לקט מתכוני שבועות + טיפים להכנת עוגת גבינה טבעונית!

לקט מתכוני שבועות + טיפים להכנת עוגת גבינה טבעונית!

כל המתכונים לחג במקום אחד! וכל הטיפים שיעזרו להגיע לעוגת גבינה מושלמת. פוסט חובה לקריאה לפני שבועות;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

אמנם הבלוג שלי באוויר רק שנה, 
אבל מסתבר שיש בו הרבה מתכונים שמתאימים מאוד לשבועות!
פשוט ברגע שעליתי על הדרכים הכי מוצלחות בעיני
להכנת תחליפי גבינות בבית
עפתי עם המתכונים ה"חלביים"
אז החלטתי לרכז את כולם בפוסט אחד
כדי להקל לכולנו על ההכנות לחג;)

פלוס- בונוס מיוחד!

נזכרתי שלפני כמה חודשים, 
במסגרת הפינה שלי "למה זה לא מצליח לי??" באינסטגרם
בה אני שואלת מה לא מצליח לך במטבח
ומנסה לתת כמה שיותר הסברים וטיפים בנושא
נתתי טיפים להצלחה של עוגות גבינה טבעוניות
ונראה לי הכי מתאים להכניס אותם לפוסט הזה:)

אז רווח כפול יש כאן!

אגב, ימשיכו לעלות מתכונים לחג השבוע,
אז גם אכניס אותם לפה בהמשך;)

גבינת שום שמיר

אז בואו נתכנן לנו את ארוחת החג!

נתחיל במנות המלוחות:)

 
 
קודם כל חשוב להפציץ בגבינות טבעוניות למריחה,
שממש פשוט להכין במגוון טעמים (כמו זיתים, שום שמיר, עגבניות מיובשות…)
ואם תרצו גם מתכון לקוטג' פשוט, הוא נמצא בחוברת מתכוני ארוחות הבוקר שלי.
עוד מתכון כיפי הוא לפסטה אלי-אוליו עם ארטישוקים, שיש בו גם מתכון לפטה אפויה.
אני כמובן לא יכולה לתכנן ארוחה בלי להכניס בה משהו עם תפוחי אדמה, אז אני ממש בעד גראטן משגע, שיש בו כמובן מתכון לבשמל טבעוני מושלם שיכול לשמש אותך גם למנות אחרות.
קונכיות פסטה ממולאות

ונעבור לפשטידות, קישים ועוד פסטה-

 
הדרך הכי פשוטה להכין קיש- זה להכין גאלט! לא צריך תבנית, ולא צריך להסתבך עם הבצק:) 
אני ממליצה להכין גאלט גבינה עם תרד ופטריות, שהוא גם בריא ומלא חלבון.
יש לי גם מתכון לפשטידת תירס ממש קלה להכנה, ללא גלוטן, שילדים אוהבים, בחוברת המתכונים לכל המשפחה שלי.
(יש בה גם מתכון מושלם לבית לזית! שגם מעולה לשבועות)
ואם תרצו להכין פשטידת פסטה או יובה, הנה מתכון כיפי שקל לתקתק:)
ואם אנחנו כבר באפייה, אפשר להכין מאפינס פיצה קלילים!
מנה משגעת שאני ממש ממליצה עליה, שתמיד גונבת את ההצגה ונגמרת ראשונה, היא קונכיות פסטה ממולאות בטופו בפטריות, ברוטב רוזה.
עוגת קוקי מאנסטר

יאללה אפשר כבר להגיע למתוקים???

 
 החלק האהוב עלי! בואו נתחיל!
קודם כל משהו קליל ביותר- ענני גבינה ותותים🙂 מאפה מהיר שהוא משהו בין עוגיות למאפינס.
ונעבור לארטיק גבינה ופירות יער, שהוא כזה מיוחד ומרענן.
גם עוגיות לוטוס ממולאות בקרם גבינה זה מתוק קליל ומיוחד שחובה להכיר!
והגביניות הטבעוניות המפחידות שלי גם כמובן מאוד יתאימו לחג.
ומתכון חדש מהתנור- סופלה גבינה ושוקולד סופר מגניב וטעים:)
ועוד עדכון- כדורי עוגת גבינה ממולאים בממרח לוטוס!! קינוח מדהים ללא אפייה:)
עוגת גבינה ללא גלוטן

מאפים ובצקים

ובואו נעבור לעוגות גבינה מרשימות!

נתחיל בטירמיסו הטבעוני הכי מושלם שתכירו,

נמשיך עם עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן בציפוי גנאש שוקולד לבן ורוטב פירות יער,

נעבור לעוגת קוקי מאנסטר מושחתת במיוחד, שהיא בעצם עוגת גבינה אפויה עם קראסט בצק עוגיות והפתעות טראפלס שוקולד…

ונקנח בחיתוכיות גבינה-פטל הכי יפות וטעימות שיש!

עוגת גבינה ניו-יורק מתוך הסדנאות שלי. צילום: נטליה פטרוב

טיפים לעוגות גבינה!

 
עכשיו אפשר לדבר יותר לעומק על עוגות גבינה טבעוניות. 
אני רוצה לעזור לך להצליח איתן במקסימום, אז אני אתן פה את כל הטיפים שלי לנושא הזה!
בואו נתחיל.
 
 
קודם כל – הגבינה!
אני הכי אוהבת לטחון יחד קשיו וטופו משי ביחס של 1:1 (עם קצת לימון) כדי ליצור מעין גבינת שמנת (כי אני הכי אוהבת להכין הכל לבד ולא לקנות מוכן). 
זה שדרוג רציני, מבטיחה! אז כבר קחו את זה כטיפ למה שיכול להחליף גבינה במתכוני עוגות למיניהן.
 
אני אוהבת לשלב כמה חומרי גלם בתוך העוגה כדי להגיע לטעם והמרקם הכי טובים, אז לרוב הבסיס שלי יהיה מורכב מקשיו, טופו משי, קרם קוקוס, ומיץ לימון. ולפעמים שקדים, חלב סויה, שמן קוקוס… לפי הצורך והטעם. כמובן שגם אפשר לשלב גבינות ויוגורטים קנויים, ו/או להתמקד באחד הרכיבים שציינתי.
ככל שהיחס במרכיבים יהיה לטובת האגוזים, או החלק הקשה של הקרם-קוקוס, או טופו רגיל, ככה המרקם יהיה יותר סמיך כמו של גבינת שמנת שמנה (פילדלפיה). 
 
טעמים!
אז כפי שכתבתי, אני תמיד מוסיפה מיץ לימון, כי אני מכינה את הבסיס בעצמי (אם אני משתמשת בגבינות ויוגורטים קנויים אז אני לא צריכה לימון). מה זאת אומרת? זאת אומרת שבלי הלימון תצא לי עוגה בטעם וניל. בגבינה יש חומציות, והדרך הכי פשוטה להשיג אותה באופן ביתי היא עם לימון. זה לא אומר שייצא לי טעם לימוני (אלא אם אני אגזים עם הלימון או אוסיף גרידת לימון, שזאת אופציה, פשוט לימונית), אם אשים במידה הנכונה זה פשוט ייתן לי טעם גבינתי.
 
כמובן שאצטרך גם סוכר (או כל ממתיק אחר), כי מדובר בקינוח… וכדאי גם להוסיף מעט וניל. וחשוב לטעום את התערובת. תטעמו ותגלו שהשילוב של קשיו/טופו+לימון+סוכר+וניל= טעם של עוגת גבינה. חשוב שלתערובת יהיה טעם חזק יחסית של סוכר ולימון, כי הטעמים דוהים מעט באפייה.
 
מרקם!
אין לנו ביצים אז אין לנו את האופציה לסוג הספציפי של עוגת גבינה שמבוססת על מלא ביצים וככה יוצאת נורא גובה וספוגית, לנו יש עוגות גבינה יותר קרמיות, יותר ניו-יורק צ'יזקייק, או יותר עוגת פודינג, שהן גם מעולות!!! (ויש גם לא אפויות כמובן). 
נוכל להוסיף רסק תפוחים לעוגות במקום ביצים, אבל לא יותר מחצי כוס, כי אז הטעם התפוחי כן יתחיל להיות מורגש, וזה בכל זאת לא יגיע לאותו המרקם.
כדי לייצב את העוגה באפייה, במיוחד בלי ביצים, נצטרך קמח ו/או קורנפלור ו/או פודינג וניל. לא צריך הרבה. 
 
אפייה!
אפייה של עוגות גבינה היא תמיד על חום נמוך יחסית, 150-160 מעלות, אפשר טורבו, לרוב זה חום עליון-תחתון. 
עוגה גדולה (22-26) תצטרך 60-90 דקות, וקטנה יותר 40-50 דקות לרוב.
בתום האפייה העוגה צריכה להתייצב עם מרכז מעט רוטט.
כדי לשמור על הלחות, במיוחד באפייה על טורבו, אבל בכל מקרה מומלץ- נניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
בתום האפייה כדאי לפתוח מעט את דלת התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר יחד עם התנור הכבוי, ובסוף כשהכל מצטנן להעביר אותה ללילה במקרר לפני המשך טיפול. (זה מונע שוק טמפרטורות שגורם לעוגה לצנוח).
כדי שהעוגה לא תיסדק, בתום האפייה כדאי להעביר סכין בין העוגה לתבנית בצמוד לשוליים (כשהיא צמודה לשולי התבנית וצונחת- זה מה שגורם לסדקים). 
אם בכל זאת יש סדקים, או שהחלק העליון פשוט לא יפה מספיק (אגב חשוב ליישר את הבלילה כמו שצריך בתבנית כי המראה שלה נשמר במדויק גם לאחר האפייה! אז אפשר לדפוק את התבנית על השולחן כדי לשטח הכל בצורה יותר שווה), תמיד אפשר לצפות את העוגה במגוון ציפויים (להמיס ממרח כלשהו ולשפוך, או רוטב פרי כלשהו, או קצפת ופירות, או גנאש שוקולד….) שאגב לדעתי הסיבה העיקרית לציפויים על עוגות זה כדי לתקן עוגות מכוערות;)
 
ללא-אפייה-
בשביל שהעוגה תהיה יציבה ללא אפייה, כדאי להגיע למרקם יציב וסמיך לפי הטיפים שנתתי מעלה (ואין צורך כמובן בקמח/קורנפלור).
כדאי גם להוסיף שמן קוקוס/חמאת קקאו שיעזרו לייצוב, ו/או אגר-אגר (הג'לטין הטבעוני שלנו), או להקציף שמנת צמחית ולקפל לתערובת. 
אם לא תרצו את המרכיבים הללו, והתערובת לא "עומדת" לבדה, אפשר להסב את העוגה לעוגת-גלידה ולהגיש אותה מעט קפואה;)
 
 
עוגת גבינה ללא אפייה מהסדנאות שלי. צילום: נטליה פטרוב

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה