IMG_20200828_174641

לקט מתכונים לראש השנה!

IMG_20200828_174641

לקט מתכונים לראש השנה!

ריכזתי לך את כל המתכונים הכי חגיגיים שלי לפוסט אחד שימושי;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

שלפני שבוע חזרנו מחודש וחצי בפורטוגל

והיום נצא מהבידוד המנדטורי

ככה שלא הייתה לי הזדמנות לרקוח מתכונים חדשים לחג.

איזה מזל שהשקעתי כל כך בשנה שעברה!

אז אני לא משאירה אותך לבד-

אני מרכזת לך כאן מלא רעיונות טובים לארוחת חג מרשימה:)

אז בואו נתכנן לנו את ארוחת החג!

תפוחי אדמה אפויים

נתחיל במנות הראשונות:)

קודם כל, אי אפשר בלי ממרח פטה משגע (למה משגע? כי בכל שנה הוא משגע את יושבי השולחן שלא מאמינים שזה טבעוני ודורשים מתכון)
וגם סלט מפנק זה תמיד טוב, במיוחד כזה שיש בו גם תפוחים;)
עלי מנגולד ממולאים למי שרוצה להשקיע 
וגם תפוחי אדמה אפויים הכי טעימים בעולםםםם
יתאים פה מרק כרישה מהמם
שאפשר להחמיא לו עם חלה טרייה (שאפשר למרוח בסילאן/מייפל במקום חלב סויה לפני ואחרי ההאפייה לטאץ' חגיגי)
קציצות טופו ברוטב מנגולד

נעבור לעיקריות

אחת המנות הכי טעימות שלי – צלי סייטן וירקות שורש (יש הסבר להמרה לטופו)
וזו אחת המנות הכי מרשימות שלי- פאי רועים צבעוני. אין מי שלא משתגע מהיופי שלה, וכמובן גם מהטעם;)
כמובן שחובה שתהיה מנת ממולאים אחת על השולחן, אז למה לא קישואים ממולאים בקינואה? (אפשר להמיר לירק ומילוי שונים כמובן)
ולמנה העיקרית הכי קלה להכנה שיוצאת סופר טעימה- קציצות טופו ברוטב מנגולד (או איזה רוטב שתרצו)
עוגיות פאי תפוחים

יאללה אפשר לעבור למתוקים??

החלק האהוב עלי! בואו נתחיל!
קודם כללל הכוכבות של החג הזה- דובשניות!! מתכון קל ומהיר לדובשניות מעולות- ללא דבש!
ואם אנחנו כבר בעוגיות, אז עוגיות פאי תפוחים זה אחד הדברים היותר שווים שיש,
ועוגיות מייפל-שוקולד-פקאן הן מושלמות, ואומרים שמייפל זה הדבש החדש…
 
ועכשיו לעוגות-

אי אפשר בלי עוגת פיסטוק-רימון שכמו שהיא יפה היא גם טעימה, ובכל זאת בסך הכל עוגה בחושה שהכי קל להכין!
וכמובן- עוגת תפוח בדבש! עוגת דבש מושלמת משובצת בתפוחים רכים:) אפשר כמובן להכין אותה בלי התפוחים- רק כעוגת דבש, ואפשר להכין כמאפינס.

ולקינוחים קצת שונים-
חיתוכיות של פאדג' שוקולד לבן עם רימונים ופיסטוקים- כמו פאדג' בראוניז, רק של שוקולד לבן ועם תוספות של חג;) וזה טעיםםםם
וקינוח כוסות של פאי פטל-רימון! זה בעצם כמו טארט לימון, רק בטעמי חג ובכוסות, ככה שזה הכי קל. לגרסה עוד יותר קלה אפשר להחליף את המרנג בקצפת;)

קראמבל שזיפים ואוכמניות

ולסיום, קבלו עוד רעיונות למתוקים שלי שאפשר בקלות להפוך לקינוח של ראש השנה-

כמה המרות לתפוחים ויש לנו כאן עוד מלא אופציות;)

אז אם נרצה סוג של פאי תפוחים, נוכל לקחת את טארט הפירות שלי ולהחליט שהפרי הוא תפוח;)

אפשר גם לקחת את קראמבל השזיפים שלי ולעשות לו את אותו טריק
ואותו כנ"ל לעוגת וניל-אוכמניות-שקדים המהממת.

רק שימו לב שכיוון שתפוח הוא פרי יותר קשיח מהפירות המקוריים במתכונים הללו, הוא יצטרך טיפה טיפול מקדים.

כלומר- צריך לרכך מעט את התפוחים לפני הטמעתם במתכון. לשם כך רק צריך להעביר אותם למחבת/סיר על אש בינונית ולהקפיד לערבב במשך כמה דקות עד שהם מתחילים להתרכך. אפשר להוסיף טיפה מים.

עוד רעיון כיפי- לשבץ קוביות תפוחים בתוך הסינבון ללא-לישה שלי!
איך? אפשר להכין קוביות תפוחים באותו אופן שמפורט במתכון עוגיות פאי תפוחים למעלה,
ולאחר מריחת מלית הקינמון על הבצק- אפשר לפזר את התפוחים, ואז להמשיך ולגלגל:)

ורעיון אחרון-

להחליף את השזיפים לתפוחים בעוגת השזיפים ההפוכה שלי! עוד עוגה בחושה שיוצאת מאוד מרשימה וטעימה,
וההמרה כאן הכי פשוטה.

אז שיהיה חג שמח!

מתה כבר לראות מה תכינו;)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה