vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

גלידת תות טבעונית בריאה ללא מכונה

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
בלנדר מוט/בלנדר/מעבד מזון
הכי פשוט בעולם! +מלא טיפים שווים:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

הקיץ הגיע רשמית עכשיו שעברנו את ה30 מעלות.

ובתזמון מושלם לקוחה ביקשה ממני לסדנה שאני בונה לה- מתכון לגלידת פירות בריאה, כשבדיוק התרככו לי 2 סלסלות תותים שקניתי רק בגלל מבצעי סוף העונה עוד לפני שהיה לי רעיון לשימוש שלהן, וגם בדיוק הקפאתי כמה בננות שהתחילו להשחיר לי במטבח, ובדיוק נהיה חם מדי.

בקיצור- ניגשתי להכין גלידת תות בריאה.

רציתי גם ליצור מתכון כמה שיותר פשוט ונגיש, אז כל מה שצריך זה כלי לטחון איתו את הרכיבים- וזה יעבוד.

כיוון שהרכיבים בריאים יחסית ושהבסיס הוא תותים- לא יכולה לצאת גלידה סופר-קרמית בסגנון איטלקי,
אבל יש כמה טריקים לשיפור המרקם:

  1. שימוש בקסנטן גאם- מייצב שהופך את הבלילה לקרמית יותר. ניתן למצוא אותו בחנויות לאפייה, בחנויות טבע ואפילו בחלק מהסופרים (צריך ממש טיפה בכל שימוש אז זה ישמש אותך לאורך המון זמן)
  2. שימוש במכונת גלידה- המטרה שלה היא להקטין את חלקיקי הקרח תוך כדי ההקפאה מה שגורם למרקם הגלידתי.
  3. ערבוב תוך כדי ההקפאה- זאת הדרך הידנית לחקות את פעולת המכונה, כל 20 דקות להוציא את הבלילה ולערבב אותה עד שהיא קופאת.
  4. לטחון את התערובת הקפואה לפני ההגשה- אפשר להקפיא את הבלילה בתבנית שקעים כמו תבנית קרח, ואז לשלוף את הקוביות הקפואות לבלנדר/מעבד מזון חזק ולטחון ומיד להגיש! או להקפיא טיפה ואז להגיש.
  5. להשתמש ברכיבים שמנים יותר- קרם קוקוס שמן, החלק המוצק שלו, אגוזים, וכו'. זה מגביר את אחוזי השומן אבל גם מקטין את אחוזי המים שהופכים לקרח קשיח…
  6. להשתמש ביותר בננות- בננה נותנת מרקם קרמי במיוחד, אבל כמובן שגם טעם של בננה….

(בקרוב ייצא פרק של הפודקאסט שלי שייפרט את כל זה, ויש בבלוג כבר פוסט עם המדריך לגלידות עם כל מתכוני הגלידות שלי:))

תבחרו באיזה ובכמה טריקים תשתמשו, ובכל מקרה- ייצא מוצלח;)

יש גם הערות להמרות ושינויים מתחת למתכון.

תהנו!

מצרכים

300 גרם (1/2 1 כוס) תותים
1 בננה בשלה מאוד (כ100 גרם)
100 גרם (1/3 כוס) מייפל
240 גרם (1 כוס) קרם קוקוס
100 גרם (1/3 כוס + כף) חמאת שקדים
כף תמצית וניל (או כפית מחית וניל)
1/3 כפית קסנטן גאם

אופן ההכנה

טחנו הכל בבלנדר למרקם אחיד והעבירו לכלי אטום ולהקפאה לפחות ל3 שעות.
כדאי להוציא מהמקפיא ל10 דקות בערך להפשרה לפני ההגשה כדי שיהיה קל יותר להוציא כדורים- במידה ואין לך מכונת גלידה/קסנטן גאם או שהמקפיא חזק במיוחד.
במידה ויש לך מכונת גלידה- לא חובה קסנטן גאם.
אם בכל זאת אין מכונה ואין קסנטן גאם- אפשר לערבב את התערובת כל 20 דקות (במהלך ההקפאה),
או להעביר למעבד מזון ולטחון ולהחזיר פעמיים במהלך ההקפאה כשהתערובת מתחילה להתגבש,
או להקפיא מראש בתבנית שקעים ולטחון את התערובת בבלנדר/מעבד מזון לאחר ההקפאה לפני ההגשה.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

– ניתן להוסיף עוד בננה אחת, זה יתרום למרקם אך ישנה את הטעם לכיוון התות-בננה
– ניתן להחליף את התותים לפרי אחר
– במקום חמאת שקדים ניתן להשתמש בחמאת אגוזים אחרת, או בקשיו טרי
– לשימוש בקשיו- השרו אותו מראש לכמה שעות במים, או ל20 דקות במים רותחים, וסננו.
– אפשר ממתיק אחר במקום מייפל
– אפשר בלי וניל
– כדאי להשתמש בקרם קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים ו/או להשתמש רק בחלק המוצק שלו לאחר קירור- זה לא חובה אבל ישפר את המרקם הגלידתי.
– ניתן להשתמש בשמנת צמחית במקום בקרם קוקוס.
– ניתן להשתמש ביוגורט טבעוני או בחלב צמחי במקום קרם קוקוס אבל המרקם יהיה יותר קרחי מקרמי.

לכל מתכוני הגלידות שלי לחצו כאן!

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

1 מחשבה על “גלידת תות טבעונית בריאה ללא מכונה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2