vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

פטריות וטופו צרובים ברוטב אסייתי עם בקצ'וי מאודה

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עם טריק לספיגת הרוטב שעושה את כל ההבדל!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
אני ממשיכה לגלות יצירתיות במטבח כאן בתאילנד
ולהמציא מתכונים לפי המצרכים שאני מצליחה להשיג.
מסתבר שיש פה פטריות מלך היער בשפע, וגם בקצ'וי וטופו, 
וכבר המון זמן שבא לי לשחק עם הפטריות האלה.
 
בשיטוטים באינסטגרם ראיתי את צורת החיתוך הזו על טופו והתחשק לי לנסות אותה,
והאמת שהיא גאונית. ממש עוזרת לספוג טעמים בקלות ללא צורך בהשרייה מוקדמת.
 
את המנה הזאת אפשר להכין על מחבת/ באייר פראייר/ בתנור,
אפשר לשנות את הרוטב ולשחק עם ההגשה.
מקווה שתאהבו:)

מצרכים

6 פטריות מלך היער
300 גרם טופו
2 בקצ'וי
כף שמן סומסום
לרוטב:
1/3 כוס רוטב סויה
3 כפות סוכר/ כף מייפל
כף שמן סומסום
3/4 כוס מים
3 כפות רסק עגבניות מרוכז
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה מעושנת
5 שיני שום כתושות/קצוצות
לקישוט: שומשום

אופן ההכנה

1. ערבבו את כל רכיבי הרוטב בקערה.
2. ייבשו טופו מנוזלים וחתכו לרצועות. חצו את הפרטיות ל2 לאורך. חרצו בעזרת סכין, גם בטופו וגם בפטריות, סימונים של שתי וערב- היזהרו לא להיכנס עם הסכין לכל העומק, זה רק ליצירת חריצים שיכילו את הרוטב, לא לחתוך עד הסוף.
3. חממו מעט שמן במחבת רחבת על אש בינונית. טבלו כל פטריה וטופו היטב ברוטב ואז הניחו על המחבת. צרבו צד אחד היטב במשך כמה דקות ואז הפכו לצד השני והוסיפו קצת רוטב מעל כל חתיכה. הורידו לצלחת ההגשה, מרחו עוד מעט רוטב מעל ופזרו שומשום.
4. לחלופין ניתן להניח את הרצועות הספוגות ברוטב במגש אפייה בתנור שחומם מראש/ באייר פראייר ב180 מעלות ל20-30 דקות. כדאי להפוך את הרצועות באמצע ההכנה ולהוסיף קצת מהרוטב.
5. במקביל- חצו את הבקצ'וי לאורך. חממו כף שמן שומשום במחבת על אש בינונית. צרבו את הבקצ'וי 2-3 דקות בכל צד. שפכו פנימה רבע כוס מים רותחים וכסו ל3 דקות לאידוי מהיר. הוציאו והגישו לצד הטופו והפטריות.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר לשחק עם הרוטב- להוסיף כף לימון, להחליף לטריאקי, להחליף רסק עגבניות ומייפל בצ'ילי מתוק… מה שתרצו. 
  • יישאר עודף של רוטב, אפשר לשמור אותו במקרר/מקפיא לפעם הבאה, או להגדיל כמויות, או להשתמש כמרינדה למתכונים אחרים.
  • אפשר להחליף פטריות בטופו ולהיפך.
  • את הבקצ'וי אפשר רק לצרוב או רק לאדות, או לחתוך ולהקפץ, או לוותר עליו.
  • רצוי להגיש לצד אורז.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “פטריות וטופו צרובים ברוטב אסייתי עם בקצ'וי מאודה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!