vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

טיפים למרק המושלם!

כל מה שצריך לדעת בשביל להכין את המרקים והתבשילים הכי טעימים שיש:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

**בתחתית הפוסט- כל המתכונים שלי למרקים!

הסתיו הגיע
הלילות קרירים יותר
הצינון מאיים

אז צריך לבשל בהתאם…

מרק זה פתרון ממש כיפי, כי אפשר לחתוך מהר חתיכות גדולות של הירקות שיש לנו בבית, לזרוק לסיר עם מים ותבלינים, לשכוח מזה על הכיריים, ולחזור למנה מפנקת ובריאה.

ובכל זאת יש כמה דברים ששווה לעשות בשביל לשדרג את המרקים שלנו:)

*תקף גם לתבשילים;)

טיגון / אידוי מקדים של הירקות

במקום "לזרוק הכל לסיר"- שווה "לטפל" יפה בירקות קודם.
אם נטגן/נצרוב/נאדה אותם כמו שצריך לפני הוספת המים והתבלינים, נוציא מהם את הטעמים השווים שלהם ונשדרג ככה את הטעמים של המרק.
שווה קודם כל לרכך טוב את הבצל על אש נמוכה.
אני מאוד אוהבת להתחיל עם השילוש הקדוש– בצל גזר וגבעולי סלרי, ולטגן את שלושתם יחד על אש נמוכה במשך כמה דקות לריכוך, זה מוציא טעמים מד-הי-מים (קוראים לזה "מירפואה" ויש כמה מטבחים בעולם ש"גילו" את זה ומשתמשים בזה, כי זה פשוט מושלם כבסיס כמעט לכל מרק או תבשיל או רוטב).
ואז להוסיף את שאר הירקות ולערבב במשך כמה דקות על אש בינונית-גבוהה.
ואז להוסיף תיבול, ותוספות (כמו קטניות, רסק עגבניות וכו')
ואז את המים.

כיוון שאני מוסיפה את הירקות בהדרגה למרק (קודם מירפואה, או רק בצל, ואז שום, ואז שאר הירקות- או קשים קודם ורכים יותר בסוף) אני לא חותכת את כולם מראש, אלא בכל פעם את הירק הבא שצריך להוסיף. ככה אני חותכת תוך כדי שהירקות מתבשלים וזה חוסך לי זמן עבודה וכלים.
אני גם לא מקלפת את הירקות. רוב הערכים התזונתיים נמצאים בקליפות, לא חבל? אני פשוט שוטפת יותר טוב וחוסכת לעצמי את עבודה הקילוף.

כמובן שככל שהירקות שנשתמש בהם יהיו יותר טובים- כך מה שנכין ייצא יותר טעים. השקיעו בירקות איכותיים, תקנו מהירקן שהתוצרת שלו הכי טעימה, תשקיעו בתוצרת חקלאית כחול-לבן, ואם אפשר תבחרו אותם לבד. זה עושה את כל ההבדל. טיפ קטן- ככל שהירק יותר קטן- כך הטעם שלו יהיה יותר מרוכז.

מרק כרישה עם חומוס ושעועית

תיבול טוב

יש כמה אסכולות לתזמון של התיבול,
הכל עובד, ולפעמים זה תלוי בתיבול עצמו.
אפשר לטעום את המרק אחרי הרתיחה הראשונה כדי לראות איזה טעמי-בסיס יצאו מהרכיבים הקיימים, ורק אז להוסיף תיבול שנראה מתאים.
אני בדרך כלל מוסיפה את התיבול בשלב הסופי של בישול הירקות, לפני הוספת המים, כדי "לפתוח" את התבלינים עם הירקות מבלי שיישרפו.
אם מדובר בתבשיל הודי כלשהו- אז אני קודם כל אערבב את התבלינים על האש עם הבצל, ובהמשך גם אוסיף תיבול לאחר הרתיחה.
אני מאוד מאוד אוהבת להשתמש בחוואיג' למרק (כנראה כי גדלתי על מרק תימני), וכמעט לכל דבר שאני מבשלת יוצא שאני מוסיפה כמון, כורכום ופפריקה מתוקה. אז אלה לרוב יתאימו לרוב המרקים. כמובן שהכל תלוי ברכיבים ששמנו במרק, לכל דבר מתאים תיבול אחר. אם יש ספק- שווה לעשות סיבוב בגוגל ולקרוא כמה מתכונים בסגנון/עם הירקות שרצינו כדי לראות במה משתמשים לרוב.
את המלח אני מוסיפה בהדרגה במהלך הבישול כי הטעמים משתנים תוך כדי והמליחות נעלמת. 
אני אוהבת לקנות אבקת מרק טבעית- היא בסך הכל מורכבת מירקות מיובשים ותבלינים. אפשר למצוא כזו בחנויות טבע ובכל מיני חנויות תבלינים, זה דומה להוספת ציר מרק.

 

 

עשבי תיבול

אני אוהבת לשים גבעולים שלמים של פטרוזיליה יחד עם הוספת המים למרק כדי שיתבשלו טוב יחד, יש לזה טעם נפלא,
ובנוסף אני אוהבת לקצוץ עלי פטרוזיליה/כוסברה וכו' להגשה של המרק או התבשיל בשביל ה"פרשיות" שלהם (אני אוסיף למרק ממש בסוף כשאני מכבה את האש, או ממש בהגשה).

שווה להשתמש בשורשים, כמו שורש פטרוזיליה ושורש סלרי- לחתוך לחתיכות קטנות ולאדות בסיר בתחילת הבישול לאחר הבצל, זה מוסיף טעם משגע.

מרק ארטישוק ירושמלי

ציר ירקות

ציר ירקות פשוט משדרג הכל.

מדובר במיצוי של ירקות שמוסיף טעם עמוק, ואיתו אני מרגישה שאין צורך באבקת מרק. אני אוהבת להכין ציר ירקות מדי פעם משאריות הירק שנוצרות לי מהבישולים, וככה אני גם משתמשת במה שאני זורקת וזה חסכוני, ואז אני מחלקת לקופסאות ומקפיאה, ומתי שאני צריכה- אני שולפת ישר לסיר:) 
(בעצם להחליף חלק מהמים במרק או תבשיל- בציר ירקות)

ממליצה שתמיד יהיה בציר שלך- פטרוזיליה, סלרי, בצל, שום, גזר ובטטה.
תיזהרו מעלי סלרי- זה מוסיף מרירות חזקה.

את הטריק למדתי מסרטון של טייסטי.

זמן בישול

רוב המרקים אוהבים בישול ארוך, אפילו אם יהיו מוכנים כבר תוך שעה או פחות.
(מרק עדשים לרוב יאהב בישול קצר של 20 דקות רק עד שהעדשים מתבשלות).
אני מוצאת שאם אני משאירה את המרק להתבשל על אש קטנה במשך כ3 שעות, הטעמים שלו משתבחים משמעותית. (כמובן שצריך לבקר ולערבב מדי פעם ולהוסיף מים ותיבול לפי הצורך).
בנוסף- מרקים ותבשילים תמיד יהיו טעימים יותר למחרת.

מרק גריסים וירקות

חלבון

אני כמובן מעדיפה שהמרק שלי כבר יהיה ארוחה שלמה ומזינה, אז תמיד אני חושבת איזה קטניות יתאימו לי לרכיבים.

מדי פעם אני עושה לי "יום בישול קטניות"- משרה יום לפני את כל הקטניות שיש לי, ואז מבשלת בכל פעם סיר שלם של קטניה מסוימת, מחלקת לקופסאות/שקיות במנות ומקפיאה. כשאני רוצה לבשל יש לי קטניות מבושלות בשלוף, וזה מושלם גם למרקים.

אם לא בא לי / לא מתאים לי/ אין לי קטניות לצורך העניין- אני מכינה קרוטוני-טופו
חותכת טופו לקוביות קטנות, מערבבת עם תיבול מתאים, פורשת על נייר אפייה, ואופה על 180 מעלות טורבו במשך כ20-30 דקות- עד שנהיה קריספי, ומפזרת לי מעל המרק.

לחלופין, אפשר להעשיר את המרק עם אמרנט- שמפוצץ בחלבון ומסמיך את המרק. פשוט הוסיפו כחצי כוס אמרנט לסיר סטנדרטי בשלב בו לרוב נוסיף את הקטניות.

אותו כנ"ל לגבי דוחן, קינואה וגריסים- שמכילים חלבון אבל בכמות קטנה משמעותית בהשוואה לכל העיל.

 

מתכונים

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “טיפים למרק המושלם!”

  1. שלום, לפני שקראתי את הטיפים שלך, עשיתי את כל אלו על דעת עצמי ועדיין טעמם של המרקים שהכנתי לא היה עמוק והיה די שטוח.

    1. אם השתמשת בכל הטיפים האלה יחד + מתכון טוב, שווה לבדוק את התבלינים והירקות והקטניות שלך. אם התבלינים אוחסנו לא נכון/יותר מדי זמן- הטעם שלהם נחלש/נהיה מריר. אם הירקות תפלים- לא תעזור העבודה המקדימה איתם/הכנת הציר. אם הקטניות לא טריות- הן לא יתבשלו היטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!