WhatsApp Image 2020-09-29 at 09.42.19 (4)

פאי פטל-רימון בכוסות

WhatsApp Image 2020-09-29 at 09.42.19 (4)

פאי פטל-רימון בכוסות

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: בינוני
צריך מיקסר/מטרפה חשמלית טובה
קינוח כוסות חגיגי, חמצמץ-מתקתק, יפה וכיפי:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
הייתה כזאת התלהבות אדירה
שהרגשתי שאני חייבת להכין גרסה חגיגית שלו!

לא הספקתי לראש השנה
(כי כבר הכנתי שלל קינוחים אחרים למאורע)
ולא ברור לי מה המאפיינים של קינוחי סוכות
אבל אני בטוחה שלא רק אני נותרתי עם רימונים
ועם החשק להכניס אותם לקינוחים….
 
אז רציתי להכין טארט רימון במקום הליים!
אבל רציתי שיהיה ורוד
ובלי צבע מאכל
ונזכרתי ששמרתי את הנוזלים משקיות הפטל הקפוא
(אני לא זורקת כלום!!!)
וכך נוצרה לה מלית פטל-רימון מהממת
עם רוטב/רכז רימונים שאני כל כך אוהבת:)
 
ולשם השינוי-
הפעם זה בכוסות ולא בטארט:)
ככה יש קינוח אישי
וללא גלוטן
ובלי להסתבך עם קלתית ואפייה…

ממש חשוב שתקראו את ההערות שבסוף המתכון!

מצרכים

מספיק לכ6 כוסות אישיות

למלית: 
2/3 1 כוסות (400 גרם) חלב צמחי
1 כף (15 גרם) שמן קוקוס
1/4 כוס (80 גרם) רוטב רימונים
1 כף (15 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס (80 גרם) מיץ פטל טבעי 
2 כפות (20 גרם) קורנפלור 
חצי כפית אגר אגר (או עוד כף קורנפלור)
 
למרנג:
1/2 כוס (120 גרם) מי בישול חומוס קרים
3/4 כוס (150 גרם) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מיץ לימון
1/4 כפית קרם טרטר/קסנטן גאם
 

אופן ההכנה

1. הכינו את המלית:
הניחו בסיר את החלב, שמן, רוטב רימונים, סוכר ותמצית וניל, וחממו על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם עם מטרפה. 
במקביל ערבבו בקערית/כוס את מיץ הפטל והקורנפלור עד למרקם נוזלי אחיד.
כשהתערובת בסיר מתחילה לבעבע- שפכו פנימה את תערובת הקורנפלור ואת האגר אגר וערבבו היטב במשך כ2 דקות. כבו את האש והסירו את הסיר, והמשיכו לערבב כדקה.
שפכו את התערובת לכוסות, כסו בניילון נצמד, והעבירו למקרר לשעה.
2. הכינו את המרנג (ממש לקראת ההגשה):
שכפו את מי החומוס לקערת המיקסר עם וו בלון, והקציפו על מהירות גבוהה במשך כ3 דקות, עד שהתערובת מתמלאת בועות ונהיית בהירה ותפוחה.
הפסיקו את הערבול, הוסיפו פנימה את שאר הרכיבים, והגבירו בהדרגה את ההקצפה. הקציפו במהירות גבוהה כ8 דקות, עד שהתערובת הופכת למרנג לבן, מבריק, ויציב (כשמפסיקים ומרימים את וו המיקסר והופכים אותו- השפיץ של המרנג שיוצא ממנו נשאר עומד יציב מבלי ליפול). 
3. הרכיבו:
העבירו את המרנג לשק זילוף (רצוי עם צנתר משונן). הוציאו את הכוסות והסירו את הכיסוי. זלפו לכוסות את המרנג. ניתן לקשט עם כמה גרעיני רימון/פטל;) הגישו ותהנו!
 
אבל דחוף לקרוא את ההערות!!!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • המרנג הזה מתאים להגשה מיידית. כיוון שאין בו הרבה סוכר, הוא ילך ויצנח תוך שעות ספורות. אם תרצו מרנג יציב יותר לאורך זמן- ניתן להכין מראש את המרנג בדיוק באותה הצורה, אבל עם פי 2 סוכר. 
  • אם נותר מרנג- ניתן לערבב אותו עם שבבי שוקולד ואגוזים, לשים ממנו גושים בעזרת כפות על גבי נייר אפייה, ולאפות על 130 מעלות טורבו במשך כחצי שעה- יוצאות עוגיות מרנג מושלמות. אם נותר מרנג שהכנת עם פי 2 סוכר- ניתן לזלף נשיקות/פבלובות, ולאפות על 80 מעלות טורבו למשך 3 שעות (ואז כדאי להשאיר סגור בתנור לייבוש מלא).
  • מי חומוס– הכוונה למי הבישול. אני משתמשת במים מפחית שימורים עם לפחות 17 גרם חלבון, זה מאפשר לי לדעת שזה מספיק חלבון להקצפה יציבה. ניתן להשתמש במי בישול חומוס ביתי, אבל אז קשה לדעת כמה צריך לצמצם את הנוזלים כדי שיקציפו היטב. מי החומוס חייבים להיות קרים להקצפה טובה.
  • ההקצפה של מי חומוס (ומרנג באופן כללי) היא ארוכה וחזקה, זה יעבוד רק עם מיקסר טוב
  • לא ניתן להקפיא את המלית הזאת, כל המרקם ייהרס.
  • רוטב רימונים אמור להיות זמין בכל סופר (זה למעשה מיץ רימונים וסוכר מרוכזים לסיכרופ). ניתן להחליף את רוטב הרימונים בסירופ מייפל/אגבה, ואז גם ניתן לוותר על הסוכר. או להחליף ברכז רימונים ולא לוותר על הסוכר.
  • במלית- ניתן להחליף את הסוכר בממתיק אחר. (במרנג אי אפשר).
  • ניתן להחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר. ניתן גם לוותר עליו, אבל הוא מעשיר ומייצב את המרקם אז חבל.
  • אני השתמשתי במיץ הפטל שהצטבר לי בשקית של הפטל הקפוא שאני משתמשת בו ניתן לעשות זאת עם מיץ חמוץ אחר משקיות כאלה, וניתן לטחון ולסנן פטל או פרי חמוץ אחר. העדפתי פטל בשביל הצבע בעיקר. 
  • במרנג- ניתן להשתמש בסוכר רגיל במקום אבקת סוכר, אבל אז צריך להכניס אותו בהדרגה, בכל פעם כף-שתיים ולחכות דקה עד ההכנסה הבאה. (ניתן גם לטחון לבד סוכר בבלנדר חזק לקבלת אבקת סוכר ביתית!)
  • במרנג- ניתן לשים כף קורנפלור/קמח טפיוקה במקום קרם טרטר/קסנטן גאם. התפקיד הוא לייצב לאורך זמן.
  • אם תרצו להכין את הקינוח מראש, או אם לא תרצו להסתבך עם הכנת מרנג, אפשר פשוט להקציף שמנת צמחית עם פודינג וניל ולזלף אותה במקום המרנג, וזה יישמר גם כמה ימים במקרר.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה