vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

ממתקי תותים ושוקולד מהירים, בריאים, ללא גלוטן וטבעוניים מ5 רכיבים:)

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
הפינוק המושלם!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

רוב הטרנדים מוצלחים

לכן הם נהיים טרנדיים..
אז יש איזה טרנד שרץ בטיקטוק/אינסטגרם וכו' שבדרך כלל העיקרון הוא למעוך פטל עם מזלג, להוסיף מייפל, להקפיא ולצפות בשוקולד. או לחלופין להקפיא ריבה ולצפות בשוקולד.

אחרי כמה פעמים שזה קפץ לי לעיניים זה עשה את העבודה ועשה לי חשק לעשות לזה גרסה,
כי מי לא אוהבת מתכון קליל ממעט רכיבים??

אבל אצלינו אין פטל טרי נגיש כל השנה,
מה שכן יש כרגע- זה סוף עונת התותים
מה שמוביל, אצלי לפחות, לערימות של תותים מעוכים ועצובים במקרר.
אז מצאתי להם שימוש;)

כמובן שהייתי חייבת לגוון ולהוסיף רכיבים לשדרוג
אבל אפשר להכין את זה גם עם מינימוםםם רכיבים, הכל מוסבר בהערות.

חשבתי שאוכל לוותר על שלב בישול התותים- אבל אי אפשר כי פשוט יוצאים מהם יותר מדי נוזלים וצריך להסמיך את זה מעבר למה שהצ'יה מסוגלת…
אבל זה שווה את זה וזה בקטנה.

מה שכן, ממליצה לא לעשות כמוני- ולחכות שזה יתקרר כדי להוסיף את שאר הרכיבים כדי שישמרו על הערכים התזונתיים שלהם (שלא יהרסו לנו בחימום חלילה) ואז זה באמת ממתק שהוא יחסית בריא!

 

קיצר יאללה, אין תירוצים, רק יתרונות. למטבח!

מצרכים

ל12 יחידות בערך

350 גרם תותים (בערך סלסלה, בערך 25 תותים)
2 כפות צ'יה
1 כף חמאת שקדים (לא חובה)
1 כף מייפל
1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
לציפוי:
150 גרם שוקולד (אני השתמשתי ב80 גרם שוקולד מריר ו80 גרם שוקולד לבן טבעוני)
1 כף שמן צמחי/ שמן קוקוס

אופן ההכנה

1. שטפו וחתכו את העלים של התותים. חתכו את התותים לקוביות או מעכו עם מזלג והעבירו לסיר קטן.
2. חממו את הסיר על אש גבוהה והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש וערבבו היטב כל כמה דקות עד שתרגישו שהתערובת הצטמצמה והסמיכה וכבר לא נוזלית כמו בהתחלה.
3. הניחו לתערובת להתקרר לחלוטין (ניתן להעביר לקערה ולמקרר/מקפיא לזירוז) וערבבו פנימה צ'יה, חמאת שקדים, מייפל ווניל. תטעמו ותחליטו אם להוסיף מתיקות/חמיצות.
4. בעזרת כף הניחו תלוליות מהתערובת על גבי נייר אפייה שמונח על כלי שיכול להיכנס למקפיא, והקפיאו במשך שעה.
5. המיסו שוקולד ושמן בקערית (הכניסו למיקרו ל30 שניות, ערבבו, וחממו עוד קצת לפי הצורך)
6. הוציאו את התערובת תותים מהמקפיא- הכניסו בכל פעם תלולית אחת לשוקולד, תטבלו, תנערו מעודפים, והעבירו לנייר אפייה- הכי נוח בעזרת מזלג. (כדאי לעבוד מהר או להתחיל מחצי מהתערובת כי היא תתחיל להפשיר מהר)
7. העבירו למקרר או למקפיא ותנשנשו בכיף!

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • הצ'יה שם כדי להסמיך ולייצב את התערובת בלי סוכר, וכדי להוסיף ערך תזונתי. אם תעדיפו לוותר עליה עדיף להסמיך עוד קצת את התותים. אפשר גם לשים זרעי פשתן במקום הצ'יה.
  • לרוב תהיה מספיק חמיצות בתותים וקצת מייפל יוסיף בדיוק את המתיקות הרצויה, אבל אם תצפו את התותים בשוקולד לבן- בעיניי הוא מתוק מספיק כדי לוותר על המייפל.
  • אפשר להשתמש בממתיק אחר במקום במייפל.
  • החלטתי להוסיף חמאת שקדים בשביל המרקם והטעם, אבל זה ממש ממש לא חובה (מודה שזה קצת פוגם בצבע היפה של התותים, אבל בהחלט טעים)
  • אפשר להשתמש בממרח/חמאת אגוזים אחרת במקום חמאת שקדים (או לוותר כאמור)
  • אפשר לוותר על הוניל, זה עוד שדרוג קטן לטעם..
  • בעיניי זה שימוש מעולה לכל התותים המעוכים והרכים מדי שנשארים בחבילה, אבל תשתמשו במה שיש. אפשר כמובן להשתמש בפירות יער בנוסף/במקום או בבננה (אם תשתמשו בבננה לא תצטרכו לבשל אותה).
  • אני מעכתי את התותים במזלג בהתאם לטרנד, אבל זה התגלה כפחות רלוונטי לתותים, יהיה יותר נוח לחתוך אותם קצת (והאמת שזה גם לא חובה כי הם יתפרקו בבישול גם ככה, זה פשוט מזרז קצת)
  • שוקולד לבן טבעוני איכותי ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה (יקראו לזה מטבעות שוקולד פרווה). לחלופין ניתן להשתמש בשוקולד צ'יפס לבן מהסופר.
  • השמן עוזר להמסה ולשימוש של השוקולד ולמרקם נוח יותר. בשוקולד הלבן הוא מאוד עוזר לשימוש שיהיה נוזלי יותר לציפוי נוח יותר, אז אם הוא יהיה סמיך מדי- ניתן לדלל אותו בעוד טיפה שמן עד שזה נוח. 
  • זה טעים וכיפי גם מהמקרר וגם מההקפאה אז מה שתרצו זה טוב:) זה כמובן נשמר ליותר זמן בהקפאה.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!