vegan freinly
WhatsApp Image 2022-04-07 at 14.00.24

קדירת ירקות שורש וטופו ביין לבן

WhatsApp Image 2022-04-07 at 14.00.24

קדירת ירקות שורש וטופו ביין לבן

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: שעתיים-שלוש
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
הכי פשוט הכי טעים!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
עשיתי סקר בסטורי כדי לברר
איזה מתכונים הכי חסרים לקראת פסח
והורגש צורך עז בעוד עיקריות!
אבל עוד לא היו לי רעיונות.
הלכתי לירקן, בהיתי קצת בירקות,
וקלטתי שיש עכשיו המון ירקות שורש מופלאים (ובעיקר שום ירוק חגיגי שכאן רק לכמה שבועות!)
ונחת עלי הרעיון הזה לקדירה.
 
אז קניתי מלא ירקות שורש
(קניתי גם פטריות ודלעת שבפועל לא היה להם מקום
והתאהבתי באחידות של הצבעים
אז אכין מהם משהו אחר!)
ושלפתי בקבוק יין לבן ומאובק מהמדף
ויצרתי את הדבר הטעים הזהההה
שהוא ההגדרה לקלאס באפס מאמץ.
 
כמובן שאפשר לשחק עם בחירת הירקות
אפרט הכל למטה
תהנו!

מצרכים

3 ראשי שום ירוק/ 2 ראשי שום רגיל
1 בצל
1 לפת
1 קולרבי
1 שומר
1 שורש סלרי
600 גרם טופו רגיל
3-4 עלי דפנה
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
שתי כפיות טימין יבש/ 4 גבעולי טימין טרי
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כוס שמן זית

לרוטב:
2 כוסות (500 מ"ל) יין לבן יבש
1 כף חומץ בן יין (או חומץ אחר או מיץ לימון)
2 כפות מייפל (או 3 אם תרצו רוטב מתוק)
2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן (או כפית מלח)

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל180 מעלות טורבו.
2. חתכו את כל הירקות לקוביות גדולות לתוך סיר גדול שמתאים לאפייה (או תבנית גדולה).
3. יבשו היטב מנוזלים את הטופו בעדינות בעזרת מגבת או נייר סופג. חכו לקוביות גדולות וספגו שוב. הוסיפו לכלי האפייה.
4. הוסיפו את כל התיבול, ערבבו בעזרת הידיים לפיזור אחיד, ישרו לגובה אחיד והכניסו לתנור החם ל25 דקות.
5. בינתיים הכינו את הרוטב- ערבבו את הרכיבים בקערה ותטעמו. תקנו טעמים לפי הטעם.
6. הוציאו את הכלי מהתנור, שפכו פנימה את הרוטב, ערבבו בזהירות אם אפשר, כסו (אם אין לכלי מכסה אז אפשר עם נייר אלומיניום) והכניסו חזרה לשעתיים. (אפשר פעם בחצי שעה-שעה לערבב ולהחזיר).
7. הוציאו והגישו.

אל תשכחו לקרוא את ההערות למטה:)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • האמת שאפשר מהתחלה לערבב הכל יחד גם עם הרוטב ולהכניס מכוסה לתנור ולשכוח מזה לשעתיים- שלוש! עדין הייתי ממליצה להוציא ולערבב פעם בשעה (ולטעום לתיקון תיבול), וגם ממליצה להוריד את הכיסוי בסוף ולאפות 20 דקות בלי להשחמה. 
  • אפשר להוסיף לתערובת ערמונים ו/או פירות יבשים.
  • השומר יוצא מריר, אז אם לא תרצו מעט מרירות אפשר לוותר עליו או להחליף אותו בתפוח אדמה.
  • אם תשתמשו בשום ירוק תקפידו להוציא את השיניים מהמעטפת ואת הגבעול הקשיח כי הם לא יתרככו בבישול.
  • אפשר לשחק עם הירקות, אפשר להוסיף שורש פטרוזיליה, להשתמש בבצלצלי שאלוט וכרישה, להוסיף גזר ו/או בטטה ו/או דלעת- הכל הולך:)
  • מומלץ להגיש על אורז או קינואה.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)