vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות פשוטות וטעימות עם רכיב מפתיע;)

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
לא תאמינו כמה שהכפית הקטנה הזאת משדרגת מבלי להיות מורגשת.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

איך אני אוהבת לשחק עם אוכל;)

ביום ראשון השבוע היה השיעור האחרון שלי בקורס "קולינריה ב5 חושים" של השף יניב גור אריה,
היה מרתק ולמדתי שם המוןןןן דברים שאני הולכת ליישם בפיתוח המתכונים שלי ובסדנאות שלי.

אחד הדברים המגניבים שלמדתי שם זה על תיבול מתחת לסף החישה.
סף החישה זה הסף שממנו נרגיש את התיבול. כמות התבלינים שאנחנו תמיד משתמשות בה בתבשילים שלנו היא כזו שעוברת את סף החישה- אנחנו הרי רוצות להרגיש את הכמון והקארי וכו'.

מה שמדהים זה שגם כשנתבל בכמות שהיא מתחת לסף החישה (ברמה של 1 גרם כמון על 1 קילו חומוס)- 
למרות שבחיים לא נרגיש את זה (לא נצליח לזהות את הטעם של הכמון שם בחיים)
אנחנו כן נרגיש הבדל מסוים בטעם.
וכך אפשר ממש לשחק עם הטעם הסופי בדרכים מעניינות ומפתיעות.

כך הרמן הוסיף שדרוג קטן של אוממי לעוגיות הקפה,
וככה אני הוספתי אוממי קטן לעוגיות שוקולד צ'יפס החדשות שלי.

אז אמנם יש כבר לא מעט מתכוני עוגיות שוקולד צ'יפס בבלוג…
ואני אוהבת את כולם…
אבל גם זה מתכון שווה;)

אז יאללה בואו נכין!

מצרכים

ל18 עוגיות קטנות

רטובים:
1 כפית (7 גרם) רוטב סויה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
20 גרם (1 כף) מייפל טהור
90 גרם (1/2 כוס פחות כף) שמן
60 גרם (1/4 כוס) חלב צמחי
יבשים:
180 גרם (1/4 1 כוס) קמח
חצי כפית סודה לשתייה
קורט מלח
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
תוספות:
150 גרם (3/4 כוס) שוקולד קצוץ/ שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

ערבבו בקערה את הרטובים בעזרת מטרפה, הוסיפו את היבשים וערבבו בעזרת לקקן למרקם חלק (הבצק יהיה מאוד רך ודביק), הוסיפו את השוקולד וערבבו לפיזור אחיד.
כסו את הקערה והעבירו למקרר לבין שעה ל24 שעות.
חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
מדדו כדורי בצק (הכי נוח עם כף קפיצית או עם ידיים לחות) למגשי אפייה. מומלץ להניח עד 9 עוגיות במגש כדי לרווח ביניהן מספיק (עדיף 6 אם אפשר). כל כדורי בצק צריך לשקול 35-40 גרם (אפשר להכין גדולות יותר- תצטרכו יותר מרווחים ויותר זמן אפייה).
הכניסו לתנור ל10 דקות- העוגיות ישטחו ו"יתייבשו" והקצוות צריכות להזהיב יותר- להיות קריספיות.
הוציאו והניחו להן להתקרר לחלוטין(!!) לפני שתגעו בהן.
ולא תצליחו להפסיק.

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות!

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • ממליצה על רוטב סויה קלאסי, לא המופחת נתרן. אפשר בלעדיו אבל זה משדרג. להרפתקנים- אפשר להחליף למיסו בהיר
  • אפשר בלי אגוז מוסקט
  • אפשר להחליף סוכר לבן לחום בהיר/דמררה ותקבלו עוגיות קריספיות יותר (כנ"ל לגבי המייפל)
  • אפשר להחליף מייפל באגבה. אפשר גם לסילאן או מולאסה ואז תקבלו עוגיות כהות יותר.
  • השתמשו באיזה שמן וחלב שתרצו.
  • אפשר קמח לבן או כוסמין לבן, אם תרצו קמח מלא כלשהו או ללא גלוטן- תצטרכו להוסיף קצת חלב
  • אפשר להוסיף כפית תמצית וניל
  • לשיעור הכנת עוגיות אמסטרדם בחינם לחצו כאן.
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות פשוטות וטעימות עם רכיב מפתיע;)”

    1. האמת שזה גם תלוי בגודל של השוקולד צ'יפס..
      ושנשמע לי שהכוסות מדידה שלך לא מדויקות (זה קורה לצערי…) או שהשתמשת בכוס מסוג אחר?
      בכל מקרה- נשמע לי שאת מודדת גם עם כוסות וגם עם משקל- שזה מיותר לחלוטין, סתם יותר עבודה וכלים,
      הכי נכון לעבוד עם משקל בלבד, לטובתך

  1. הי סיון יקרה, אמנם עשיתי מספר שינויים בהתאם לתזונה המיוחדת שיש בבית ויצא נפלא! את הסוכר החלפתי בסוכר קוקוס,שמתי בעיקר קמח כוסמין מלא וסויה דלת נתרן, ויצאה תערובת שהזכירה לי טופי, ישר ידעתי שזה הולך להיות טו-אוב. ללא ספק מהעוגיות היותר טעימות ומיוחדות שהכנתי. תודה רבה על מתכונים נפלאים ומדויקים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!