WhatsApp Image 2021-10-25 at 23.38.57 (22)

עוגיות קטיפה אדומה red velvet טבעוניות!

WhatsApp Image 2021-10-25 at 23.38.57 (22)

עוגיות קטיפה אדומה red velvet טבעוניות!

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגיות קקאו בצבע אדמדם עם שוקולד צ'יפס לבן- כיף!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אחרי ההצלחה המסחררת
של העוגיות-פאי תפוחים והעוגיות-פונדנט
החלטתי שבא לי להמשיך וליצור עוד מתכוני עוגיות
שמקורן בעוגות!
אז ביקשתי בסטורי שלי הצעות
קיבלתי רעיונות מעולים
ועכשיו התחלתי בפרויקט
עם עוגיות red velvet!

עוגת קטיפה אדומה היא עוגה אמריקאית
עם מעט קקאו וצבע מאכל אדום
שמוגשת בשכבות עם קרם לבן
והנה הגרסה של העוגיות!

מצרכים

ל14 עוגיות גדולות
 

רטובים:
1/3 כוס (65 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס (80 גרם) חלב צמחי
3/4 כוס (135 גרם) סוכר חום כהה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1 כפית צבע מאכל אדום נוזלי/ 2-3 טיפות צבע מאכל ג'ל

יבשים:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
2 כפות (16 גרם) קקאו
1/2 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה

תוספות:
1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה

  1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
  2. מדדו לקערה את כל החומרים הרטובים וערבבו היטב בעזרת מטרפה.
  3. מדדו פנימה גם את החומרים היבשים (כדאי להעביר דרך מסננת/נפה למניעת גושים) וערבבו בעזרת לקקן או כף עד למרקם אחיד.
  4. הוסיפו את השוקולד וערבבו לפיזור אחיד.
  5. כדררו מהבצק 14 כדורים בגודל אחיד (כ50 גרם לכדור), מעכו טיפה והניחו על שני מגשי אפייה במרווחים. (סביר להניח שהבצק יהיה מעט דביק, כדאי להרטיב טיפה את הידיים/ לנקות היטב את הידיים כל 2-3 כדורים/ להשתמש בכף גלידה קפיצית ליצירת הכדורים/ לקרר את הבצק במקרר במשך חצי שעה-שעה לפני הכדרורים)
  6. הכניסו לתנור החם למשך 10 דקות והוציאו. העוגיות אמורות לתפוח, להיסדק, ולקבל מעטפת שנראית אפויה ולא לחה/מבריקה, אם הן לא נראות כך עדין – השאירו בתנור לעוד דקה-שתיים ואז הוציאו. הניחו להן להצטנן לחלוטין בחוץ ואז אכלו:)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כן, אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן באותו משקל. אם תרצו קמח מלא כלשהו קחו בחשבון שהמרקם והטעם קצת ישתנו ושתצטרכו יותר נוזל. אפשר להשתמש בקמח תופח ולהוריד את הסודה לשתייה.
  • אפשר למצוא צבע מאכל טבעי בחנויות מתמחות. אפשר גם לוותר עליו ולקבל עוגיות עם גוון חום בהיר.
  • שוקולד צ'יפס לבן ניתן למצוא בכל סופר והוא טבעוני. שוקולד לבן טבעוני איכותי ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה