SAVE_20210111_085252

אגרולים וספרינגרולים במכה אחת!

SAVE_20210111_085252

אגרולים וספרינגרולים במכה אחת!

זמן הכנה: 1 שעה בערך
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
איך להכין מאותם מרכיבים ספרינגרולים בריאים ואגרולים מושחתים! יש גם סרטון הכנה;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
זה היה באפריל, בסגר
עוד לא היה לי אתר ובלוג
אבל החלטתי לצלם סרטונים
עוד לא קניתי רקעי צילום
אז צבעתי קרטון והכנתי לעצמי
עוד לא התרגלתי לכתוב מתכונים במסודר
 
הסתכלתי במטבח
הייתה לי חבילה פתוחה של עלי סיגר
וחבילה פתוחה של דפי אורז
טופו, וכמה ירקות
חשבתי לעצמי-
היי סיון
כן יפה?
אפשר להכין ספרינג רולס
וגם אגרולס
די באותה צורה
נכון יא מלכה
טוב אז נאלתר מזה משהו
ונצלם תוך כדי
ואולי ייצא מזה משהו טוב
יאללה זורמת איתך
 
אז יצא לי סרטון מאולתר ומבולגן
אבל אני מתה עליו!
ואפילו שהוצאתי אותו ככה
ובלי מתכון
קיבלתי אחריו הודעות של נשים 
שהכינו ויצא להן מעולה!
 
עכשיו שיש פלטפורמה יותר מסודרת
אני חייבת להעלות גם לכאן את הסרטון
והפעם- עם מתכון מסודר!
 
הבעיה היחידה היא שמוקדם בבוקר
וזה הפך אותי למורעבת לעיקרית.
 
אגב כבר נרשמת לסדנאות הזום המגניבות שלי??

מצרכים

2 גזרים
2 פלפלים צבעוניים
2 קולורבי
רבע כרוב 
חצי חבילת תרד
מעט פטרוזיליה/בזיליקום/כוסברה
300 גרם טופו
דפי אורז
עלי סיגר
שמן לטיגון
2 כפות קמח
 
למרינדת סויה:
חצי כוס רוטב סויה ירוקה (דלת נתרן)
כף שמן שומשום
1 כף מייפל
חצי כפית אבקת שום
1 כפית קורנפלור
 
לרוטב סויה לטבילה:
רבע כוס רוטב סויה 
רבע כוס מים
כף רכז רימונים
2 כפיות מייפל
חצי כפית אבקת שום

אופן ההכנה

1. הכנת הטופו: ספגו את גוש הטופו ממים בעזרת נייר סופג/מגבת לא סיבית, בעדינות שלא למעוך אותו. פרסו אותו וספגו שוב. 
ערבבו היטב את מרכיבים הרוטב חוץ מהקורנפלור. קחו כף מהרוטב וערבבו עם הקורנפלור בנפרד להמסתו, ואחדו יחד.
חממו מעט שמן במחבת. טבלו את פרוסות הטופו היטב ברוטב וצרבו היטב מכל צד על אש בינונית-גבוהה. הניחו בצד להצטנן.
2. הכנת הירקות
חתכו לרצועות דקות-דקות את הגזר, פלפלים, קולורבי והכרוב. חלקו באופן שווה ל2 קערות. 
חתכו את התרד והוסיפו לאחת הקערות.
שפכו לקערה עם התרד את מה שנותר מהרוטב של הטופו (לא חובה). 
3. הקפצת ירקות לאגרול:
חממו מעט שמן בסיר בינוני על אש גבוהה. שפכו פנימה את הירקות (הקערה בלי התרד), הוסיפו כף שמן שומשום ו2 כפות סויה, וערבבו מדי פעם. לאחר שתי דקות (!!) כבו את האש והעבירו את הירקות בחזרה לקערה (נסו להחזיר בלי הנוזלים). הניחו בצד/במקרר.
4. חיתוך הטופו: כשהטופו כבר נעים למגע, חתכו אותו לרצועות, וחלקו חצי חצי לירקות.
5. גלגול הספרינגרולים:
הכינו קערה גדולה עם מים והניחו ליד. הכינו צלחת גדולה ומשכו במעט שמן. הוציאו דף אורז, טבלו במים במשך 10-15 שניות, והניחו על השולחן. קחו חופן ירקות וסדרו במרכז הדף בדופן שקרובה לגוף (כדאי להוסיף עלי תבלין ירוקים לרעננות בביס). קפלו את הדף קדימה מעל לירקות, וקפלו את צד ימין ושמאל לכיוון המרכז, תפסו והמשיכו לגלגל קדימה. העבירו לצלחת (כשהכפל נמצא למטה) והמשיכו. אם תרצו להכין בערימה, מרחו שמן בין השכבות כדי שהספרינגרולים לא יידבקו אחד לשני.
6. גלגול האגרולים:
ערבבו היטב בקערית כף קמח עם כף-שתיים מים למרקם סמיך דמוי דבק. הניחו עלה סיגר על השולחן. מלאו וקפלו בדיוק כמו מקודם, רק שכאן כדי לסגור ולהדביק את הקצה האחרון של העלה- מרחו עם האצבע קצת מהתערובת של קמח והמים. הניחו על צלחת גדולה כשהכפל למטה.
7. טיגון האגרולים:
חממו שמן קנולה בגובה של כסנטימטר במחבת רחבה וגדולה, או סיר. רפדו צלחת בניירו סופג. כשהשמן מאוד חם, הניחו כמה אגרולים. לאחר כמה דקות, כשהצד התחתון משחים- הפכו. לאחר כמה דקות כשהכל משחים יפה- הוציאו לצלחת.
8. הכנת רוטב לטבילה: ערבבו את כל הרכיבים היטב בקערית. טבלו ואכלו!
 
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להשתמש בירקות אחרים כמובן
  • אם אין רכז רימונים (חבל) אפשר להוסיף טיפה מייפל, תטעמו תראו מתי טעים
  • אפשר בלי טופו

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה