20210707_183829

גרנולה מלוחה!

20210707_183829

גרנולה מלוחה!

זמן הכנה: 5 דקות
זמן אפייה: 25 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
מאנצ' כיפי, טעים, ומלא חלבון, שאפשר לנשנש ככה לבדו, או כתוספת קראנצ'ית לסלט או גבינה או מה שתחליטו:) וזה כל כך קל!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני מנסה להיזכר מה גרם לי לחשוב על הרעיון למתכון הזה
ואני בטוחה שזה בהשראת בן הזוג שלי
וזה בגלל שני מאפיינים-
 
1. יש לו מאנצ' בלתי פוסק
זה גם קטע משפחתי אצלו,
וגם התגבר מאוד מאז שהפסיק לעשן
(צורך אוראלי וזה…)
הוא כל הזמן צריך לנשנש משהו
וזה גורם לי לרצות למצוא לו נשנושים בריאים
(או לפחות בריאים יותר מבייגלה וביסלי…)
ואם הם עתירי חלבון זה בונוס אדיר
 
2. הוא לא אוהב מתוק.
אני יודעת, זה אסון…
בן זוג של קונדיטורית 
שלא נוגע במתוק
זה הכי בזבוז שיש 
(אל תדאגו, שאר הסביבה מרוויחה מזה)
אבל זה המצב
וזה מוציא מהמשוואה נשנושים מתוקים
ואז למשלללל כשאני מכינה לעצמי
גרנולה, שהיא מן הסתם מתוקה,
זה עושה לו חשק לנשנש אותה
והוא שואל "זה מתוק?"
ואני כרגיל עונה לו שברור שכן
(הוא גם שואל בכל פעם על עוגיות וכו'…)
 
אז די קל להסיק ששני המאפיינים הללו
הובילו אותי לחשוב
שאני יכולה ליצור גרנולה שהיא מלוחה
שזה יכול להיות אחלה נשנוש בפני עצמו
וגם בטח יבוא טוב בסלט
ואפילו עם יוגורט בטעם טבעי, או גבינה למריחה
ואולי גם כטופינג על טוסט
 
אז בניסיון השני הגעתי למרקם והטעם שרציתי
וזה באמת חוסל תוך יום על ידי הבנזוג
והוכרז כהצלחה
(ועזר לי לומר לו
תראה! זה טבעוני ומפוצץ בחלבון)
 
אני ישר הכנתי לעצמי סלט מפנק
ופוצצת אותו בגרנולה למעלה
וזה היה ממש כיף יחד
(גרם לי לאכול משהו בריא יותר מהקרוטונים!)
 
טוב אז יאללה-

מצרכים

למגש אפייה אחד – צנצנת ליטר בערך
 
1 כוס שיבולת שועל גסה/עבה
1/2 כוס שקד פרוס (או אגוזים קצוצים גס לבחירתך או עוד גרעינים)
1/2 כוס גרעינים (חמניה, דלעת, שומשום…)
רבע כפית מלח
רבע כפית שום גבישי (לא חובה, ואפשר איזה תבלינים שתרצו)
1/4 כוס קמח עדשים (ראו הערות)
2 כפות זרעי צ'יה/פשתן + 1/2 כוס מים
 

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל160 מעלות.
2. ערבבו את הצ'יה עם המים והניחו בצד. ערבבו את כל שאר המרכיבים היטב בקערה, הוסיפו את התערובת שבצד וערבבו היטב, ופזרו בצורה אחידה על גבי מגש אפייה.
3. תאפו 15 דקות, ערבבו קצת בעזרת כף (חשוב בעיקר לנסות להחליף בין מה שבמרכז למה שבקצוות) ותאפו במשך עוד 5-10 דקות, עד שהגרנולה מזהיבה יפה. צריך להשגיח כי היא תישרף בקלות.
4. הוציאו והניחו להתקרר לפחות חצי שעה.
5. העבירו לכלי אטום ותהנו:)
 
 
לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • הגרנולה נשמרת 3 חודשים בצנצנת סגורה בחוץ וחצי שנה בפריזר.
  • אני משתמשת בקמח עדשים כי אני אוהבת שהגרנולה שלי בגושים ולא בבודדים, אז אם תוותרו עליה הגרנולה פשוט לא תהיה בגושים (אותו כנ"ל לגבי הצ'יה/פשתן במים) . בחרתי בקמח עדשים כי זה מתאים למלוח ומלא בחלבון, גם קמח חומוס יתאים, יכול להיות שהם ירגישו לכם קצת "קמחיים" גם אחרי האפייה, אז אפשר גם להחליף בקמח שקדים. 
  • האמת, שלא יקרה כלום אם תשכחו לערבב בנפרד את הצ'יה עם המים ופשוט תערבבו הכל יחד . אם תערבבו ישר הכל יחד וזה עוד ירגיש יותר נוזלי מגושי, תנו לזה לשבת עוד דקה-שתיים ואז תמשיכו. (השילוב של צ'יה/פשתן עם מים יוצר מעין דבק-ג'לי). 
  • שימוש בשיבולת שועל דקה (קוואקר) יוביל למרקם פחות קראנצ'י.
  • דגש לגבי הערבוב- מטרתו אפייה אחידה כי לרוב מה שבקצוות יישרף לפני שמה שבמרכז יהיה מוכן. אם תרצו לשמור על הגושים כדאי שתערבבו בעדינות.
  •  

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה