vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

לחמניות רכות טבעוניות ממולאות שוקולד!

זמן הכנה: שעה
זמן אפייה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מיקסר
הלחמניות הכי רכות וטעימות שתטעמו!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

לא מזמן יצרתי סרטון פארודיה באינסטגרם על בלוגריות אוכל,
בהשראת שאלון שעלה אצל קולגה בסטורי שם פירטו את הדברים שהכי מעצבן שבלוגריות אוכל עושות בסרטונים.
אחד הדברים היה לבצוע ולמעוך מאפים שיש להם מילוי נוזלי.

קודם כל אני חייבת לומר שזה אחד הדברים האהובים עלי ואני יכולה לצפות בזה שעות..
אבל רציתי להוסיף את זה לסרטון.
אז אפיתי במיוחד לחמניות עם מילוי בשביל הצילומים,
אבל ברגע האמת- הבציעה לא יצאה סקסית כי המילוי נאפה והתמצק ולא נזל יותר..

אז לסרטון זה לא נכנס, אבל הבצק יצא כל כך מושלם שהייתי חייבת להכין אותו שוב,
הפעם עם מילוי קנוי (כי וואלה יש ממרחים טבעוניים בשפע היום)
ויצא כל כךךך טובבב!!!

באמת שזה חובה, גם בלי המילוי.

יאללה בלגן-

ל12 לחמניות

לבצק:
700 גרם (5 כוסות) קמח לבן
12 גרם (1.5 כף) שמרים יבשים
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
250 גרם (1 כוס + 1 כף) חלב צמחי
120 גרם (1/2 כוס) רסק תפוחים
100 גרם (1/2 כוס) שמן צמחי
1.5 כפית מלח
למילוי:
360 גרם ממרח שוקולד טעים.
להברשה:
מעט חלב סויה.

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק:
מדדו אל קערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, וערבבו קלות. הוסיפו פנימה את שאר רכיבי הבצק, והעבירו למיקסר עם וו לישה. הפעילו על מהירות בינונית-גבוהה (מה שיתאפשר בלי שהמיקסר ישתגע) למשך כ7 דקות. אמור להתקבל בצק רך וגמיש שמתאחד לגוש אחד.
כסו היטב והניחו להתפחה כשעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
2. הקפיאו את המילוי:
מלאו תבנית קרח/תבנית סיליקון בממרח. נצטרך בערך 2 כפות למילוי כל לחמניה, אז אם ביחידה נכנסות 2 כפות נצטרך 12 כאלה, או 24 יחידות בנפח של כף. אפשר לחלופין להניח תלוליות בנפח 2 כפות כל אחת על גבי נייר אפייה שיושב על משטח שניתן להכניס למקפיא (נניח מכסה של קופסה גדולה). אפשר גם לוותר על ההקפאה לחלוטין, אבל בעיני הרבה יותר נוח לעבוד ככה.
3. עצבו את הבצק:
לאחר ההתפחה הראשונה לושו קצת את הבצק ידנית כדי להוציא ממנו את האוויר, וחלקו אותו ל12 יחידות (כ105 גרם ליחידה).
כדררו כל יחידה לכדור חלק (אני מדגימה בסרטון)
רדדו כל כדור לפיתה קטנה.
הניחו 2 כפות ממרח (באיזו דרך שתחליטו) במרכז כל פיתה.
הרימו את הקצוות של הפיתה מעל לממרח וצבטו חזק יחד לסגירה טובה, וכדררו בעדינות את הכדור שיהיה יפה. (אפשר להרטיב טיפה את הקצוות כדי להדביק אותן טוב יחד)
הניחו את כדורי הבצק המוכנים בתוך תבנית 25X35 או על מגש אפייה כשהסגירה כלפי מטה, עם מעט מרווחים ביניהם.
(ניתן לעשות את כל צורת העבודה כך שבכל פעם תטפלו בכל לחמניה מהתחלה ועד הסוף, אך אני מוצאת שדרך הפעולה שרשמתי יותר יעילה וגם המנוחה של הבצק בכל שלב גורמת לו להיות יותר נוח לעבודה).
4. כסו והניחו להתפחה של 35 דקות (להכפלת הנפח).
5. הדליקו תנור ל180 מעלות טורבו.
6. כשהתנור חם והבצק תפוח, מרחו את כל הלחמניות בשכבה דקה של חלב סויה, ואז חזרו על המריחה שוב מהתחלה (2 השכבות תורמות לציפוי יציב ויפה יותר). הכניסו לתנור.
7. לאחר 20 דקות סובבו את מגש האפייה והכניסו ל10 דקות נוספות. כשהלחמניות משחימות בצורה יפה ואחידה- הן מוכנות. הוציאו והניחו להן להצטנן לכמה דקות. לאחר מכן- תאכלו! (ניתן לקשט במעט אבקת סוכר).

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן. כדי להחליף לקמח מלא כלשהו- תצטרכו להוסיף חלב/מים לבצק כדי להגיע למרקם דומה.
  • השתמשתי בסוכר לבן, אפשר להחליף לסוכר אחר.
  • המתיקות בבצק מאוד מעודנת, אם תרצו להכין לחמניות ללא מילוי ושיהיו מתוקות- כדאי להוסיף קצת סוכר.
  • אפשר להחליף רסק תפוחים במעדן סויה או בחלב מעורבב עם כף מיץ לימון/חומץ- באותה הכמות.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, אפשר להשתמש באיזה שמן שתרצו.
  • אני קניתי ממרח בטעם נוטלה (ממרח אגוזים שוקולדי). יש בחנויות המון סוגים טבעוניים- צ'וקטה, השחר, בלגה, נוצ'ולטה ועוד.
  • אם תרצו מילוי ביתי- אפשר להמיס יחד 200 גרם קרם קוקוס עם 160 גרם שוקולד מריר ולהקפיא באותה הצורה.
  • ניתן להכין את הבצק ערב לפני השימוש, לתת לו לשבת חצי שעה ואז להכניס ללילה למקרר. לפני השימוש כדי להוציא אותו ל15-30 דקות שלא יהיה קר מדי.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2