vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגיות מגולגלות שוקולד פיסטוק טבעוניות!

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
כמה פשוט ככה טעים!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

כן, שוב מגולגלות, אבל וואו…

הייתה אצלי סדנה פרטית ורציתי לפנק במשהו מתוק וטעים,
אז אמרתי לעצמי "יאללה כבר נכין מתכון חדש לבלוג על הדרך" ושברתי את הראש מה בא לי להכין..
מגולגלות זה הפיתרון הכי פשוט ומהיר ומספק, אבל בדיוק הכנתי את המגולגלות קינדר, אז רציתי משהו מקורי יותר…
נזכרתי שיש לי מחית פיסטוק!
אבל לא התחשק לי ללכת על פיסטוק ושוקולד לבן כרגיל, התחשק לי דווקא עם שוקולד מריר..
אבל הייתי חייבת שיראו את זה בעוגיות-
אז יש מחית פיסטוק גם במילוי וגם בבצק:)
זה יצא מ-עו-לה ברמות!
הבצק נוח מאוד לעבודה, והטעם וואו….

אז קדימה.

כלים לרכישה-

מצרכים

ל22 עוגיות בערך

לבצק:
315 גרם (1/4 2 כוסות) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה (אופציונלי)
קורט מלח
100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות/ שקית אחת) אבקת סוכר
65 גרם (1/3 כוס) שמן
2 כפות (30 גרם) מחית פיסטוק
90 גרם (1/3 כוס + כף) חלב צמחי

למילוי:
60 גרם (1/4 כוס) חלב צמחי
2 כפות (30 גרם) מחית פיסטוק
2 כפות אבקת סוכר
120 גרם שוקולד מריר
תוספות אופציונליות-
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
50 גרם פיסטוק קצוץ גס
לקישוט:
2-3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. הכינו מילוי שוקולד פיסטוק- שברו/קצצו את השוקולד והניחו בקערה. הוסיפו מחית פיסטוק, חלב ואבקת סוכר וחממו במיקרו ל30 שניות וערבבו למרקם חלק, חממו עוד קצת למקרה הצורך. כסו והעבירו למקרר ל40 דקות בערך. הוציאו וערבבו היטב לקבלת מרקם שנוח למריחה. (אם זה מתקשה מדי אז אפשר לחמם במיקרו אבל חממו רק ל10 שניות בכל פעם כי אפשר בקלות לחמם יותר מדי)
2. הדליקו תנור– 160 מעלות טורבו.
3. הכינו את הבצק– מדדו את כל האבקות (קמח, אבקת אפייה, מלח, אבקת סוכר) לקערה (רצוי להעביר דרך מסננת דקה) וערבבו מעט לאיחוד בעזרת לקקן. מדדו פנימה את הרטובים (שמן, מחית פיסטוק וחלב) וערבבו היטב עד שהבצק מתאחד. עברו ללישה ידנית עד לקבלת גוש בצק אחיד ורך.
4. רדדו ועצבו- קחו מחצית מהבצק והניחו בין 2 ניירות אפייה. רדדו היטב עד שהבצק מגיע לעובי של כחצי סנטימטר (הוא אמור להגיע ל2/3 מהנייר בערך).
מרחו את המלית על הבצק והשאירו את הקצה הרחוק נקי. פזרו שוקולד ופיסטוקים קצוצים. קפלו את הצד שקרוב לגוף לכיוון הצד הרחוק. היעזרו בניר האפייה התחתון והמשיכו לקפל ולגלגל לכיוון המרוחק, עד שתצליחו לגלגל לרולדה עד הסוף. העבירו בזהירות את הנייר עם הרולדה אל מגש אפייה- או למקפיא אם הכל רך מדי- כשהרולדה מונחת מעל החיבור של הבצק. (כשהבצק יציב) עברו עם סכין וחתכו את הרולדה מצד אחד אל השני במרווחים של כ2 ס"מ מבלי לחתוך עד הסוף- זה סימונים של החיתוך הסופי.
חזרו על הכל עם החצי השני של הבצק והוסיפו לאותו המגש.
5. אפו- הכניסו לתנור ל15 דקות לקבלת מגולגלות רכות, או ל20 דקות לפריכות יותר (כדי לוודא פריכות חכו עד להזהבה). רצוי לסובב את המגש באמצע האפייה.
6. חתכו והגישו- הניחו לבצק להצטנן במשך כ10 דקות. עברו עם הסכין על החיתוכים כדי לחתוך עד הסוף. פזרו אבקת סוכר מעל, ואכלו!

 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

– השתמשו באיזה שמן וחלב שתרצו
– אפשר להשתמש בקמח כוסמין. כדי להשתמש בקמח מלא כלשהו תצטרכו להוסיף קצת חלב/מים.
– ניתן להוסיף עוד מחית פיסטוק למילוי לטעם מורגש יותר.
– אפשר להשתמש בסוכר רגיל במקום אבקה, אבל אני ממש לא ממליצה מבחינת המרקם.
– ניתן להחליף מחית פיסטוק לחמאת אגוזים אחרת.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

8 מחשבות על “עוגיות מגולגלות שוקולד פיסטוק טבעוניות!”

  1. מה עם אבקת הסוכר שמוזכרת בחומרים למילוי? הכוונה לערבב אותה עם החומרים, או שהיא האבקה לפיזור בסוף? זה לא כ"כ ברור.
    זה כמובן לא מאד משנה כי העוגיות האלה מושלמות ומסתבר שגם עוברות הקפאה מעולה. תודה על כל המתכונים הנהדרים!

    1. תודה! אין אפשרות בשום מתכון להחליף קמח חיטה בקמח שקדים כי הם שונים לחלוטין בכמה מובנים… אפשר רק להחליף עד שליש (ועדיף רבע) מהקמח בקמח שקדים.

  2. תודה רבה על מתכון טעים שכזה 🤗
    שאלה, האם אפשר איכשהו להפחית בסוכר ? בכל צורה שהיא , גם אם יצא פחות מתוק זה בסדר מבחינתי אבל הבנתי שאם מחסירים נפח חומרים יכול לצאת אחרת …
    תודה רבה.

    1. היי, תודה:) זה נכון, אם תפחיתי את הסוכר תפגעי במתכון. את יכולה לנסות להחליף חלק ממנו בקמח שקדים, אבל לא תקבלי את אותה התוצאה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top