vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

פנקייק מלוח טבעוני וללא גלוטן! מ5 רכיבים ב5 דקות עבודה!

זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול: 15 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
שילוב מושלם של רכיבים שמוביל לפינוק המושלם הזה.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

אחד הדברים הראשונים שעשיתי כאן בסבלט בקופנגן
הוא לטחון כל מיני דברים לקמחים בבלנדר החזק שיש כאן.
לעבוד עם מה שיש.
אני כבר אמצא מה להכין עם זה.

אחר כך הציעו לי להוציא כמה מתכונים ללא גלוטן בשביל איזה פרויקט,
אז המוח שלי התחיל לחשוב בכיוון.
ואז כשיצרתי את המתכון ללחם המהיר שלי,
רציתי להכין עוד מלא דברים ממי סודה.
האובייס זה פנקייקים,
זה כבר ידוע שהיא עוזרת להם להיות פלאפיים,
אבל האמת היא שהפנקייקים שלי כבר ממש פלאפיים גם בלי סודה (ובלי ביצים) אז רציתי משהו מאתגר יותר..
כמו פנקייקים טבעוניים ללא גלוטן.
ואנחנו לא צרכנים גדולים של מתוק כאן,
והגיע הזמן לתת פייט לקרפ כוסמת,
אז התחלתי בגרסה המלוחה דווקא 
(אל תדאגו, גם המתוקה בדרך;)

 

וככה נולדו הפנקייקים האלה
שיצאו מושלם על הניסיון הראשון
וחוסלו במכה אחת!

אז יאללה לעבודה:)

ל4 פנקייקים גדולים

3/4 כוס (90 גרם) קמח עדשים
3/4 כוס (80 גרם) קמח שיבולת שועל
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
280 מ"ל מי סודה

אופן ההכנה

1. ערבבו בקערה בעזרת מטרפה את כל הרכיבים חוץ מהסודה כדי להגיע לפיזור אחיד ומינימום גושים. שפכו פנימה את הסודה וערבבו עד להגעה למרקם אחיד.
2. חממו כף שמן על מחבת על אש בינונית-גבוהה. רק כשהמחבת מאוד חמה- שפכו מהבלילה למרכז המחבת בעזרת מצקת.
3. כשכל הפנקייק מתמלא בועות מלמעלה (ממש כמו פנקייק רגיל) הפכו אותו. לאחר דקה-שתיים הוריד מהמחבת והמשיכו להכין הכל. אם הפנקייק נהיה שחום מדי בזמן הזה- הנמיכו את האש- ולהיפך.

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • זה לא מתאים לגרסה מתוקה בגלל קמח העדשים שלא יתאים בטעם, אני אצור גם גרסה מתוקה בקרוב:)
  • אפשר להכין רק מקמח שיבולת שועל, אבל אני אישית פחות אוהבת את המרקם והטעם כשזה רק איתו. אפשר רק עם קמח עדשים אבל זה ייצא יותר דחוס וכבד. לכן בשילוב ביניהם מושלם.
  • אפשר לטחון לבד את הקמחים או לרכוש אותם ככה.
  • אפשר להחליף קמח עדשים בקמח חומוס. יכול להיות שגם במקח טף או כוסמת אבל לא ניסיתי.
  • בכוונה של 2 מגיע אחרי שלב 1, כי הבלילה צריכה לנוח כמה רגעים כי היא הולכת ומסמיכה כי הקמחים צריכים רגע לספוג את הנוזלים.
  • אם הבלילה יוצאת דלילה מדי- הוסיפו מעט מאחד הקמחים וערבבו פנימה, אם היא סמיכה מדי- הוסיפו מעט סודה. המרקם צריך להיראות כמו בסרטון, דומה לפנקייק רגיל.
  • אני אכלתי את הפנקייקים האלה גם הגבינה הביתית שלי, מומלץ;)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

8 מחשבות על “פנקייק מלוח טבעוני וללא גלוטן! מ5 רכיבים ב5 דקות עבודה!”

  1. היי, הכנתי לפי המתכון, טעות. טעמתי ומיד הכנתי כפול שניים, ז"א יצאו לי 15 פנקייקים מושלמים.
    את קמח העדשים חילקתי חצי עדשים וחצי קמח חומוס, טעים טעים. ממליצה להכין, גיוון לארוחת ערב.
    בהזדמנות אני אנסה להכין כתחתית לפשטידה, נראה לי מתאים.

  2. היי, במקום לטגן כל פעם כמות כפולה של פנקייקים החלטתי לאפות. הכנתי,כרגיל, כמות כפולה מהמתכון, שימנתי נייר אפיה בתבנית ואפיתי את הבלילה ו….יצא מדהים.

    1. וואו, איזה מגניב!! יצאה לך עוגה מלוחה בעצם? כמה זמן אפית ועל איזו טמפרטורה?

      1. כמות כפולה מתאימה בדיוק לתבנית 30/25 ב 180 מעלות 45 דקות והוספתי כפית אורגנו מיובש ויצא מדהים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2