20210609_181955

עוגת שיש וניל-קינמון-קפה

20210609_181955

עוגת שיש וניל-קינמון-קפה

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 40 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
היא לא רק יפה- היא גם סופר טעימה וקלה להכנה:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
כבר תקופה ארוכה שמתחשק לי להכין
עוגת שיש מיוחדת.
אני מתה על טוויסטים מקוריים;)
 
מתכון פשוט לעוגה בחושה זה תמיד שימושי
ובעוגת שיש יש שילוב טעמים
וזה תמיד יפה
אבל שוב וניל ושוקולד?
אז התבשל לי הרעיון של
וניל-קינמון-קפה
גם בגלל הצבעים
וגם בגלל הטעם.
 
בפעם הראשונה 
לא יצא וואו
והצבעים יצאו בהירים מדי
מכדי לתת את האפקט.
 
בפעם השנייה 
יצא וואו!!!
החלטתי להשתמש בטיפה קקאו
בתור צבע מאכל טבעי
(שכמובן גם לא מזיק לטעם)
גם חיזקתי את הטעמים ואת המרקם
ויצאה לי עוגה
שהיא גם יפה בטירוף
וגם כזאת שדורשת
עוד ביס
ועוד ביס
ועוד אחד קטן
 
כזאת שמתלבשת יפה עם הקפה
ועם התה
ועם המים
 
אני מוסיפה הסברים למטה 
על הסירופ ועל ההמרות;)
יאללה לעבודה!

מצרכים

לתבנית אינגליש 30*10
 
יבשים
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן 
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
 
רטובים
1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
1/2 כוס (100 גרם) שמן צמחי
1 כוס (240 גרם) חלב צמחי לא ממותק 
2/3 כוס (160 גרם) מים
2 כפות חומץ רגיל (או חומץ תפוחים או מיץ לימון או תפוזים)
 
תוספות
– 1 כפית תמצית וניל + 1 כפית מים רותחים
– 1 כפית קינמון + חצי כפית קקאו +1 כף מים רותחים
– 1 כפית קפה + 1 כפית קקאו + 1 כף מים רותחים
 
לסירופ-
רבע כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
חצי כפית קפה (לא חובה)
רבע כוס (60 גרם) מים

אופן ההכנה

הדליקו תנור על 170 מעלות טורבו.
1. ערבבו בקערת הכנה את החומרים היבשים בעזרת מטרפה.
2. הוסיפו פנימה את הרטובים וערבבו (בתנועות סיבוביות מהמרכז החוצה בהדרגה) עד למרקם אחיד (לא לערבב יותר מדי, גם אם יש קצת גושי קמח קטנים- זה בסדר)
3. חלקו את התערובת (לעוד 2 קערות) ל3 חלקים זהים (לפי העין).
4. ערבבו בכוסית/קערית את הרכיבים של התוספת הראשונה (וניל ומים) והוסיפו לאחת הקערות וערבבו קלות לאיחוד. המשיכו כך עם כל סעיף של תוספת (ערבבו קינמון עם קקאו ומים והוסיפו לקערה השנייה וכן הלאה).
5. רפדו תבנית בנייר אפייה והוסיפו לתוכה את התערובות- בכל פעם כמה "שליכטות" מכל צבע. הכי נוח עם כפות קפיציות של גלידה (כמו בסרטון), אך אין שום בעיה להשתמש בכף/מצקת/מד ליטר/כוסות מדידה או פשוט לשפוך פנימה בעזרת לקקן- מה שנוח לך הולך. העיקר הערבוב ושתעשו את זה מהר יחסית. כשכל הבלילה בתבנית ניתן "לדפוק" אותה טיפה על השולחן לגובה אחיד, ולהעביר שיפוד או סכין בתנועה סיבובית ליצירת צורה עוד יותר יפה (לא לערבב יותר מדי כי אז האפקט ילך לפח).
6. הכניסו לתנור החם ואפו במשך כ40 דקות- עד שניתן להכניס קיסם למרכז העוגה שיוצא יבש. אני ממליצה לסובב את התבנית לאחר כ20 דקות לאפייה אחידה. 
7. בינתיים הכינו את הסירופ– מדדו את הרכיבים לקלחת, הניחו על אש בינונית-גבוהה, כשהסוכר נמס מסביב שקשקו את הקלחת או ערבבו עם כף עץ עד שכל הסוכר נמס ואז כבו מיד את האש. (זה לא צריך לקחת יותר מ3-4 דקות).
8. ברגע שהעוגה מוכנה- השקו אותה היטב בסירופ בעזרת מברשת. לטפו אותה בכל פינה שוב ושוב עד שכל הסירופ נגמר.
9. הניחו לה להצטנן לחלוטין בחוץ ואז טרפו שוב ושוב.
 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כן, אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן באותו משקל. אם תרצו קמח מלא כלשהו קחו בחשבון שהמרקם והטעם קצת ישתנו ושתצטרכו יותר נוזל. אפשר להשתמש בקמח תופח ולהוריד את אבקת האפייה.
  • כפיות שטוחות!!!
  • אל תחששו מהסירופ! הוא גורם לעוגה להיות רכה ועסיסית בדיוק המידה הנכונה! והיא לא תהיה מתוקה מדי! אם תוותרו עליו תקבלו מעין "לחם שיש", עוגות הקרויות לחם נפוצות יותר בארה"ב, זה מרקם יבש יותר וזה נחמד כדי למרוח על הפרוסה חמאה טבעונית או ממרח כלשהו. לחלופין אפשר להגדיל את כמות הסוכר לכוס ורבע, ואת כמות המים לכוס, או להחליף את הסוכר לסוכר חום כהה או למייפל באותו *משקל*, ואז העוגה תצא רכה יותר.
  • אפשר להחליף לסוכר לבן או קוקוס.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה ובחלב סויה, מה שתבחרו יעבוד.
  • אפשר כמובן להחליט רק על 2 טעמים מתוך השלושה, אבל אז תצטרכו לחזק את הטעמים כי הם מתפרסים על יותר בלילה. 
  • בשביל עוגת שיש קלאסית אפשר לחלק את הבלילה ל2, לאחת להוסיף כפית וניל ולשנייה 3-4 כפות קקאו.
  • אפשר לוותר על הקקאו אבל הצבעים יצאו נורא בהירים ודומים.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה