קוקי כיף פופקורן

פופקורן ביתי בטעמים + פופקורן מקורמל טבעוני

קוקי כיף פופקורן

פופקורן ביתי בטעמים + פופקורן מקורמל טבעוני

זמן הכנה: 10 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
כשתבינו כמה זה קל וטעים, לא תקנו יותר פופקורן למיקרו. והפופקורן המקורמל- סכנת נפשות! קבלו גם ערימה של טיפים לפופקורן ביתי מושלם:)
לכל מנת פופקורן: 1/3 כוס (100 גרם) גרעיני פופקורן, 1-2 כפות שמן צמחי
לציפוי קרמל: 1-2 כפות שמן, 1 כוס (200 גרם) סוכר, 1/2 כפית סודה לשתייה, 1 כפית מלח
לטעם פפריקה: חצי כפית מלח, רבע כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית טימין, רבע כפית אבקת שום
לטעם שום: חצי כפית מלח, רבע כפית אבקת שום, רבע כפית שמרי בירה,
לטעם שוקו: חצי כף קקאו, חצי כף אבקת סוכר, קורט מלח,
לטעם קינמון: כפית אבקת סוכר, רבע כפית קינמון, רבע כפית ג'ינג'ר,

המאנצ' האהוב על הבנזוג שלי זה פופקורן
כשאני במצברוח לפנק בערב כשנגמר היום ואנחנו בוהים בטלוויזיה אני ניגשת רגע למטבח ומתקתקת לנו פופקורן בסיר.
ברגע שהבנתי כמה קל ומהיר זה להכין פופקורן בסיר הפסקתי לקנות את השקיות למיקרו
וברגע שקניתי אבקה לפופקורן של מלח בטעם חמאה התמכרנו קשות… (אפרט בהערות)
ואין יותר ממכר מפופקורן מקורמל….


בקיצור החלטתי להכין לך מתכון וסרטון
כי בא לי שכולם ידעו כמה זה קל וכיף וטעים
ואשתף בכל הטריקים והטיפים שלמדתי עם השנים כדי שתרוויחו מהניסיון שלי:)
ולכבוד המאורע החלטתי ליצור כל מיני תיבולים מעניינים כדי שלא יהיה משעמם
(אבל אני יודעת שאני ישר אחזור למלח חמאה שלי;)

 

 

מצרכים:


לכל מנת פופקורן:
1/3 כוס (100 גרם) גרעיני פופקורן,
1-2 כפות שמן צמחי

לטעם פפריקה:
חצי כפית מלח
רבע כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית טימין
רבע כפית אבקת שום

לטעם שום:
חצי כפית מלח
רבע כפית אבקת שום
רבע כפית שמרי בירה

לטעם שוקו:
חצי כף קקאו
חצי כף אבקת סוכר
קורט מלח

לטעם קינמון:
כפית אבקת סוכר
רבע כפית קינמון
רבע כפית ג'ינג'ר

לציפוי קרמל:
1-2 כפות שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח

אופן הכנה:


  1. חממו שמן בסיר עם תחתית עבה על אש גבוהה, יחד עם 3 גרעיני פופקורן.
  2. ברגע ששלושתם מתופצצים, הוסיפו את כל הגרעינים פנימה ונענעו היטב את הסיר, וכסו.
  3. המשיכו לנענע היטב את הסיר בכל כמה שניות.
  4. תוך 2 דקות קצב ההתפוצצות יעלה מאוד וכבר לא תשמעו את הגרעינים נעים בתחתית הסיר כשתנענעו אותו, זה הזמן לכבות את האש, להמתין רק כמה שניות כדי שלא יתפוצץ עליכם הפופקורן (אבל לא יותר מזה כי אז הפופקורן שבתחתית יישרף) ולהעביר ישר לקערת ההגשה.
  5. הוסיפו את התיבול הרצוי.
    לפופקורן מקורמל:
  6. הכינו מגש אפייה עם נייר אפייה מעליו.
  7. הכינו פופקורן והעבירו לקערה.
  8. שפכו לסיר את השמן והסוכר, נענו והניחו על אש גבוהה. הכינו מראש בצד את הסודה והמלח.
  9. השגיחו ללא הפסקה על הסיר כדי שלא יישרף הסוכר. כשהסוכר מתחיל להמס נענו היטב את הסיר להמסה אחידה, כדי שלא יישרף.
  10. בשלב הזה צריך לפעול ממש במהירות: הסוכר יתחיל להתקרמל בקצוות הסיר או איפה שחם יותר, צריך ישר לערבב טוב, אפשר להיעזר בלקקן/כף עץ. בשניה (!!) שהכל מתקרמל- הסוכר נמס והתחיל לקבל צבע ענברי- כבו את האש, שפכו פנימה את הסודה והמלח, ערבבו היטב (הכל יתחיל לתסוס), שפכו פנימה את הפופקורן מהקערה, וערבבו היטב כדי לכסות את כל הפופקורן בקרמל.
  11. העבירו את הפופקורן המקורמל לנייר האפייה, ופזרו אותו היטב.
  12. הניחו לו לכמה דקות כדי שיצטנן לחלוטין, ואז שברו לגורמים עם הידיים, העבירו לקערה, וחסלו במהרה.

    טיפים להצלחה ולשדרוג:
  • חשוב להשתמש בסיר עם תחתית עבה, יש הבדל משמעותי בהצלחה.
  • כדאי להשתמש במכסה שקוף, מעבר לזה שזה ממש יפה, זה מאוד מועיל לראות את ההתפוצצות של הפופקורן.
  • לאחר ניסיון רב ורכישת מיומנות, תדעו כבר מהשמיעה והתחושה מתי לכבות את האש, ותוכלו לעבור למכסה משודרג (אם תרצו)
  • קחו נייר אלומיניום וכסו איתו את הסיר היטב, קחי עוד רצועה וצרו בעצם שכבה כפולה של מכסה אלומיניום לסיר. קחו קיסם ותחוררו את ניירות האלומיניום מלמעלה. השתמשו בזה בתור המכסה (ושמרו לשימוש חוזר!), האיוורור הזה פשוט משדרג את ההתפוצצות של הפופקורן. אבל זה לא חובה.
  • תטחנו את המלח לאבקה!!! זה עוטף את הפופקורן בצורה כל כך יותר טובה ממלח רגיל, לא תוכלו לחזור לאחור, זה משנה את הכל. (שימו קצת, חצי כפית ממלח טחון זה יותר מחצי כפית מלח רגיל…)
    כמובן שגם שאר התיבול ייתפס יותר טוב אם יהיה כולו בצורת אבקה דקה.
  • לשדרוג אמיתי וממכר ופחות בריא- תקנו אבקה לפופקורן, שזה למעשה מלח בטעם חמאה. ניתן למצוא את זה בחנויות המתמחות באפייה, אני ראיתי כזה גם בשוק לוינסקי באחת מחנויות התבלינים. לכל מנת פופקורן מספיקה חצי כפית, אז מה שתקנו גם יישמר למלא זמן.

לאינסטגרם שלי 

 

הערות והמרות:

כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • התיבול הוא בגדר הצעה, אולי תעדיפו מינון קצת שונה לטעם חזק/חלש יותר, או לשנות קצת את התבלינים.
  • למשל, במקום התבלינים של הפפריקה אפשר פשוט להשתמש בתבלין גריל-עוף, במקום הג'ינג'ר בקינמון אפשר חוואיג' לקפה, במקום קקאו עם אבקת סוכר אפשר שוקולית, וכו'.
  • אם הפופקורן לא מתפוצץ טוב, יכול להיות שהגרעינים לא טריים מספיק.
  • אפשר להכין בלי שמן בכלל. פחות מומלץ בסיר נירוסטה פשוט כי הוא נשרף בקלות.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה