1612612825631

גאלט שקדים שוקולד תותים טבעוני!

1612612825631

גאלט שקדים שוקולד תותים טבעוני!

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 35 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל מעבד מזון יעזור
הדרך הכי קלה להכין טארט, עם בצק פריך טעים, קרם שקדים-שוקולד מפנק, ותותים מעל! קינוח מושלם ליום האהבה, ובכלל.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
בחיים לא נתקלתי בגאלט עד השנה
לא טעמתי כזה
לא לימדו להכין כזה בקורס קונדיטוריה
וגם כשעבדתי במסעדות ובקונדיטוריות
לא נתקלתי בזה!
 
פתאום השנה ראיתי הרבה גאלטים ברשת
בשלל טעמים, עונות וימים
והאמת שגאלט דווקא תפור עלי
הכי מתאים לי לפרסם מתכון לגאלט
כי זאת הדרך הכי קלה ומהירה
להכין סוג של טארט!
 
הגאלט הזה בכלל נולד משאריות
עשיתי ניסיונות לבצקים פריכים
ללא שמן קוקוס וחמאה
לקראת סדנת טארט שוקולד וקרמל שהעברתי
(ולקראת כל אוזני ההמן שאכין בקרוב)
 
אז נשאר לי בצק
אמרתי – נכין איזה טארט
רידדתי אותו, ניסיתי להצמיד לרינג
שהיה גבוה מדי ולא מתאים לטארט
אז הבצק צנח בחזרה לנייר האפייה
ואז הוא נראה כמו גאלט
 
אז ירד לי האסימון
הסתכלתי ברשת וראיתי שלרוב
מורחים על הבצק קרם שקדים
ומעולם לא הכנתי קרם שקדים טבעוני
(המקור תמיד עם חמאה וביצים כמובןןן)
אז אלתרתי קרם שקדים שיצא ממש מגניב
שמתי הכל במקרר והלכתי לישון
בידיעה שמחר בבוקר אכסה הכל 
בתותים מדהימים שנשארו לי במקרר
אכניס לתנור ואקווה לטוב
 
אבל זה הרגיש לי לא מקורי
ורציתי להכניס לזה טוויסט קטן
אז התעוררתי בבוקר עם רעיון שנחת עלי-
קרם שקדים-שוקולד!!!
 
ובום- נוצר לו גאלט חדש
שמתאים בול ליום האהבה
כי מה יותר מתאים מתותים ושוקולד???
(ורק אחרי שהיה מוכן 
הבנתי שהייתי צריכה להכין אותו בצורת לב
כי שתיים אחרות אמרו לי, אפילו לא חשבתי על זה)
 
חשבתי שזה רק ניסוי ושאצטרך להכין חדש
במיוחד מאחד והשוליים של הבצק שלי
כבר היו מקופלים לפני העיצוב
אז הם נקרעו קצת
ועוד פיקשושים קטנים שכאלה
אבל יצא כזההה טעיםםםם
הבאתי לאמא שלי ולשכנה שלי חתיכות
(שתיהן לא טבעוניות)
והן כל כך כל כך התלהבו
שאמרתי – זה זה.
 
וזה טוב שהוא מבולגן
הוא צריך להיות כפרי וביתי
ומבולגן
פרי-סטייל
בלי פלצנות
כזה שכל אחת יכולה להכין
כמו שאני אוהבת:)

מצרכים

לקלתית- בצק פריך:
1/4 1 כוס (175 גרם) קמח לבן
1/4 כוס (30 גרם) שקד טחון (קמח שקדים)
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1/4 כוס (50 גרם) שמן צמחי
1/4 כוס (50 גרם) רסק תפוחים
3 כפות (30 גרם) חלב סויה
 
למלית- פרנג'יפאן שוקולד:
רטובים:
1/4 כוס (50 גרם) שמן צמחי
3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
2 כפות (30 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
1 כף (10 גרם) חלב צמחי
1כפית תמצית וניל
יבשים:
2 כפות (16 גרם) קקאו
3/4 כוס (90 גרם) שקד טחון (קמח שקדים)
2 כפות (20 גרם) קמח
1 כף (8 גרם) קורנפלור
קורט מלח
 
לחלק העליון- תותים ושוקולד:
סלסלת תותים
2 כפות לימון סחוט
50 גרם שוקולד/רבע כוס שוקולד צ'יפס
חופן שקדים פרוסים

אופן ההכנה

1. להכין בצק פריך- 
שפכו את כל הרכיבים לקערת מעבד מזון, והפעילו בפולסים עד שהבצק מתחיל להתאחד (אם הוא פירורי מדי ולא מתאחד לגוש – הווסיפו עוד כף חלב). העבירו אותו לניילון נצמד ושטחו למלבן שטוח והעבירו למקפיא (או לשעה+ במקרר).
2. להכין קרם שקדים-
ערבבו בקערה בעזרת מטרפה את כל היבשים. בקערה שנייה ערבבו את כל הרטובים חזק עם המטרפה. העבירו את היבשים אל הרטובים וערבבו היטב, אם קשה לערבב עברו ללקקן/כף. העבירו את הקערה למקרר (אם התערובת דלילה/לא יציבה אז למקפיא).
3. חתכו את התותים לרבעים וערבבו עם הלימון. חתכו את השוקולד לחתיכות גסות (אם זה לא כבר במטבעות/נטיפים) והוסיפו.
4. חממו את התנור ל170 מעלות טורבו.
5. הניחו נייר אפייה על משטח העבודה וקמחו אותו, הוציאו את הבצק ורדדו לעיגול בקוטר 30 ס"מ (זה אורך הנייר- 30X40). העבירו אל מגש האפייה במשיכה.
6. מרחו את קרם השקדים-שוקולד על הבצק, והשאירו שוליים של כ2-3 ס"מ. 
7. פזרו מעל את התותים והשוקולד- העבירו בעזרת כף מחוררת או פשוט בזהירות שלא לשפוך נוזלים אל המאפה.
8. קפלו את השוליים של הבצק כלפי פנים. פזרו שקדים פרוסים לקישוט בחלק הפתוח.
9. הכניסו אל התנור החם ל35 דקות- עד שהשוליים מזהיבים יפה. (ממליצה לסובב את המגש לאחר 20 דקות). 
10. הוציאו והגישו! טעים גם חם וגם קר.
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • זה נראה כמו הרבה רכיבים, אבל הם חוזרים על עצמם בתכלס:)
  • הבצק והמלית ניתנים להקפאה.
  • אם התותים עצמם לא מתוקים אז אפשר להוסיף גם כף-שתיים סוכר לערבוב שלהם.
  • הכי מומלץ להכין בצק פריך במעבד מזון כי הוא צריך מינימום מגע ולישה כדי לשמור על הפריכות. אפשר גם להכין אותו במיקסר בוו גיטרה, תערבבו כמה שפחות. אפשר גם להכין בקערה ולערבב עם לקקן, ואם צריך אז בסוף עם הידיים- אבל כמה שפחות.
  • הבצק צריך קירור כדי שיהיה נוח לרידוד וגם כדי לשמור על הפריכות. הכי נוח זה שעה+ במקרר, אבל כדי שתוכלו להכין הכל בבת אחת רשמתי במקפיא. אם הוא יהיה הרבה זמן במקפיא הוא גם יזדקק להפשרה.
  • אפשר להכין את הקרם במיקסר בהקצפה.
  • במקרה שלי (בוידאו) השוליים של הבצק כבר היו מקופלים, זה לא אמור להיות ככה, צריך ליצור עיגול שטוח ובסוף לקפל את הקצוות.
  • כל התוספות מעבר לתותים- לא חובה.
  • בקרם- אפשר להחליף קמח בקורנפלור ולהיפך, ואפשר לוותר על הקקאו ולקבל קרם שקדים רגיל.
  • בקרם אפשר מים במקום חלב.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה