
ראיתי 3 שניות מתוך סרטון,
אני אפילו לא זוכרת אם זה היה בפייסבוק או באינטגרם,
אבל זה היה נראה כמו הכנה של
ריבועי בצק שמרים נתלשים בטעם שום, וזה לא שיחרר לי את המוח,
אז נאלצתי להיכנס למטבח וליצור לזה גרסה כלשהי משלי.
יצא ממכר.
אל תשכחו לקרוא את ההערות…

מצרכים
לבצק:
500 גרם (3.5 כוסות) קמח
9 גרם (1 כף) שמרים יבשים
15 גרם (1.5 כף) סוכר
130 גרם (1/2 כוס + כף) מים
150 גרם יוגורט טבעי/גבינה לבנה/טופו משי טחון
50 גרם (1/4 כוס) שמן זית
15 גרם (1.5 כף) מלח
לפסטו/תערובת שום:
צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
חצי כפית מלח
1-2 כפות אבקת שמרי בירה
1/3 כוס (65 גרם) שמן זית
1/4 כוס (30 גרם) שקד טחון
תוספת אופציונלית:
חופן גבינה צהובה/מוצרלה טבעונית מגורדת
אופן ההכנה
1. הכינו את הבצק– שפכו את הרכיבים לקערת המיקסר לפי הסדר, חברו את וו הלישה והפעילו על מהירות בינונית-גבוהה ל7 דקות לקבלת בצק רך, גמיש וחלק.
2. התפיחו את הבצק- כסו והעבירו ללילה למקרר או לשעה-שעה וחצי למקום חמים עד להכפלת הנפח.
3. בינתיים הכינו את תערובת השום– אני שפכתי הכל לבלנדר קטן וטחנתי, אבל אפשר פשוט לקצוץ ידנית את הפטרוזיליה והשום ולערבב הכל יחד בקערה. טעמו ותקנו תיבול.
4. עצבו את הבצק– הוציאו ממנו את האוויר ולושו קצת. רדדו למלבן גדול בעובי של כחצי סנטימטר וסמנו את האמצע. מרחו את התערובת על חצי מהבצק, חצו לפי הקו, והרימו בזהירות את החצי הריק מעל לחצי המרוח. רדדו בזהירות יחד להצמדה נוחה. מרחו מלמעלה בשמן זית או בעוד מהתערובת. בעזרת גלגלת פיצה או סכין טובה- חתכו את סנדביץ-הבצק שתי-וערב לריבועים קטנים.
5. העבירו את כל הריבועים לתבנית בקוטר 18/20/22 או לתבנית אינגליש. ניתן ורצוי לפזר מעל כל שכבת ריבועים גבינה טבעונית. כסו והניחו בצד ל30 דקות להתפחה להכפלת הנפח.
6. הפעילו תנור ל170 מעלות טורבו.
7. מרחו את הבצק מלמעלה בשמן זית או בתערובת המילוי או בחלב סויה והכניסו לתנור החם ל20 דקות. סובבו את התבנית ואפו במשך 20 דקות נוספות- עד להשחמה יפה. הוציאו והניחו לו להצטנן במשך כמה דקות. ואז תקפו!
אל תשכחו לקרוא את ההערות למטה…
הערות והמרות
כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
- ניתן להשתמש באיזה שמן שתרצו ואיזה קמח שתרצו ואיזה סוכר שתרצו.
- ניתן להחליף פטרוזיליה בבזיליקום או לשלב.
- אפשר לוותר על שמרי הבירה.
- אפשר להחליף שקד טחון באגוז טחון אחר או לוותר עליו.






4 מחשבות על “מאפה שמרים שום נתלש”
ניתן ללוש במקום מיקסר אם אין לי?..
כן:) ממש ממליצה לך להקשיב לפרק בפודקאסט שלי על שמרים או לפרק 8, יש שם הסברים מפורטים על זה
הדבר הזה נראה מדהים!!!!!!!!!
עד לפנ אני מריחה את זה!
תודה:))