IMG_20210107_105459

סלט חסה סופר משודרג

IMG_20210107_105459

סלט חסה סופר משודרג

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
סלט שהוא ארוחה שהוא פינוק שהוא מנה כזאת טעימה שתשכחו שזה בכלל סתם סלט.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
נראה לי אפשר להבין לבד מהבלוג בינתיים
שאני לא ממש בהתלהבות מסלט
כאילו
אני ממש אוהבת ירקות והכל
וטעים לי סלט וזה
אבל לא מלהיב אותי
לא חמה על זה
לא עפה על זה
 
זה סוג של חוק לא כתוב אצלי
שאין מצב שאני אזמין בחוץ 
סלט
אם כבר יצאתי למסעדה או משהו
אז אני אזמין
סלט??
ועוד אוציא עליו 50-60 שקל??
על ירקות????
שיכולתי לחתוך לי בבית????
סלט???
 
הוא צריך להיות ממש סופר דופר מיוחד
או שאני אחלוק עם חברה סופר דופר מיוחדת
כמו שקרה לי בשוק לוינסקי
ושאלתי אותה מה בא לה 
והיא אמרה 
"סלט"
אמרתי לה סירייסלי??
והיא ממש התעקשה
אז חלקנו סנדביץ' שווה שמן נוטף שמן
וסלט.
 
אותה חברה (אהובה אחות בלב חברת אמת לעד)
הזמינה אותנו לארוחת נובי גוד משובחת
(היא גם שכנה זה בסדר)
וכששאלתי מה להביא
היא אמרה לי 
"סלט חסה"
 
אז אחרי שהרמתי גבה או שתיים
והתאוששתי מהשוק
אמרתי לעצמי
סבבה.
אני אביא סלט חסה.
אני אביא את האמ-אמא של הסלט חסה
הכי טעים שיש 
 
אז אלתרתי סלט חסה
סופר מושקע
ובואו נגיד שהייתה התלהבות
אפילו בסטורי רצו מתכון
מהתמונות החשוכות והמכוערות שהעלתי
 
אז אמרתי יאללה
אני פאקינג אכתוב מתכון לסלט חסה
כאילו שלא מספיק צוחקים עלינו שזה מה שאנחנו אוכלות
(טבעוניות, כן?)
אז זה יהיה סלט חסה
כזההה טעיייםםם ומפנקקקק
שאי אפשר בכלל לצחוק עליו ברצינות.
 
ועכשיו תשחילי באלגנטיות
פרסומת סמויה על הסדנאות הממש שוות
שאת הולכת להעביר החודש בזום
שהן כיפיות ובמחיר כיפי
ויש קישור כיפי למטה
אבל שלא ירגיש כמו פרסומת
ואז תמשיכי
 
אז הנה הוא
פליז תכינו
ותספרו לי איך היה
ותגידו כמה שהרוטב שלי גאוני
רק תקראו את ההערות לפני שעולות להן סתם שאלות שכבר עניתי עליהן בהערות טוב?
יאללה:)

מצרכים

לגוף הסלט:
250 גרם חסה
500 גרם עגבניות שרי
1 גזר גדול
1 תפוח ירוק (גראני סמית')
 
לתוספות החמות:
סלסלת פטריות סמפיניון
חבילת טופו רגיל (300 גרם)
כפית שטוחה מלח
כפית תערובת תיבול גריל (או חצי פפריקה מתוקה, חצי אבקת שום, וטיפה פפריקה מעושנת)
כף-שתיים שמן זית
 
להגשה:
חופן גרעינים למיניהם
 
לקרוטונים:
חצי בגט
מלח
אבקת שום
שמרי בירה
שמן זית
 
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף גדושה חמאת שקדים
1 כף לימון סחוט
1 כף חומץ בלסמי (לא חובה)
1 כף סילאן
1 כפית חרדל גרגירים
1 שן שום כתושה
חצי כפית מלח
קצת פלפל
 

אופן ההכנה

1. הכינו את הקרוטונים– חממו תנור או טוסטר אובן ל170 מעלות טורבו (אם אין אז חום עליון-תחתון על 190). חתכו את הבגט לקוביות שמנמנות, השתדלו לשמור על גודל אחיד. פזרו על נייר אפייה שעל מגש אפייה של תנור או טוסטר אובן. פזרו מעליהם מלח ואבקת שום/שום גבישי ושמרי בירה לפי העין, ערבבו היטב עם הידיים, תטעמו ותקנו תיבול. הוסיפו כף-שתיים שמן זית בזילוף דק וערבבו כדי שבכולם תהיה נגיעה של שמן (או לחלופין, לשפוך יפה שמן וליצור קרוטונים כמעט מטוגנים יאמיייי), והכניסו ל15-20 דקות, עד שהם משחימים בצורה הרצויה.
 
2. הכינו את הטופו והפטריות– נקו את הפטריות ופרסו לפרוסות אחידות. חממו מחבת גדולה על להבה קטנה עם טיפונת שמן, ושפכו פנימה את הפטריות. בינתיים סחטו היטב היטב את הטופו מנוזלים בעזרת מגבת לא סיבית או נייר סופג (לחיצות עדינות כדי לא לפגוע בצורה). פרסו את הטופו לפרוסות, וספגו גם אותן מהנוזלים שפתאום מתגלים מבפנים. בינתיים ערבבו קצת את הפטריות עם כף עץ. חתכו את הטופו לקוביות, ו-נכון, שוב ספגו ממים (תאמינו לי שזה שווה את זה! אבל זה גם לא חובה). הוסיפו את הטופו לפטריות, הוסיפו את התיבול, וערבבו היטב. כל כמה דקות ערבבו, עד שהכל נצרב יפה מכל הכיוונים, ואז כבו את האש.
 
3. חתכו את הירקות של הסלט– שטפו היטב הכל ונערו מנוזלים. קרעו את החסה עם הידיים כמו שף כועס לקרעים בגודל הרצוי ישר אל קערת ההגשה (אני אוהבת קטנים כאלה שנכנסים לפה, לא אוהבת קרעים גדולים שמצליפים לי רוטב על הלחי בגסות).
חתכו את עגבניות השרי לפרוסות, או רבעים (אני אוהבת לגוון בצבעים והסוגים שלהם, אבל גם הבחירה האדומה המשעממת היא טובה מספיק). 
קלפו את הגזר עם קולפן (אני קילפתי שליש-שליש-שליש כדי לשמור על גודל כיפי כאמור). 
חתכו את התפוח לרבעים ותחצו את הרבעים ואז פרסו לחתיכות דקות-דקות אבל תשקיעו קצת מה קרה?
 
4. הכינו את הרוטב– שפכו את כל המצרכים לצנצנת ושקשקו היטב. 
 
5. הרכיבו את הסלט- שפכו את הרוטב אל הירקות שבקערה וערבבו היטב בעזרת שתי כפות (כי זאת המוסכמה של הערבוב). שפכו מעל את הטופו והפטריות. פזרו מעל את הגרעינים (לי יש צנצנת על המדף עם קומבינציה של שומשום, פשתן, גרעיני חמניה ודלעת, לעת צרה וכיסוי חלה), ומעל הכל את הקרוטונים, ויאללה טרפו כאילו זאת מנה עיקרית אמיתית ולא סתם סלט (תודו שזאת חתיכת מנה). 
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • אפשר להשתמש רק בשמן זית
    • אפשר להחליף את חמאת בשקדים בטחינה אבל זה הכי שווה עם השקדים נשבעת
    • אפשר להחליף סילאן במייפל או אגבה או סוכר ואפשר בכלל לוותר אם תעדיפו ויניגרט לא מתקתק.
    • אפשר להחליף שום באבקת שום ולהיפך
    • אפשר לוותר על הפטריות או על הטופו אבל חבל
    • אפשר לוותר על הגרעינים, אבל הם נותנים קראנצ' ובריאות וכיף אז אל. אפשר לקלות אותם קצת אבל אז זה פחות בריא וחבל.
    • אפשר להכין את הקרוטונים מאיזה לחם שתרצו, במיוחד יבש מסכן שנשכח בצד ומחפש תשומת לב והכרה, תעשו לו טובה.
    • אפשר לתבל את הקרוטונים בכל תבלון אחר, רשמתי את ההעדפה שלי אבל ממש לא חובה, וגם שמן זית ומלח זה אש.
    • אפשר להחליף תפוח באפרסמון או אגס או משהו בסגנון, ואפשר גם לוותר אבל ממש חבל (איזה פדיחת-על ששכחתי בכלל מהתפוח כשהכנתי את הסלט לצילומים מעניין את שמת לב בכלל ומודה שהיה סופר טעים גם בלי אבל וואלה עדיף עם)
    • אפשר להוסיף מיקס עלים כלשהו להעשיר את החסה, ככה עשיתי בגרסה הראשונית וזה אחלה ממש.
    מוסיפה למטה תמונות מההכנה להבנה טובה יותר;)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה