vegan freinly
WhatsApp Image 2022-01-29 at 17.10.26 (1)

קפה תבלין דלעת חורפי Pumpkin spice latte

WhatsApp Image 2022-01-29 at 17.10.26 (1)

קפה תבלין דלעת חורפי Pumpkin spice latte

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
בלנדר מוט/בלנדר/מעבד מזון
כמה קל להכין פמפקין ספייס ומשקה דלעת מפנק לחורף נעים:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

החורף הזה הפיד שלי התמלאאאא
בכל מה שקשור לפמפקין ספייס
ובעיקר בפמפקין ספייס לאטה
שזה בעצם נס על חלב
שיש בו גם דלעת ותבלין דלעת.

כן כן, גם לי זה נשמע מוזר,
אבל הייתי חייבת לנסות.

דבר ראשון אמרתי לעצמי- 
אני לא מתכוונת לקנות פמפקין ספייס באייהרב
אני רוצה להכין לבד
וכמו שחשבתי- זה ממש קל…
מדובר בתערובת תבלינים
שמיועדת לשימוש בעיקר להכנת פאי דלעת
(שגם זה מאוד אמריקאי ופחות נפוץ פה)
והיא מורכבת מ:
קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי.
נשמע טוב, לא??
אז הלכתי לשוק להשלמות
והכנתי במינונים שהכי נראו לי
(שזה העניין בתערובות תבלינים,
בכל מקום יכינו אותן במינונים קצת שונים,
וזאת עוד סיבה להכין לבד)

 

אחר כך ניגשתי לקרוא כל מיני מתכונים
לקפה דלעת הזה
וכמה שזה הזוי לי לערבב פנימה
פירה דלעת-
ניסיתי וזה אשכרה טעים.
חוץ מזה שזאת הזדמנות לחדש
במשקה חורף מקורי
או לרענן קצת את הקפה היומי
אם כבר אנחנו יותר בבית…

בקיצור, יש כאן שני מתכונים
שממש ממש שווה לנסות לדעתי.
רשמתי בכוונה כמות גדולה יחסית
של תערובת התבלינים 
כדי שתוכלו לשמור עם שאר התבלינים
ולהוסיף בכל מקום שנהוג להוסיף אליו קינמון ו/או ג'ינג'ר ו/או רגוז מוסקט
(סתם ככה על קפה או לכל מיני עוגיות ומאפים)
ותראו כמה שזה משדרג!

מצרכים

לתבלין:
1 כף ג'ינג'ר
2 כפות קינמון
1/2 כף פלפל אנגלי
1/2 כף ציפורן
1/2 כף אגוז מוסקט
(כולם טחונים מראש)

ללאטה:
1 כפית פמפקין ספייס
1 כפית תמצית וניל
1 כף מייפל
2 כפות דלעת מבושלת מרוסקת
1 שוט אספרסו
1 כוס חלב צמחי חם

אופן ההכנה

להכנת התבלין:
ערבבו את כל התבלינים יחד למראה אחיד. אחסנו בקופסה אטומה במקרר.
להכנת הדלעת:
חתכו דלעת לקוביות והניחו בסיר מלא במים. העבירו לאש גבוהה והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו עוד כ10-20 דקות עד להתרככות. סננו וטחנו בעזרת בלנדר מוט/בלנדר/מעבד מזון למרקם של רסק. ניתן לאחסן את השאריות בפריזר לשימוש הבא.
להכנת המשקה:
חממו כוס חלב (במיקרו/בכיריים/במקציף חלב). בינתיים מדדו את שאר הרכיבים לספל וערבבו היטב (אם אין לך מכונת קפה אפשר להמיס כפית קפה במעט מים רותחים להמסה ולהוסיף את זה במקום האספרסו). שפכו פנימה את החלב, ערבבו ושתו.

בבקשה תקראו את ההערות למטה:)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר לטחון לבד את התבלינים, אבל קשה יותר להסביר את המינונים לזה. פשוט שחקו עם זה, גם ככה אפשר לשחק עם המינונים:)
  • אפשר להשתמש בדלעת המרוסקת שנותרה לאפייה כתחליף ביצה במקום רסק תפוחים, רק תזכרו שזה מתקתק. אפשר גם להוסיף למרקים ותבשילים או להכין פאי דלעת;)
  • אם לא הבנת מה זה התבלין הזה והמשקה הזה- סימן שלא קראת את ההקדמה;)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)