WhatsApp Image 2021-11-16 at 17.39.17

סינייה טבעונית עם שבבי סויה

WhatsApp Image 2021-11-16 at 17.39.17

סינייה טבעונית עם שבבי סויה

זמן הכנה: 40 דקות
זמן בישול: 35 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
גרסה כיפית ובריאה למנה המהממת הזאת:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
יש מיליון גרסאות לסינייה
אז זאת הגרסה שלי:)
אפשר לשמור על העיקרון
ולהחליף את שכבת שבבי הסויה
בטחון מן הצומח, או עדשים (כל דבר יצטרך הכנה שונה כמובן)
ואפשר להחליף את הבטטה והכרובית לירקות אחרים
ואפשר לכסות בפחות טחינה
ולקשט בבצל…
אבל כמובן שהגרסה שלי הכי טעימה לי:)
בקיצור
בואו נכין סינייה טעימה ובריאה בדרך פשוטה וקלה!

מצרכים

לשכבת הסויה:
2 כוסות שבבי סויה יבשים
בצל גדול
4 שיני שום
רבע צרור פטרוזיליה
כפית שטוחה מלח
קצת פלפל
כפית כמון
כפית בהרט
רבע כפית פפריקה מעושנת (אופציונלי)
2 כפות קמח (ראו הערות)

לשכבת הירקות:
כרובית קטנה
בטטה בינונית

לטחינה:
1 כוס טחינה
3/4 כוס מים קרים
1/4 כוס מיץ לימון (או פחות כי זה יוצא חמצמץ)
חצי כפית מלח

אופן ההכנה

1.     השרו את שבבי הסויה בהרבה מים רותחים והניחו ל30 דקות.

2.     חממו תנור ל180 מעלות טורבו.

3.     שטפו וחתכו את הכרובית והבטטה לקוביות קטנות. פזרו בשכבה אחידה על מגש אפייה, פזרו שמן זית ומלח והכניס לתנור החם ל20 דקות בערך, עד לריכוך.

4.     חממו מעט שמן זית במחבת רחבה. קצצו את הבצל דק וטגנו כמה דקות לריכוך על אש נמוכה-בינונית.

5.     בינתיים סחטו היטב את שבבי הסויה מנוזלים והוסיפו לבצל.

6.     הוסיפו תיבול ושום כתוש/קצוץ וערבבו היטב. הגבירו מעט את האש.

7.     קצצו את הפטרוזיליה. כששבבי הסויה מקבלים צבע יפה טעמו, תקנו תיבול במידת הצורך, הוסיפו את הפטרוזיליה וערבבו היטב (או שמרו להגשה, או חצי-חצי) כבו את האש.

8.     הוסיפו לתערובת הסויה קמח ומעט שמן זית וערבבו היטב לקבלת מרקם שיותר מתגבש ופחות פירורי. שלב זה הוא לא חובה, וניתן להחליף לקמח עדשים/חומוס/שיבולת שועל (הסבר בהערות).

9.     העבירו את הכרובית והבטטה לתחתית של תבנית אפיה גדולה (קוטר 24-26). העבירו את תערובת הסויה מעל לירקות בשכבה אחידה. הכניסו לתנור ל10 דקות.

10.  בינתיים הכינו את הטחינה- ערבבו היטב את הרכיבים, תטעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.

11.  הוציאו את התבנית, שפכו מעל הכל את הטחינה והחזירו לתנור ל5-7 דקות נוספות.

12.  הוציאו והגישו.

תאכלו ותהנו! ואל תשכחו לקרוא את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • במנה שצילמתי השתמשתי בכוס אחת של שבבי סויה, ולאחר ההכנה הבנתי שהיה עדיף להשתמש ביותר, לכן יש 2 כוסות במתכון אך בתמונות הסויה פחות בולטת.
  • חשוב לטעום את שבבי הסויה לפני סיום ההכנה בסיר כדי לבדוק אם תרצו להוסיף תיבול כדי שזה יהיה באמת לטעמך.
  • הקמח עוזר קצת להדביק את שבבי הסויה יחד, אז הוא רלוונטי ספציפית לשבבי סויה ויעבוד יותר טוב עם קצת שמן, לשיקולך. אפשר להחליף לקורנפלור או קמח קטניות לגרסה ללא גלוטן, או לוותר.
  • יוצאת כמות גדולה של טחינה, אם תרצו אותה פחות דומיננטית השאירו כרבע מהכמות בצד והשתמשו כמטבל ביתי. הלימון בה מאוד מורגש, אם זה לא לטעמך אפשר להחליף חצי ממיץ הלימון בעוד מים.
  • אפשר להחליף לירקות אחרים.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

4 מחשבות על “סינייה טבעונית עם שבבי סויה”

    1. תודה! האמת שכל הקטע בסינייה זה הטחינה חח… אין ממש משהו אחד שיתאים כאן, ובלעדיה זה סתם ירקות עם שבבי סויה..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה