vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

איך להכין אורז מושלם שיוצא אחד-אחד

זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול: 18 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
מעכשיו רק אורז מושלם.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
די מהר כשנכנסתי לעומר הסדנאות והבלוג
הבנתי שאין כזה דבר 'בסיסי מדי'
ואין כזה דבר 'מובן מאליו'
אז חשוב לי לכסות הכל.
הבנתי שאף אחד לא נולד עם ידע במטבח,
ובכל זאת זה מין ידע כללי שמצופה מאיתנו.
אבל אם לא היה לנו ממי ללמוד בבית? או שלא רצינו או יכולנו?
נגזר עלינו גורלינו? אפילו להכין אורז אי אפשר?
מה פתאום.
חשוב לכסות את הבסיס.
מה שקורה הרבה זה שקופצים קדימה למתכונים מתקדמים יותר,
בלי בסיס וידע,
ואז זה לא מצליח ולא יודעים למה,
ואז נוצר תסכול וייאוש מהמטבח באופן כללי
ונסגר החלון להתקדם.
אבל אני פותחת דלת!
זה אף פעם לא מאוחר מדי
ואין כזה דבר 'בסיסי מדי'.
בואו נמשיך ללמוד ונתקדם לאט
ככה נגיע מהר;)
 
בגלל כל זה הפקתי את הוובינר החדש שלי
שקורה מחר!! 
ואין בו כבר מקומות פנויים,
אבל ניתן לרכוש את ההקלטה בכמה גרושים 
וככה ללמוד בקלות איך לחסוך זמן ומאמץ במטבח בכל פעם שתרצו:)

חשוב לי לציין שלכל אחד ואחת יש את השיטה שלה להכין אורז,
והיא תישבע שזו השיטה הכי טובה שיש!
ובאמת שיש המון שיטות והרבה מהן ממש מוצלחות.
אני למדתי מעוז תלם את שלו, שיניתי קצת, ועכשיו זו השיטה המועדפת שלי (אבל גם האחרות מוצלחות!)

מצרכים

כף שמן
1/2 1 כוסות אורז
3/4 2 כוסות מים רותחים
1.5 כפית מלח

אופן ההכנה

1. הרתיחו מים בקומקום. הניחו סיר על אש בינונית עם כף שמן, ומדדו פנימה אורז.
ערבבו מדי פעם. תוך 2 דקות בערך הוא אמור לשנות קצת צבע ללבן יותר ולהיות חם מדי למגע (בדקו עם האצבע).
2. זה השלב להוסיף מים רותחים- פי 1.8 מכמות האורז (במקרה שלי זה 3/4 2). הוסיפו גם מלח- (על כל כוס אורז כפית מלח). ערבבו.
3. המים יבעבעו. זה השלב לכסות ולהעביר ללהבה הכי נמוכה על האש הכי נמוכה ולשים טיימר ל18 דקות (כן קל לזכור- 1.8 ו18!).
4. כבו את האש (הסיר ייראה כמו בסרטון- עם כל מיני חורים קטנים באורז, ובלי מים בתחתית הסיר) והשאיר מכוסה 5-10 דקות.
5. לאחר מכן ערבבו היטב את האורז- בעדינות- רצוי עם כף עץ. אפשר להגיש או לכסות שוב.


עוד דגשים-
*עדיף להעביר לקופסה לפני שיתקרר לחלוטין או לערבב שוב שלא יתקבע.
* כדאי להשתמש בסיר טוב עם תחתית עבה, ובגודל פרופורציונלי לכמות האורז שתכינו.
*יעבוד גם בלי שמן

המשך בהערות למטה:)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • עובד עם כל סוגי האורז הלבן.
  • אורז מלא/אדום אני מכינה באותה הצורה, אבל מבשלת במשך 40-50 דקות- עד שאין מים בתחתית הסיר.
  • חשוב להתאים את פרופורציות הסיור לכמות האורז (לא להכין מעט אורז בסיר ענק והפוך, זה משפיע)
  • לאורז מתובלן- הוסיפו את התבלינים יחד עם המלח.
  • לאורז עם בצל מטוגן- טגנו את הבצל ואז התחילו את כל שלבי ההכנה (כאילו שהבצל הסיר זה השמן ששמנו להתחלה).
  • אני חייבת את המתכון הזה והלמידה לעז תלם המלך, אם תרצו להעמיק קראו את המדריך המפורט שלו.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “איך להכין אורז מושלם שיוצא אחד-אחד”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!