vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

סלט חסה ותותים מפנק!

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
סלט קליל, מהיר להכנה וסופרררר טעים!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
קניתי תותים בשביל לצלם סופגניה עם קרם פטיסייר לחוברת המתכונים של חנוכה,
והתותים עוד ממש יקרים,
אז כמובן שנפלתי בפח וקניתי 2 סלסלות ב50 ש"ח במקום אחת ב30 ש"ח.
כמובן שהייתי צריכה בפועל רק 3 תותים.
כמובן שנתקעתי עם מלא תותים יפים ובלי רעיונות וכוחות.
 
חיכיתי להשראה. 
שאלתי בסטורי,
מישהי כתבה לי משהו על רוטב חריף ועל שילוב עם אבוקדו,
בסוף זה איכשהו זרק אותי לסלט.
אולי כי אני יודעת שחסרים לי מתכונים לסלטים בבלוג….
ניסיתי ויצא מדהיםםםםם!!!
 
שילוב הטעמים והמרקמים פשוט מעולה.
אז יאללה בואו נתקדם-

מצרכים

ראש חסה
2-3 חופנים עלי בייבי
חצי חבילת נבטי חמניה
אבוקדו לא רך מדי
כ10 תותים
חצי כוס אגוזי מלך
חופן זרעי חמניה

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפיות סילאן
כפית חרדל גרגירים
1/4 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מדדו את כל רכיבי הרוטב לצנצנת קטנה ושקשקו היטב. תטעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.
  2. שטפו היטב ויבשו את הירקות והתותים.
  3. את החסה קרעו עם הידיים לקערה גדולה. הוסיפו גם את עלי הבייבי והנבטים. חתכו אבוקדו ותותים והוסיפו.
  4. לא חובה אבל מומלץ- לקלות את האגוזים והזרעים- חממו מחבת על אש בינונית, הוסיפו את האגוזים וערבבו מדי פעם עד שתתחילו להריח אותם (הם גם יתחילו להרעיש מאוד). הורידו מהאש.
  5. הוסיפו את הרוטב לסלט וערבבו היטב (רצוי בעזרת הידיים כדי לא למעוך את האבוקדו והתותים וכדי להרגיש שכל העלים מקבלים רוטב). הוסיפו את האגוזים והגישו.
    *בסרטון ערבבתי בנפרד את הירוקים עם הרוטב, ואז הגשתי עם האבוקדו והתותים מעל והוספתי עוד רוטב- זה רק בשביל צורת ההגשה הזו, גם אופציה.
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להשתמש באיזו חסות, עלים ונבטים שתרצו. אפשר גם עלי תרד וקייל.
  • אפשר בלי האבוקדו.
  • אפשר להוסיף אוכמניות.
  • אפשר להחליף תותים בתפוח ירוק, מנגו, אננס, אפרסמון או אגס.
  • אפשר להוסיף שן שום כתושה לרוטב.
  • אפשר להחליף בלסמי ברכז רימונים או חומץ בן יין או לוותר.
  • אפשר להחליף סילאן במייפל או אגבה.
  • אפשר להחליף לאגוזים אחרים או קרוטונים או לוותר על הקראנצ' (אבל חבל!)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!