IMG_20201124_160723

עוגת סניקרס משוגעת!

IMG_20201124_160723

עוגת סניקרס משוגעת!

זמן הכנה: שעה וחצי
זמן אפייה: 50 דקות
רמת קושי: בינוני
צריך מיקסר/מטרפה חשמלית
עוגת שוקולד, במילוי בוטנים קלויים, טופי מלוח, וקרם חמאת בוטנים. מה עוד אפשר לבקש? אה כן, ציפוי גנאש שוקולד.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני מתה על ימי הולדת!
למרות שמסביבי תמיד היו חברות שנורא מתבאסות מימי ההולדת שלהן
אני תמיד עפתי על שלי:)
כי יש סיבה למסיבה
כי אני נפגשת ומדברת עם כל מי שאני אוהבת
כי אני מקבלת אהבה ומלא ברכות 
ומתנות!!!
מה יש לא לאהוב??
 
אז גם ימי הולדת של אחרים ואחרות אני אוהבת:)
אז כמובן שאני ממש אוהבת
להכין לחברות שלי ולאהובים והאהובות שלי
עוגות יומולדת משוגעות!
 
חברות שלי יודעות שכשאנחנו נפגשות לחגוג 
אני מגיעה (באיחור) עם עוגה ענקית בידיים בתוך קופסה סודית
ואנחנו מחכות לזמן שבו ניתן לחשוף את העוגה
וכולן מקשיבות בזמן שאני מפרטת שכבה-שכבה מה נאכל
כשבסוף כל משפט אני מקבלת "וואו"
(ובסוף כל ביס)
 
הן גם יודעות שבכל פעם תהיה עוגה אחרת
לפי ההשראה שאקבל באותו השבוע
לפי מה שילדת יום ההולדת אוהבת במיוחד
או אם אין לה העדפות-
לפי איך שנחתה עלי המוזה.
 
בזכותן המצאתי את העוגות הכי משוגעות שלי
ועפתי עם עצמי במטבח
ולרוב הגזמתי ממש…
 
אז עכשיו תראו איזו עוגה הכנתי הפעם
כשממש הרגעתי את עצמי ומיתנתי את ההגזמות
כדי שהפעם לא ייקח לי יומיים להכין אותה
וכדי שלא אאחר ואקשט אותה בלחץ שניה לפני שאני יוצאת
הפעם הכנתי בכיף
אני קוראת לעוגות כאלה, שהשכבות שלהן חשופות, "עוגות בלאגן"
ולדעתי הן הכי יפות
וזה חוסך לי את החלק השנוא עלי-
הציפוי שמסביב לכל העוגה..
 
עכשיו שיש לי בלוג גם השקעתי בצילומים כמה שיכולתי
וגנבתי הביתה פרוסת עוגה אחת 
כדי שאוכל גם לצלם אותה
ולהעלות מתכון כמו שצריך:)
 
אפילו הצלחתי לתעד קצת את תהליך ההכנה!
לחצו כאן כדי לראות את סרטוני ההכנה באינסטגרם שלי
גם כיף לצפות בזה,
וגם זה קריטי להבנה אם תרצו להכין

אז קבלו אותה במחיאות כפיים:

מצרכים

לעוגת שוקולד:
740 גרם קמח (1/3 5 כוסות)
3 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות סודה לשתייה
חצי כפית מלח
120 גרם קקאו (1 כוס + 1 כף)
500 גרם סוכר (1/2 2 כוסות)
700 גרם מים (3 כוסות)
200 גרם חלב סויה (3/4 כוס)
2 כפיות תמצית וניל
260 גרם שמן (1/4 1 כוסות)
2 כפות חומץ/חומץ תפוחים/מיץ לימון
 
לקרם חמאת בוטנים:
250 מ"ל שמנת צמחית להקצפה (קרטון אחד קטן)
200 מ"ל קרם קוקוס (3/4 כוס + 2 כפות)
90 גרם (1/3 כוס) חמאת בוטנים
40 גרם (4 כפות) אינסטנט פודינג וניל
 
לטופי מלוח:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גרם (2 כפות) שמן קוקוס
80 גרם (1/3 כוס) קרם קוקוס
רבע כפית מלח
 
לבוטנים: 
100 גרם (3/4 כוס) בוטנים קלויים 
 
לציפוי גנאש שוקולד:
80 גרם שוקולד מריר
80 גרם (1/3 כוס) קרם קוקוס

אופן ההכנה

1. הכינו את העוגה:
חממו תנור ל165 מעלות טורבו.
ערבבו בקערה גדולה (עדיף במיקסר אם יש) את היבשים- קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקקאו. שפכו לקערת המיקסר את כל השאר וערבבו עם מטרפה (או במיקסר) עד למרקם אחיד. המסה מאוד גדולה אז בדקו עם לקקן שגם כל מה שבצדדים והתחתית התערבב היטב. אם יש גושים הניחו לתערובת לכמה דקות וערבבו שוב.
שפכו את התערובת לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26, או חלקו חצי חצי ל2 תבניות בקוטר זהה. הכניסו לתנור החם ואפו כ40-50 דקות, עד שניתן להעביר במרכז קיסם שייצא יבש. כדאי לסובב את העוגה לאחר כחצי שעה אפייה.
הוציאו את העוגה והניחו לה להצטנן לחלוטין, ואז העבירו למקרר לפחות לשעתיים.
 
2. הכינו את הטופי:
שפכו את הסוכר לקלחת עם כף מים והניחו תחת אש בינונית. הניחו לסוכר להתקרמל. בינתיים חממו במיקרו את קרם הקוקוס לחצי דקה. כהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע קרמלי, שפכו פנימה את שמן הקוקוס וערבבו. הוסיפו פנימה את קרם הקוקוס. הניחו לו לבעבע דקה-שתיים, ואז ערבבו היטב בעזרת כף עץ עד שהכל נמס ואחיד. הוסיפו מלח וערבבו. המשיכו לבשל ולערבב במשך כמה דקות עד שהקרמל מסמיך מעט לטופי. כבו את האש. הניחו להתקרר לחלוטין.
 
3. חתכו את העוגה לקראת הציפוי:
אם הכנת עוגה אחת- צריך לחתוך אותה (בעזרת סכין לחם) במרכז לרוחב כמה שיותר ישר בעזרת סכין חיתוך לחם, וגם לחתוך את החלק העליון (מן גבעה שנוצרה מהתפיחה), כדי שנקבל שתי פלטות שטוחות. במקרה של 2 עוגות צריך לחתוך לשתיהן את החלק העליון כדי שיהיו שטוחות.
 
4. הכינו את הקרם:
שפכו את כל מרכיבי הקרם לקערת המיקסר והקציפו עם וו בלון עד לקבלת קרם יציב. (תשגיחו ותפסיקו ברגע שהמרקם טוב, כי טיפה ערבוב-יתר וזה מתפרק). [אפשר עם מטרפה חשמלית, ואפשר גם ידנית אם יש יד חזקה;)]
 
5. תמלאו ותצפו את העוגה:
על החלק התחתון של העוגה פזרו את הבוטנים. שפכו מעליהם את הטופי. אם הוא חם-חמים- קררו הכל לפני שתמשיכו.
הכניסו את הקרם לשק זילוף ותזלפו אותו מעל הטופי. (אפשר גם סתם למרוח). אל תזלפו קרוב מדי לקצה כי זה יגלוש החוצה. הניחו בזהירות את השכבה העליונה של העוגה מעל הקרם. 
הכניסו את העוגה לחצי שעה-שעה לפריזר לפני הציפוי.
 
6. קשטו:
חממו במיקרו את השוקולד וקרם הקוקוס לדקה, וערבבו עם מטרפה לקבלת גנאש חלק. הוציאו את העוגה ובעזרת כפית/כף/כלי זילוף מתאים- טפטפו אותו בזהירות מסביב לחלק העליון של העוגה. שפכו את שארית הגנאש למרכז העליון ומרחו בזהירות ובמהירות בעזרת מרית על כל החלק העליון. אני גם זילפתי חמאת בוטנים. ניתן לקשט עם שאריות הקרם אם יש או להשאיר ככה.
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף את הקמח והסוכר בעוגה לפי ראות עיניך.
  • אפשר חלב צמחי/מים במקום חלב סויה.
  • העוגה יכולה להישמר בפריזר בכל שלב.
  • אפשר להחליף את השמנת הצמחית בקרם קוקוס, ואז צריך להקפיד שהוא יהיה עם מינימום 20% שומן, ולקרר אותו לילה לפני, ועדיף להשתמש רק בחלק הקשה שלו.
  • לא ממליצה להשתמש בחמאת בוטנים טבעית לקצפת, כי יהיה קשה יותר להקציף אותה והטעם שלה יהיה עדין מדי. זאת עוגה מושחתת, תתפרעו…

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה