vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

גלידת סניקרס טבעונית! (ללא מכונה)

זמן הכנה: 45 דקות
רמת קושי: קל
מיקסר/מקציף
גלידת שוקולד-חמאת בוטנים מ4 רכיבים ללא מכונה, בציפוי בוטנים קלויים, קרמל מלוח וגנאש שוקולד. שלמות.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

סניקרס לעד יהיה חטיף גאוני
וסופר אמריקאי (כמו שאני אוהבת).
השילוב של שוקולד, בוטנים וקרמל 
הוא לא פחות ממרטיט.

כשהייתי מכינה קינוחים לריינבו
מהר מאוד יצרתי את מוס הסניקרס שלי 
(מוס שוקולד 'חלב' בציפוי בוטנים קלוים וקרמל מלוח)
שכמובן שנחטף
כי איך אפשר שלא לאהוב את השילוב הזה???

אז הקיץ, כשחזרתי להכין גלידות,
ידעתי שאני חייבת להכין גלידת סניקרס.

אז קבלו אותה-
גלידה ללא מכונה מ4 רכיבים
בטעם שוקולד וחמאת בוטנים
שטעימה לגמרי כמו שהיא
אבל שהתעקשתי להוסיף מעליה
רוטב קרמל מלוח
בוטנים קלויים
גנאש שוקולד
וזילוף חמאת בוטנים.

כי למה לא?

ת ה נ ו

מצרכים

לתבנית של 20X20 או גודל דומה

**יש הסברים לכל השאלות על הרכיבים וההכנה- בהערות למטה

לגלידה:
500 מ"ל שמנת צמחית
1/3 כוס (40 גרם) קקאו
1/4 כוס (65 גרם) חמאת בוטנים
1 כוס (320 גרם) חלב מרוכז טבעוני

לקרמל:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/4 כוס (50 גרם) שמן קוקוס/חמאה טבעונית
1/2 כוס (120 גרם) קרם קוקוס ללא חומרים משמרים/ שמנת צמחית
1/4 כוס (60 גרם) חלב צמחי
1/4 כפית מלח

תוספת
1/2 כוס (60 גרם)-1 כוס (120 גרם) בוטנים קלויים (או מולבנים טריים וקלו לבד בבית)
לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס (120 גרם) קרם קוקוס/ שמנת צמחית
לקישוט:
2 כפות חמאת בוטנים טבעית (או רגילה מומסת)

אופן ההכנה

1. הכינו את הגלידה:
הקציפו (במיקסר עם וו בלון או עם מטרפה חשמלית ידנית) את השמנת והקקאו יחד לקצפת יציבה ואחידה. הוסיפו את חמאת הבוטנים (אם היא קשה המיסו אותה כמה שניות במיקרוגל כדי שתהיה יותר נוזלית) ואת החלב המרוכז והקציפו עוד דקה-שתיים לקרם (אם זה נהיה נוזלי זה גם בסדר). שפכו לתבנית, כסו והקפיאו לפחות ל3 שעות- עד להתקשות מלאה.
2. קלו את הבוטנים (אם צריך):
פזרו בשכבה אחידה על מגש אפייה ואפו בתנור שחומם מראש ל170 מעלות טורבו במשך 20 דקות עד להזהבה יפה (אולי ייקח כמה דקות יותר).
3. הכינו את הקרמל:
במחבת גדולה או סיר בינוני פזרו את הסוכר בשכבה אחידה והניחו על אש בינונית-גבוהה.
בינתיים מדדו את השמן לכלי, ומדדו יחד את החלב וקרם קוקוס- וחממו מעט שיהיה חמים.
השגיחו מדי פעם על הסוכר כדי שלא יישרף!
כשתראו שחלק מהסוכר נמס- שקשקו את הסיר כדי שהסוכר שלא נמס יתערבב ויגיע לזה שכן (לחלופין ניתן לערבב הכל עם כף עץ/סיליקון). הניחו לו להתקרמל קצת, ואז חזרו על הפעולה- עד שכל הסוכר נמס ומתקרמל. המשיכו להשגיח כל הזמן ואם עדין יש גושים וסוכר לא אחיד- המשיכו לערבב. ברגע שכל הסוכר מקורמל ונוזלי- כבו את האש ושפכו פנימה את השמן/חמאה (אם חמאה אז חתכו אותה קודם לקוביות קטנות כדי שתימס בקלות). הניחו לזה רגע להתחמם ואז ערבבו קצת (זה לא מתאחד טוב, לא להיבהל). שפכו פנימה את החלב+קרם- זה ישר יבעבע לא להיבהל! הניחו לזה לאיזו דקה להירגע, ואז הדליקו שוב את האש והניחו לדקה נוספת. ערבבו היטב לאט ובזהירות. יהיה מרקם צמיגי לחלק מהתערובת וצריך להמשיך ולערבב עד שהכל נמס שוב למרקם נוזלי. הוסיפו את המלח.
ברגע שהכל נוזלי ואחיד אפשר לכבות את האש ולהניח בצד להצטננות.
אם תרצו לוודא שהמרקם נכון (ככל שזה מתקרר זה נהיה יותר צמיגי ויציב) תוכלו להוציא כלי או קרחונית מהמקפיא ולטפטף כמה טיפות (בזהירות!) מהקרמל, לתת לזה חצי דקה להתקרר ואז לגעת ולבדוק את המרקם. הקרמל אמור להישאר נוזלי יחסית גם לאחר הקפאה. אם הוא צמיגי מדי אפשר להוסיף עוד טיפה חלב/קרם קוקוס (חשוב שיהיו חמים כדי לא להקשות את הקרמל בחזרה, שיתערבבו בקלות).
הקרמל יכול לחכות מכוסה בחוץ עד להרכבת הגלידה (גם הבוטנים)
4. הכינו ציפוי שוקולד:
סמוך לשלב ההרכבה, כשהגלידה כבר קפאה.
מדדו את השוקולד והקרם קוקוס לקערה וחממו 30 שניות במיקרוגל וערבבו היטב. אם לא נמס- חממו עוד 15-30 שניות וערבבו עד למרקם חלק.
5. הרכיבו את התוספות על הגלידה:
הוציאו את הגלידה, שפכו מעליה את הקרמל ומרחו לאחידות. פזרו מעל את הבוטנים. מעליהם שפכו את השוקולד. אפשר גם לזלף מעל חמאת בוטנים לקישוט. החזירו למקפיא לחצי שעה (לא חובה אם אי אפשר להתאפק כבר). הוציאו ותתענגו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כל שמנת צמחית וכל חמאת בוטנים יתאימו.
  • אפשר להחליף שמנת צמחית בקרם קוקוס באותה הכמות- הקפידו שיהיה מעל 20% שומן, לא חובה להפריד חלק מוקשה.
  • אפשר להכין בלי חמאת בוטנים.
  • חלב מרוכז טבעוני ניתן למצוא בחלק מחנויות הטבע, בחלק מחנויות לאפייה, ובחלק מהסופרים (קשה לי לומר בדיוק איפה יהיה, אבל גם חיפוש בגוגל יעזור בדרך כלל). או להכין לבד בקלות!
  • בקרמל- יש מקרים בהם הוא מתפרק לפי סוג קרם הקוקוס, אז מצאתי שאם אשתמש בכזה ללא חומרים משמרים- המרקם יישמר, לכן רשמתי כך.
  • אני משתמשת בסוכר לבן לקרמל, אבל אפשר להשתמש בסוכר אחר לפי אותו משקל.
  • לא רשמתי כמות מדויקת לבוטנים כי בעצמי עשיתי לפי העין וכי אני מאמינה שכל אחת תעדיף כמות אחרת ובגדול זה לא קריטי:)
  • כמובן שניתן לוותר על כל אחת מן התוספות. 
  • אפשר במקום לעשות שכבות של התוספות- לערבב הכל יחד ולהקפיא יחד.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “גלידת סניקרס טבעונית! (ללא מכונה)”

  1. הייתי חייבת לחזור לכאן לספר שזה פשוט טעייייים ברמות אחרות, ממש דומה לסניקרס, וממש לא הרגישו שזה טבעוני. אני הקפאתי את הגלידה ואז ערבבתי בקערה עם כל המרכיבים, פחות התחברתי לתבנית שכבות.
    השתמשתי בקרם קוקוס של שופרסל, שאמנם יש בו חומרים מייצבים/משמרים אבל עבד יופי, גם במקום השמנת צמחית (לא התקצף לקצפת אבל יצא לגמרי גלידה אחרי הקפאה).
    מה שכן – מחבת אחת הלכה על ניסיון הקרמל, ההוראות לא עבדו לי, כשהוספתי את החמאה (השתמשתי בנטורינה) מיד נהיו גושים ולא משנה מה עשיתי הם נשארו.
    אז הטיפ שלי – לחתוך את החמאה לקוביות ולהוסיף אחת אחת עד שכל אחת מתערבבת פנימה. עבד לי מצוין ככה.
    את הבוטנים קצצתי קצת בבלנדר אחרת זה גדול מדי לטעמי בתוך הגלידה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2