IMG_20201023_092059

לחם כוסמין מלא ואגוזים ללא לישה

IMG_20201023_092059

לחם כוסמין מלא ואגוזים ללא לישה

זמן הכנה: 10 דקות (+התפחה)
זמן אפייה: 50 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עשר דקות עבודה, בחיי, עם קערה וכף, ויש זמן המתנה, ואז יש לחם מד-הים ובריא וממלא!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אחרי ההצלחה המסחררת 
של הלחם-זיתים-ללא-לישה שלי
החלטתי להצטרף לטרנד הכוסמין המלא
(כי וואלה זה טעים ממש ובריא ומלא חלבון וכו')
 
הייתה לי הרגשה שזה חייב ללכת טוב עם סילאן ואגוזי מלך
(ואם כבר בריאות וכו')
וואלה צדקתי!
(לא נדיר אבל כיף)
 
כמובן ששאלתי בסטורי אם יש ביקוש למתכון
וכמובן שממש ביקשו מתכון
אז התיישבתי לכתוב מתכון
והנה המתכון
מתכון
(ככה כותבים הייקו?)
 
אז יאללה 10 דקות עבודה
(ושעתיים וחצי המתנה בערך)
ויש לך לחם טרי וטעים ובריא
(נשמע לי דיל טוב)

מצרכים

500 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין מלא
1 כפית שטוחה (4 גרם) שמרים יבשים
1 כף (25 גרם) סילאן
420 מ"ל מים פושרים
1 כפית גדושה (8 גרם) מלח
קצת פחות מכוס (100 גרם) אגוזי מלך

אופן ההכנה

1. שפכו לקערת הכנה את הקמח והשמרים וערבבו. הוסיפו למרכז הקערה את הסילאן, המים והמלח, וערבבו בזהירות בעזרת לקקן/כף עד שכל הקמח נטמע והמרקם אחיד.
2. הוסיפו את אגוזי המלך וערבבו לפיזור אחיד.
3. כסו את הקערה והניחו במקום חמים להתפחה לשעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
4. חממו תנור ל180 מעלות טורבו.
5. הכינו מגש תנור עם נייר אפיה, פזרו מעליו קמח, ושפכו את התערובת אל מרכז הנייר. קמחו את הידיים ותפסו את קצוות גוש הבצק מהתחתית-אל המרכז העליון שלו. כך בעצם תעבדו מעט את הבצק, ותתנו לו צורה עגולה ואחידה.
6. אם תרצו כיכר גבוהה, הניחו את הבצק בתבנית עגולה בקוטר 18, ואם הצורה שבתמונות מתאימה, השתמשו בקוטר 22 או וותרו על תבנית והשאירו כך.
7. הכניסו לתנור החם למשך 50 דקות. כדאי לסבוב את מגש האפייה לאחר חצי שעה של אפייה כדי לקבל השחמה אחידה.
8. הוציאו והניחו ללחם להצטנן לחלוטין לפני שתגעו בו. כדאי לחלץ את הכיכר ולהעביר אותה לרשת צינון, אבל לא חובה.
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף את האגוזים לתוספות אחרות או לוותר.
  • אפשר להחליף את הסילאן בממתיק אחר
  • אפשר להחליף לקמח אחר. אם תשתמשו בקמח לבן כלשהו, תצטרכו קצת פחות מים. הבצק צריך להיות מאוד לח ודביק, אבל יציב. 
  • אפשר ליצור חתכים עם סכין לפני ההכנסה לתנור אם תרצו להחליט איפה הבצק יתפקע באפייה.
  • כשמדובר בלחם ביתי טרי ללא חומרים משמרים, מדובר בלחם שמתייבש במהרה. אני תמיד ממליצה ברגע שהוא מצטנן לחלוטין- לפרוס אותו, ואת כל הפרוסות שלא תאכלו באותו היום – תכניסו ישר להקפאה. כך בכל פעם תוכלו לשלוף פרוסות ישר לטוסטר/טוסטר אובן, והלחם יהיה ממש טרי.    

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה