vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

סלט תפוחי אדמה מעולה עם מיונז טבעוני

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 20
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
סלט טעיםםם שהוא ארוחה
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

לקראת יום העצמאות שאלתי בסטורי איזה מתכונים חדשים להכין- וישר ביקשו ממני סלט תפוחי אדמה.

אהבתי מאוד, כי זה פשוט, טעים, ואין לי מספיק מתכוני סלטים בבלוג.

החלטתי כבר להכניס פנימה מתכון למיונז טבעוני כי מדי פעם אני מגלה שזה לא תמיד ידוע, למרות שבעיני זה סופר נפוץ. יש מתכון אחד שחוזר על עצמו ברחבי האינטרנט שמבוסס על חלב סויה ושמן ביחס של 2:1, שיוצא מושלם, שתמיד הכנתי לפי המתכון של אורי שביט אז אני תמיד מפנה אליו,
אבל הפעם חשבתי שכדאי להדגים כמה מהיר ופשוט זה להכין מיונז לבד, במיוחד עכשיו לקראת החג שכולם מחפשים מיונז טבעוני בסופר.
יש עוד דרכים להכין מיונז, למשל על בסיס טופו משי או מי חומוס או אפילו חמאת שקדים. הכל מאוד פשוט ולהכל יש מגוון מתכונים ברשת.

גם עם הסלט יש דרכים לשחק, פירטתי בהערות למטה.
בכל מקרה יוצא סלט מאוד טעים וכיפי וביתי,
שבזכות זה שהוספתי לו טופו- בעצם במקום הביצה הקשה- הוא גם ארוחה מבחינתי.

כל אחת מכירה את הסלט הזה בגרסה אחרת- לפעמים עם ביצה, לפעמים עם אפונה או אפונה וגזר, עם המון מיונז או ממש מעט.. וכו'.

תשחקו עם זה, שוב- פירטתי בהערות;)

אז שיהיה בתיאבון!

מצרכים

3 תפוחי אדמה בינוניים
150 גרם טופו רך
חצי בצל סגול
2 מלפפונים חמוצים גדולים
2 כפות עלי שמיר
חצי כפית חרדל
חצי כפית קאלה נמאק (מלח הודי שחור)
4 כפות מיונז טבעוני
קצת פלפל שחור
כף שמן זית

למיונז:
כפית שטוחה חרדל
חצי כפית מלח
כף מיץ לימון
2/3 כוס שמן צמחי
1/3 כוס חלב צמחי לא ממותק

אופן ההכנה

1. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו לקוביות בינוניות והעבירו לסיר עם הרבה מים וכף מלח. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו 10-20 דקות עד לריכוך. סננו.
2. להכנת מיונז: מדדו את כל הרכיבים לכלי של בלנדר מוט/בלנדר רגיל ומיד תטחנו למרקם אחיד. צריך לעבוד מהר ולהכניס את החלב אחרון (ובכלל כדאי לפי סדר הרכיבים שרשמתי) אחרת החומרים עלולים להתחיל לפרק אחד את השני וככה לא להגיע למרקם הרצוי. תיזהרו לא לטחון יותר מדי- התערובת מתגבשת יותר אחרי הטחינה ועלול להיווצר מיונז מאוד מגובש (שזה לא נורא אבל זה לא המרקם המדויק).
3. להכנת הסלט: חתכו דק בצל ושמיר, וחתכו מלפפונים לקוביות קטנות והעבירו לקערה. גרדו את הטופו בעזרת פומפיה והוסיפו. הוסיפו את תפוחי האדמה ואת שאר הרכיבים וערבבו היטב. הניחו לחצי שעה (או העבירו למקרר עד להגשה) תטעמו, תתקנו תיבול ותגישו.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • ניתן להוסיף כוס אפונה מבושלת ו/או גזר חתוך מבושל

  • ניתן להחליף למלח הרגיל (המלח השחור גופריתי וכך נותן טעם דומה לביצה, השילוב שלו ושל הטופו הוא במטרה לתת תחליף לביצה ותוספת חלבון)

  • ניתן להוסיף מעט צלפים
    ניתן לוותר על השמיר, החרדל והפלפל השחור (אבל חבל!)

  • המתכון למיונז הוא הכי נפוץ שיש ומבוסס על המתכון המצוין של אורי שביט. יש דרכים נוספות להכין מיונז (על בסיס מי חומוס או חמאת שקדים או טופו משי) שניתן למצוא בקלות בחיפוש מהיר באינטרנט, ויש מבחר של מיונז טבעוני לרכישה בסופרים ובעיקר בחנויות הטבע השונות.

  • למתכונים נוספים ליום העצמאות כנסו ללקט שלי:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

5 מחשבות על “סלט תפוחי אדמה מעולה עם מיונז טבעוני”

  1. סיון אהבתי את המתכון הטיבעוני הזה במיוחד שזה מחליף מיונז אבל עים חומרים טעימים כול הכבוד שאת עובדת על פיתוח מתכונים טיבעוניים כאלה מימני מוריה

  2. וואי וואי, איזה סלט אליפות! כ"כ טעים, לא הוספתי את הטופו כי זה סלט שאמור לעמוד בחוץ במשך מספר שעות וחששתי שהטופו יתקלקל (זה נכון, סיון? טופו שעומד בחוץ מתקלקל מהר, או שסתם אני חוששת?), הורדתי קצת מהמלח השחור ועדיין יצא מדהים מדהים מדהים! תודה רבה

    1. איזה כיף שאהבת!! אני חושבת שכל דבר שעומד בחוץ שעות יכול להתקלקל, ושטופו קצת יותר מתפוחי אדמה אבל לא עד כדי כך..

      1. תודה רבה סיוון, אנסה עם טופו פעם הבאה, שוב ממש תודה על סלט תפוחי האדמה הכי טעים שהכנתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!