IMG_20200923_155248

צלי סייטן וירקות שורש

IMG_20200923_155248

צלי סייטן וירקות שורש

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 40 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
טעים, מנחם, סתווי, כיפי, עם רוטב שתנגבו עם לחם בסוף עד שהצלחת נקייה. ממש ממש פשוט להכנה! וכן, אפשר גם עם טופו...
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
האמת שסייטן כמעט ואף פעם לא נכנס אלינו למטבח
אז כשהוא נכנס- 
יש לו כניסה דרמטית. 
 
הצלי הזה עשיר, טעים בטירוף,
מנחם ומספק
מאין כמוהו 
(זה מהביטויים האלה שברגע שאני כותבת
אני מתחילה לתהות אם כתבתי נכון
ואם ככה אומרים בכלל)
שאין כמותו?
 
בקיצור הוא מדהים.
ואם יש לך רגישות לגלוטן 
(כמו לבנזוגי שבגללו אני כמעט ולא משתמשת בסייטן…)
אז רשמתי בהערות בסוף המתכון
איך להכין גרסה עם טופו
(אהובי הנצחי)
 
אז יאללה לעבודה!

מצרכים

לרוטב:
3/4 כוס רוטב סויה
2 כוסות ציר ירקות (או מים אם אין)
1/2 כוס יין אדום
1/3 כוס מייפל/סילאן
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
כפית שום גבישי (לא חובה)
רבע כפית פלפל
 
לצלי:
גוש סייטן (חצי קילו)
בצל גדול
4 שיני שום
2 גזרים
2 תפוחי אדמה
1 בטטה
שקית ערמונים בואקום (או שתיים)
3 כפות גדושות רסק עגבניות

אופן ההכנה

1. ערבבו את כל מרכיבי הרוטב היטב בקערה.
2. פרסו את הסייטן לחתיכות דקות (את הגוש הקפוא שיש בכל סופר- אני חותכת לרבעים ופורסת אותם לרצועות) והניחו ברוטב.
3. חממו מעט שמן בסיר על אש בינונית, חתכו את הבצל לחתיכות גדולות והעבירו לסיר. ערבבו במשך כשתי דקות.
4. הוציאו את הסייטן מהרוטב וצרפו אותו לבצל. תנו לו להיצרב לכמה דקות ואז הפכו צד. המשיכו ככה עד שהסייטן מקבל צריבה יפה. 
5. בינתיים חתכו את השום, הגזרים, תפוחי האדמה והבטטה לקוביות גדולות. כשהסייטן צרוב- שפכו אותם לסיר וערבבו.
6. לאחר כ2-3 דקות הוסיפו את הערמונים ורסק העגבניות וערבבו.
7. לאחר כ2-3 דקות שפכו פנימה את הרוטב, ערבבו, הגבירו את האש והביאו לרתיחה.
8. כשזה רותח הנמיכו את האש, הניחו מכסה לסיר, והניחו להתבשל כ20 דקות. 
9. הדליקו את התנור וכוונו ל180 מעלות.
10. כשהתנור חם- כבו את האש והעבירו בזהירות את תוכן הסיר לתבנית שמתאימה לתנור. הכניסו לתנור ל20 דקות בערך. הצלי כבר יהיה מוכן, אבל אפשר לוודא ולהוציא כשהחלק העליון של הצלי צרוב והירקות רכים ונימוחים.
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • טופו לא ישרוד את דרך ההכנה הזאת, הוא יתפרק בדרך. אז כדי להחליף את הסייטן בטופו- בשלב 2 ספגו אותו ממים וחתכו לקוביות גדולות והניחו ברוטב. בשלב 7, הוציאו את הטופו מהרוטב למגש אפייה והכניסו לתנור על 180 מעלות, והוא ייאפה בזמן שהירקות יתבשלו על הכיריים. בשלב 10 בעצם תעבירו את הטופו לתבנית, ואז שפכו לתוכה את הסיר, ואז תמשיכו כרגיל:)
    • אם אין לך ציר ירקות זה הזמן להתחיל לאסוף שאריות לטובת העניין:) הנה סרטון קצר ומשנה חיים שיסביר איך!
    • בעיקרון אפשר להכין את הצלי רק בתנור או רק בסיר, אבל הכי הכי כדאי להכין אותו ככה.
    מוסיפה למטה תמונות מההכנה להבנה טובה יותר;)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה