vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

סופגניות "אשל" מלוחות טבעוניות!

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
הנשנוש המושלם לחנוכה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

אני הסנדלרית שהולכת יחפה.

אני לא אוכלת מתוקים.

אני מאווודדד אוהבת מתוקים, מאוד. הלוואי שיכולתי לאכול מהם כל היום, לא סתם נכנסתי לתחום הזה.
אבל הגוף שלי חושב אחרת ומעניש אותי בבחילות בכל פעם שאני אוכלת מתוק,
אז הפסקתי (כמעט)
ואני מתנחמת בזה שאחרים ואחרות יאכלו מהמתוקים שלי בדרך זו או אחרת.
גם הבנזוג שלי לא אוכל מתוק (הוא פשוט לא אוהב, המוזר הזה)

לכן כשתכננתי והכנתי מתכונים לחג לחוברת המיוחדת שלי
הייתי חייבת משהו מלוח,
ופתאום אמרתי לעצמי-
למה לא להכין גם סופגניות אשל מלוחות?
יש לי כבר מתכון מושלם למתוקות (בחוברת), אז זאת לא בעיה.
כמובן שמיד לאחר מכן ניגשתי לגוגל לראות אם זה משהו נפוץ בכלל, וגיליתי בערך 3 מתכונים לזה, ככה שלא ממש נפוץ (יש!) ולא ראיתי מתכון טבעוני (דאבל יש!) אז גברה המוטיבציה שלי לעניין.

אני מאוד מרוצה מהתוצאה-
נשנושים מלוחים כיפיים ופלאפיים! שסופר דופר קל להכין.

שנתחיל?

ל40 יחידות קטנות

יבשים:
כוס ורבע (175 גרם) קמח
כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
רטובים:
1/2 כוס טופו משי טחון (125 גרם)
1/2 כוס (120 גרם) חלב צמחי לא ממותק
כף (10 גרם) מיץ לימון
אופציונלי– 1/2 כוס גבינה טבעונית מגורדת
לטיגון- חצי ליטר שמן

אופן ההכנה

1.חממו את השמן-
שפכו חצי ליטר שמן לסיר קטן/בינוני והדליקו מתחתיו אש קטנה.
2.הכינו את הבלילה-
מדדו לקערה את היבשים וערבבו בעזרת מטרפה. שפכו פנימה את שאר המרכיבים וערבבו בעזרת לקקן עד לאיחוד. זה בסדר אם יש קצת גושים, חשוב לא לערבב יותר מדי.
4.טגנו את הסופגניות-
כשהשמן חם, בעזרת 2 כפות (או 2 כפיות לסופגניות קטנטנות), או בעזרת כף קפיצית של גלידה, שפכו פנימה כדורים מהבלילה. לא לפוצץ את הסיר- הן צריכות מרווח נשימה לטיגון מוצלח. בערך 5 בנגלה אחת. שימו לב אם הן נדבקות לתחתית הסיר- שחררו בעדינות בעזרת כף. הן אמורות להסתובב כשהצד התחתון משחים, אם לא- תעזרו להן וסובבו אותן. כשהן משחימות (אמור לקחת 2-3 דקות) הוציאו בזהירות לנייר הסופג והכניסו עוד כמה פנימה.

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • את הטופו משי ניתן לטחון בעזרת בלנדר מוט או בלנדר/מעבד מזון קטנים, עד שמגיע למרקם חלק. ניתן לטחון את כל החבילה, להוציא ממנה את מה שצריך למתכון, להוסיף פנימה כמה כפות של קמח שקדים, כמה כפות של מיץ לימון, כף שמן זית, כף זעתר וחצי כפית מלח ולטחון שוב, לטעום ולתקן טעמים – וכך תקבלו לבאנה מהיר לטבילת הסופגניות.
  • לחלופין- ניתן להחליף את הטופו הטחון בגבינה טבעונית ניטרלית למריחה, או ביוגורט טבעוני לא ממותק. או בעוד חלב- במקרה הזה קודם ערבבו את החלב עם הלימון והניחו ל2 דקות, ואז הוסיפו פנימה.
  • ניתן להוסיף תוספות לבליה כמו גבינות טבעוניות ו/או זיתים, תירס וכו'.
  •  ניתן לתבל את הבלילה איך שתרצו (זעתר, עשבי תיבול וכו')
  • אם תרצו עוד 20 מתכונים מנצחים לחנוכה, נובי גוד וחג המולד, הורידו את החוברת שלי!

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “סופגניות "אשל" מלוחות טבעוניות!”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!