20210505_151010

עלי מנגולד ממולאים באורז מלא ושבבי סויה

20210505_151010

עלי מנגולד ממולאים באורז מלא ושבבי סויה

זמן הכנה: 45-60 דקות
זמן בישול: כשעה
אין צורך במכשירים מיוחדים
טעים, מזין וכיפי בכל עונות השנה!
2 צרורות גדולים של מנגולד , למילוי: 1 כוס אורז מלא שטוף היטב, 1 כוס שבבי סויה/טחון מהצומח, 1 בצל, 1/2 כוס צנוברים, חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה, 1 כפית שטוחה מלח, מעט פלפל, חצי כפית סומק, 1 כפית ראס אל חנות, 1 כפית בהרט, 1/4 כוס מיץ לימון,
לרוטב: 3-4 כוסות מים, 3 כפות רכז רימונים, 1/2 כוס מיץ לימון, 1 כפית מלח, מעט פלפל,

 

אני מתה על עלי גפן ממולאים!
הבעיה בקנויים הטבעוניים שלרוב הם ממולאים רק באורז,
ואני קופצת על ההזדמנות להוסיף חלבון למנות
כך שגם אם אבחר לנשנש אינסוף עלי גפן זה ייחשב כארוחה מלאה;)


פעם, כשהיה לי כוח והייתי מסתובבת הרבה בחוץ,
הייתי קוטפת מלא עלי חוביזה לוקחת הביתה, שוטפת, חולטת וממלאת אותם (זה מושלם והם ממש נוחים לעבודה)
עכשיו אני מעדיפה לקנות עלי מנגולד ולמלא אותם הם ממש גדולים אז נוח לעבוד איתם
(רק צריך להקפיד שהעלים יפים ולא קרועים ולא להרתיח אותם יותר מדי שלא יקרעו)


נכון, בפעם הראשונה זה יכול להיות מאתגר,
אבל ברגע שתתפסו את העיקרון- זה אפילו כיף!
מעין ריפוי בעיסוק
רק טעים.


מה שכיף גם זה שאפשר לאכול אותם קרים או חמים
אז זה תמיד מתאים!
בקיצורררר
אל תפחדו תעזו ותכינו יהיה כיף;)


יאללה לעבודה-


מצרכים:

 

2 צרורות גדולים של מנגולד 

למילוי:

1 כוס אורז מלא שטוף היטב
1 כוס שבבי סויה/טחון מהצומח
1 בצל
1/2 כוס צנוברים
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
1 כפית שטוחה מלח
מעט פלפל
חצי כפית סומק
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית בהרט
1/4 כוס מיץ לימון

לרוטב:

3-4 כוסות מים
3 כפות רכז רימונים
1/2 כוס מיץ לימון
1 כפית מלח
מעט פלפל

 

אופן הכנה:

 

1. מלאו חצי סיר במים והביאו לרתיחה.
2. שטפו היטב את האורז (כדאי גם להשרות אותו חצי שעה במים ולסנן, לא חובה).
3. השרו את שבבי הסויה במים רותחים במשך חצי שעה, סננו, שטפו היטב תחת הברז, וסחטו היטב מנוזלים בעזרת בד. (יש הדגמה בסרטון של העראיס)
4. שטפו היטב את המנגולד.
5. השרו את המנגולד במים הרותחים במשך כעשר שניות, בכל פעם 4 חתיכות, והעבירו בזהירות למסננת. כשתסיימו כבו את האש, שמרו בקערה בצד 4 כוסות מהמים, ואת השאר שפכו. (תיזהרו לא להשרות יותר מדי! העלים מתרככים מדי וקשה לעבוד איתם כי הם נקרעים בקלות. אם זאת פעם ראשונה- כדאי לנסות קודם 1-2 ולבדוק איך הם התקררו וללכת לפי זה)
6. בזמן שהעלים מתקררים הכינו את המילוי- ערבבו בקערה את האורז ושבבי הסויה, קצצו דק את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה והוסיפו. הוסיפו גם את הצנוברים, התבלינים והלימון וערבבו הכל היטב.
7. טפלו בעלים- פרסו עלה מנגולד וחתכו ממנו את האדרה הלבנה. את האדרה חתכו ל2 והעבירו לסיר, את העלה חצו ל2 (המשיכו את הקו של האדרה שחוצה את העלה).
8. מלאו- הניחו את העלה לרוחב. הניחו כף תערובת במרכז אבל קרוב לתחתית, הרימו את הצד הימני אל המרכז, ואת השמאלי אל המרכז, וגלגלו מכיוון הגוף קדימה. (הסתכלו בסרטון).אם יש חתיכות קרועות של עלים שמרו בצד לתיקונים למקרה שיש קרעים.
9. כסו את תחתית הסיר בגבעולי מנגולד (חצי מכלל הכמות יספיקו, את השאר אפשר לשמור ולהשתמש לכל מיני תבשילים במקום בצל/סלרי). הניחו מעל הגבעולים את כל המממולאים.
10. שפכו מעל הממולאים את כל רכיבים הרוטב. התחילו ב3 כוסות מים, הנוזלים צריכים להגיע לקו העליון של הממולאים ולא לעבור אותם יותר מדי. כסו את הסיר והדליקו אש גבוהה.
11. כשהמים רותחים הנמיכו את האש והשאירו לשעה להתבשל.

 

הערות והמרות:
כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר כאמור לעבוד עם עלי גפן או חוביזה במקום מנגולד.
  • אפשר להוסיף עגבניות חתוכות לסיר.
  • אפשר להשתמש באורז רגיל ולשחק עם הרכיבים והתיבול איך שתבחרו.
  • לרוב אני משתמשת בשבבי סויה יבשים שניתן לקנות במשקל בחנויות טבע או באריזה של "תבואות", והפעם השתמשתי בשבבי הסויה הבשרניים של vegan power שגם הם מעולים. אפשר כמובן להשתמש בטחון מן הצומח מוכן או לוותר ולמלא בלי הסויה.

 

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה