vegan freinly
WhatsApp Image 2022-01-29 at 17.10.25 (1)

עוגיות דלעת pumpkin spice טבעוניות

WhatsApp Image 2022-01-29 at 17.10.25 (1)

עוגיות דלעת pumpkin spice טבעוניות

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגיות רכות ומיוחדות בטעם מדהים ומושלם לחורף
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

בהמשך לפוסט על הפמפקין ספייס,
כבר הכנתי לי את התבלין,
כבר ריסקתי לי דלעת,
אני לא אכין מזה עוגיות??
אני???
אני לא מפספסת הזדמנות להכין סוג חדש של עוגיות.

כבר כשהכנתי את העוגיות בטטה 
הופתעתי לטובה מכמה שזה טעים
ככה שלא חששתי הפעם לנסות
ובהחלט הגעתי לתוצאה מדהימה!

לקחתי המון השראה למתכון
ממישהי מהממת שאני עוקבת אחריה באינסטגרם בשם 
blkandvegan
ורכשתי שנה שעברה את ספר העוגיות שלה שנותן לי המון השראה כי זה הכי בסגנון שלי:)
(בזכותה הכנתי את עוגיות הפאי תפוחים המפורסמות!)

מצרכים

ל13 עוגיות
 

לעוגיות:
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1/4 כוס דחוסה (45 גרם) סוכר חום כהה
1/4 כוס (50 גרם) שמן צמחי
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס (60 גרם) דלעת מבושלת מרוסקת
1/4 1 כוס (175 גרם) קמח
1 כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
1 כפית פמפקין ספייס

לציפוי:
3/4 כוס (75 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף גבינה טבעונית נייטרלית

 

אופן ההכנה

  1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
  2. ערבבו בקערה את הסוכר הלבן, סוכר חום, שמן, דלעת, ותמצית וניל בעזרת מטרפה למרקם אחיד.
  3. הוסיפו פנימה את שאר הרכיבים וערבבו היטב בעזרת לקקן/כף גדולה עד לקבלת בצק רך ויציב. (אם יצא דביק- הוסיפו מעט קמח. אם יצא מתפורר- הוסיפו מעט דלעת או מים)
  4. רפדו מגש אפייה בנייר אפייה. צרו 13 עיגולים אחידים (זה יוצא 30 גרם לכדור אם יש לך משקל, אבל אפשר פשוט לפי העין) והניחו במרווחים על נייר האפייה. אפשר לשטח קצת.
  5. אפו במשך 9-10 דקות. העוגיות צריכות להיסדק, להיראות יבשות יחסית, וטיפה להזהיב.
  6. הוציאו את העוגיות ומיד שטחו אותן בעדינות בעזרת גב של כף.
  7. הכינו את הציפוי- ערבבו את כל הרכיבים בקערה בעזרת מטרפה/מזלג עד למרקם אחיד וסמיך (כדאי לצפות בסרטון. אם יצא נוזלי יותר אפשר להוסיף אבקת סוכר). אפשר גם לקצוץ חופן פקאנים או אגוז אחר לקישוט.
  8. בעזרת הכף קחו מהציפוי ומרחו על כל עוגיה. אם תרצו קשטו באגוזים קצוצים ובטיפה מהתבלין כפי שעשיתי.
  9. הניחו לעוגיות לשבת ככה לפחות חצי שעה להתייצבות שלהן ושל הציפוי. אחסנו בכלי אטום ותיהנו.
  10. תקראו את ההערות למטה:)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • קחו בחשבון שהציפוי מאוד מתוק (הוא סוכר בעיקרון), ואפשר לוותר עליו (ואז גם לא צריך למעוך את העוגיות).
  • בציפוי אפשר להשתמש בכף חלב צמחי במקום גבינה.
  • אם תחליפו את הסוכר הכהה בסוכר בהיר תקבלו עוגיות פחות רכות וכהות.
  • אפשר להחליף את הדלעת בבטטה, או לוותר בכלל על הרעיון ולהשתמש ברסק תפוחים.
  • השתמשתי בקמח רגיל, אפשר להשתמש בכוסמין. אם תרצו להשתמש במלא תוסיפו 2 כפות מים לבצק.
  • המתכון לפמפקין ספייס וההסבר לדלעת נמצא כאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)