60 גרם) רכז רימונים
2/3 כוס (160 גרם) חלב צמחי לא ממותק
2/3 כוס (160 גרם) מים
 
לזיגוג:
1/2 1 כוסות אבקת סוכר
2 כפות רכז רימונים + 2 כפות מים 
(כפות מטבח. אם תשתמשו בכפות מדידה אז חצי כמות)
טיפה קטנה של צבע מאכל אדום
 
לקישוט:
חופן גרעיני רימון
חופן פיסטוקים קצוצים גס
 

אופן ההכנה


1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
2. שפכו לקערה גדולה את כל היבשים וערבבו בעזרת מטרפה.
3. שפכו את כל הרטובים לקערה אחרת/מד ליטר, וערבבו קלות בעזרת המטרפה.
4. שפכו את הרטובים למרכז קערת היבשים תוך כדי ערבוב עם המטרפה. המשיכו לערבב עד שהכל מתמזג למרקם אחיד ומיד תפסיקו (ערבוב יתר יפיל את העוגה).
5. שפכו את התערובת לתבנית ויישרו לגובה אחיד.
6. הכניסו לתנור. האפייה אמורה לקחת בערך 40 דקות. כדאי לסובב את מגש האפייה לאחר 25 דקות להשחמה אחידה. העוגה נסדקת ומשחימה קלות כשהיא מוכנה. (כדאי לוודא עם מבחן הקיסם).
7. הוציאו והניחו לעוגה להצטנן לחלוטין.
8. הכינו את הזיגוג- ערבבו בכוס את רכז הרימונים והמים. סננו לקערה את אבקת הסוכר (כדי להיפטר מגושים). שפכו את רוב תכולת הכוס לקערה בהדרגה תוך ערבוב עם מטרפה. צריך להגיע למרקם מאוד סמיך (שכשמטפטפים את הזיגוג חזרה לקערה נשארים סימונים ברורים שלו ותוך כמה שניות זה נעשה חלק בחזרה). ניתן לתקן עם עוד מים/אבקת סוכר. הוסיפו טיפונת קטנטונת ממש של צבע מאכל אדום וערבבו היטב ליצירת צבע ורוד אידיאלי! **שימו לב- הזיגוג צריך להיות עוד יותר סמיך ממה שהדגמתי בסרטונים! תכינו אותו הכי סמיך וקשה שאפשר, שעוד ניתן לערבוב.
9. שפכו את הזיגוג על העוגה וקשטו עם הרימונים והפיסטוקים ותתענגו על כמה שהיא יפה ואז על כמה שהיא טעימה.
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • ניתן להשתמש ברוטב רימונים במקום ברכז רימונים. העוגה לא מאוד מתוקה, אז קחו את זה בחשבון (לעוגה מתוקה החליפו לרוטב והשאירו כמו שזה, לשמירה על מתיקות מעודנת החסירו כף סוכר נוספת).
    • הסבר מלא על רכז הרימונים- בסרטון:)
    • אם תרצו להשתמש בחלב מתוק, החסירו כף סוכר מהתערובת….
    • אפשר להחליף את הפיסטוקים בכל אגוז טחון אחר. לא חובה טחינה דקה, אפשר גסה. ניתן לטחון לבד במעבד מזון/בלנדר.
    • ניתן להחליף לקמח כוסמין. 
    • ניתן להכין את הזיגוג בלי צבע מאכל, אבל רוטב הרימונים חום, אז עדיף להחליף אותו בחלב צמחי/מיץ לימון סחוט (תלוי אם תרצו זיגוג חמצמץ או מתקתק). אני בעד שילוב:)
    • מזכירה- תכינו זיגוג יותר סמיך ממה שנראה בסרטונים שלי, כך הוא יחזיק במקום ובצבע שלו הרבה יותר טוב. הכי סמיך שתצליחו.


כרגיל, מצרפת למטה תמונות מההכנה:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה