20210506_122428

חיתוכיות גבינה ופטל טבעוניות

20210506_122428

חיתוכיות גבינה ופטל טבעוניות

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפייה: 40 דקות
צריך בלנדר ומעבד מזון
השילוב המושלם עם החמיצות הנכונה, מעל תחתית ביסקוויטים כיפית! לא יאמינו לך שזה טבעוני!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני ממשיכה לשאוב השראה
ממתכונים לא-טבעוניים
והפעם הדבר היפה הזה תפס לי את העין
אז הייתי חייבת ליצור לזה גרסה טבעונית:)
 
מחר אפרסם פשוט מיוחד לשבועות
עם לקט של כל המתכונים שלי שמתאימים לחג
פלוס מלא טיפים להכנה עוגות גבינה טבעוניות!
 
אפרסם גם את ההקלטה של סדנת השבועות 
שהעברתי בזום
עם מלא מתכונים שווים:)
 
אז יש כמה שלבים להכנת החיתוכיות האלה
אבל שלבים פשוטים
שמודגמים בסרטון:)
ויוצאת עוגה פשוט מדהימה
שנתתי לכמה וכמה קרניסטיות
שכולן נדהמו מכמה שזה בדיוק כמו
עוגת גבינה חלבית!
 
בסוף המתכון יש הערות
שיענו לך מראש על השאלות;)
 
ואם תעדיפו רק לטעום את הדברים שאני מכינה
אז אני מארגנת ארוחה מ-טו-ר-פת
אחרי החג ב21.5
בה אגיש מלא מטעמים
מלוחים ומתוקים
עד שתתפוצצו!
וזאת הזדמנות חד פעמית בהחלט;)

מצרכים

לתבנית אינגליש קייק 30*10
 
לתחתית:
250 גרם עוגיות
80 גרם (1/3 כוס) קרם קוקוס
 
למלית גבינה:
150 גרם (1/4 1 כוס) קשיו
150 גרם (2/3 כוס) טופו משי
80 גרם (1/3 כוס) קרם קוקוס
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
18 גרם (3 כפות שטוחות) קורנפלור
60 גרם (1/4 כוס) מיץ לימון
15 גרם (1 כף) רסק תפוחים 
1 כפית תמצית וניל
 
למלית פטל:
160 גרם (3/4 כוס + כף) פטל
1 כף סוכר
 

אופן ההכנה

1. השרו את הקשיו בהרבה מים ל6-8 שעות (או במים רותחים ל20 דקות), שטפו וסננו.
2. טחנו את הפטל, העבירו דרך מסננת, ואת התערובת החלקה חממו בקלחת על אש בינונית יחד עם הסוכר. כשהתערובת מבעבעת ערבבו היטב במשך כמה דקות (היא תתחיל להסמיך טיפה). כבו את האש והניחו בצד.
3. הדליקו תנור על 180 מעלות טורבו.
4. טחנו את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים, הוסיפו קרם קוקוס וטחנו לעוד כמה שניות. צריכה להתקבל תערובת בצקית (אם זה יבש מדי ולא מתאחד ונדבק- הוסיפו טיפה קרם קוקוס). הדקו את התערובת לתחתית התבנית (כדאי לשמן אותה מעט או לרפד בנייר אפייה). אפו במשך 10 דקות והוציאו, והנמיכו את התנור ל150 מעלות.
5. טחנו את כל רכיבי המלית בבלנדר למרקם חלק (כדאי לערבב את הסוכר והקורנפלור יחד בעזרת מטרפה לפני ההוספה לבלנדר למניעת גושים). 
6. העבירו 2 כפות מהמלית אל הכלי של הפטל וערבבו היטב. את שאר המלית שפכו לתבנית ויישרו. 
7. בעזרת כף הניחו את תערובת הפטל מעל מלית הגבינה בכמה נקודות. הטיחו בזהירות את התבנית על השולחן כדי שהכל יתיישר לגובה אחיד. בעזרת קיסם/שיפוד/סכין "חתכו" דרך המליות פעם-פעמיים כדי ליצור צורות יפות. 
8. הכניסו לתנור ל30 דקות. התערובת תהיה יציבה בשוליים וטיפה רוטטת במרכז. כבו את התנור. כשהתבנית עוד בפנים עברו בזהירות עם סכין חדה וחלקה מסביב לכל השוליים בצמוד לתבנית על מנת להפריד את המלית מהתבנית. השאירו את דלת התנור פתוחה והניחו לעוגה להצטנן לחלוטין בתוך התנור. כסו והעבירו אותה למקרר למהלך הלילה.
9. למחרת חלצו בזהירות את העוגה מהתבנית, חתכו לקוביות, ואכלו בהנאה:)
 
לפני שיעלו השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אני השתמשתי בעוגיות לוטוס לתחתית, אפשר להשתמש בפתי בר, או באיזה עוגיות שתרצו.
  • אפשר להשתמש בחלב צמחי או חמאה מומסת או שמן קוקוס במקום קרם קוקוס לתחתית.
  • אפשר להחליף את הטופו או את הטופו+הקשיו בגבינה טבעונית כלשהי באותה הכמות (ואז לא צריך בלנדר, וצריך קצת פחות לימון, תטעמו ותחליטו)
  • לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשר להכין בלי רסק תפוחים.
  • אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח טפיוקה או קמח רגיל.
  • אפשר להחליף את הפטל בפרי אחר, כמו אוכמניות, פירות יער, מנגו.. וכו'. 
  • אני מאמינה שאפשר להפוך את זה לגבינה-שוקולד אם במקום הפטל תכינו גנאש שוקולד מ80 גרם שוקולד מריר ו80 גרם (שליש כוס) קרם קוקוס.
  • אפשר להחליף את הסוכר במייפל באותו משקל, או ממתיק אחר.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה