vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגיות מגולגלות שוקולד קינדר טבעוניות!

זמן הכנה: 35 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
הצטרפתי לטרנד, והוא מוצדק. קבלו עוגיות ממש קלות להכנה וממשששש מספקות.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

נהיה פתאום טרנד של מגולגלות קינדר
ואין מצב שיש טרנד עוגיות מושחתות שאני לא אקח בו חלק
ולא אכין לו גרסה טבעונית מושלמת.

הרעיון הוא להכין בצק פריך קקאו פשוט, ולמלא אותו בשכבה של ממרח קינדר, ולגלגל עם שוקולד קינדר בפנים.

אז איך נכין את זה בטבעוני?

בצק- אין בעיה, הכנתי כבר אלף. כדי להפוך בצק רגיל לבצק קקאו רק צריך להחליף 10% מהקמח בקקאו.
ממרח- תאמינו או לא- יש לפחות 3 כאלה. יש לאלמנדוס מחית נוגט נהדרת, יש ממרח שוקולד לבן ואגוזים של חברות לא מוכרות (תכתבו בגוגל "ממרח קינדר פרווה" ותראו דליים של קילו), ושמעתי שגם לפוליבה יש ממרח קינדר טבעוני נהדר.
אפשר גם להשתמש בפרלינה (שזה חמאת אגוזי לוז עם סוכר) אבל אל תמיסו אותו עם שוקולד לבן כי זה מתוק מדי כבר, ואם זה נוזלי אז אפשר לערבב עם קמח שקדים למרקם יציב יותר למריחה.

הסיכוי הכי גדול למצוא את הממרחים האלה הוא לגשת לחנויות של חומרי גלם לאפייה, אמור להיות ברובן המוחלט.

אני תמיד אבחר באופציה של להכין בעצמי מחומרים נגישים, אז אני החלטתי להכין כזה ממרח מחמאת אגוזי לוז (יש בחנויות טבע וחנויות לאפייה) ומשוקולד לבן פרווה (יש בחנויות לאפייה ויש את הסוגים היקרים יותר בחנויות טבע ואת הסוג הזול יותר- גם באיכות- בשוקולד צ'יפס בסופר). 
החיסרון בממרח הביתי הוא המחיר, כן כן, כי אגוזי לוז זה יקר וממרח אגוזי לוז 100% טבעי עוד יותר (אפשר להכין לבד אם יש לך כוח). בממרחים הקנויים אחוז האגוזים האמיתי הוא מאודדדד נמוך, אפילו במחית נוגט.
החיסרון השני הוא בהתמודדות באפייה- השוקולד הלבן הטבעוני אוהב להתקרמל באפייה ככה שהוא נהיה שקוף ונעלם, מה שפחות סקסי בעוגיות כאלה. הצלחתי להגיע למרקם מוצלח בלי שיהיה מתוק מדי, אבל אם אין לך בעיה עם מתוק אני ממליצה להעלות את מינון השוקולד לפחות פי 1.5.

שוקולד- מאוד ממליצה לא לוותר על השוקולד במילוי. נפל בחלקי שוקולד-נוגט של "פנדה" שהוא פשוט מושלם לעוגיות האלה, מאוד ממליצה. אבל כל שוקולד בסגנון שוקולד חלב יעבוד פה (גם, חנויות טבע וייבוא מחו"ל וכאלה), וגם אפשר להשתמש בעוד שוקולד לבן טבעוני, או לשבור את הטעמים עם שוקולד מריר. מה שתרצו.

אז זה כל העיקרון.

עכשיו נותר לבחור, ולהכין.

יש סרטון הדרכה מלא.

תיהנו!

כלים לרכישה-

מצרכים

ל22 עוגיות בערך

לבצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח
35 גרם (1/3 כוס) קקאו
1/2 כפית אבקת אפייה (אופציונלי)
קורט מלח
110 גרם (1 כוס פחות כף מדידה) אבקת סוכר
80 גרם (1/3 + כף מדידה) שמן
100 גרם (1/3 כוס + 2 כפות מדידה) חלב

למילוי קינדר:
100 גרם (1/2 כוס) שוקולד לבן טבעוני (קצוץ או במטבעות)
80 גרם (1/3 כוס) ממרח/חמאת אגוזי לוז 100% טבעי
קורט מלח
לחלופין- ניתן לקנות ממרח מוכן- ממרח נוגט או ממרח קינדר (לוודא שזה פרוה)
לתוספת- עוד שוקולד לבן או שוקולד חלב טבעוני (אני ממליצה ממש על שוקולד נוגט של פנדה)

לקישוט:
2-3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. הכינו מילוי קינדר– שברו/קצצו את השוקולד והניחו בקערה יחד עם הממרח וחממו במיקרו ל30 שניות, ערבבו היטב להמסה מלאה, אם צריך חממו 15 שניות נוספות. העבירו למקפיא.
2. הכינו את הבצק- מדדו את כל האבקות (קמח, קקאו, אבקת אפייה, מלח, אבקת סוכר) לקערה (רצוי להעביר דרך מסננת דקה) וערבבו מעט לאיחוד בעזרת לקקן/כף. מדדו פנימה את הרטובים (שמן וחלב) וערבבו היטב עד שהבצק מתאחד. עברו ללישה ידנית עד לקבלת גוש בצק אחיד ורך, חלקו ל2.
3. הדליקו תנור- 160 מעלות טורבו.
4. רדדו ועצבו- קחו מחצית מהבצק והניחו בין 2 ניירות אפייה. רדדו היטב עד שהבצק מגיע לעובי של כחצי סנטימטר (הוא אמור להגיע ל2/3 או 3/4 מהנייר).
הסירו את הנייר העליון. אפשר לחתוך מסביב לצורה מלבנית יפה.
(אם הממרח קפא מדי- חממו במיקרו רק ל5-10 שניות בכל פעם, כי אם זה מתחמם טיפונת יותר מדי- זה נהיה נוזלי מדי)
מרחו את הממרח על הבצק והשאירו את הקצה הרחוק נקי. ניתן להוסיף פס שוקולד בקצה הקרוב. קפלו את הצד שקרוב לגוף לכיוון הצד הרחוק. היעזרו בנייר האפייה התחתון והמשיכו לקפל ולגלגל לכיוון המרוחק, עד שתצליחו לגלגל לרולדה עד הסוף. העבירו בזהירות את הנייר עם הרולדה אל מגש אפייה (אם הכל רך מדי/נוזלי אפשר להעביר למקפיא ל10 דקות) כשהרולדה יושבת על קו החיבור של הבצק, עברו עם סכין וחתכו את הרולדה מצד אחד אל השני במרווחים של כ2 ס"מ מבלי לחתוך עד הסוף- זה סימונים של החיתוך הסופי.
חזרו על הכל עם החצי השני של הבצק והוסיפו לאותו המגש.
5. אפו- הכניסו לתנור ל20 דקות. רצוי לסובב את המגש באמצע האפייה (אם הבצק עדיין מבריק מלמעלה- אפו ל5 דקות נוספות).
6. חתכו והגישו- הניחו לבצק להצטנן במשך כ20 דקות. עברו עם הסכין על החיתוכים כדי לחתוך עד הסוף. פזרו אבקת סוכר מעל, ואכלו!

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

– השתמשו באיזה שמן וחלב שתרצו
– אפשר להשתמש בקמח כוסמין. כדי להשתמש בקמח מלא כלשהו תצטרכו להוסיף קצת חלב/מים.
– ניתן להחליף את הקקאו בעוד קמח בשביל עוגיות רגילות.
– אפשר להשתמש בסוכר רגיל במקום אבקה, אבל אני ממש לא ממליצה מבחינת המרקם.
– לכל האלטרנטיבות האפשריות ולכל ההסברים החשובים בנוגע לממרחים ולשוקולדים- בבקשה בבקשה תקראו את ההקדמה, הסברתי שם הכל.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “עוגיות מגולגלות שוקולד קינדר טבעוניות!”

    1. בעוגיות מגולגלות זה לרוב נראה לא אפוי מבפנים, ככה זה אמור להיות, למרות שלמעשה זה כן אפוי מספיק, אז יכול להיות שהכל בסדר.
      ובמקרה שלא- זה פשוט היה צריך זמן נוסף בתנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top