vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

ורניקי פירות יער עם קרם שמנת חמוצה וטופי עם שוקולד לבן- טבעוני!

זמן הכנה: כשעתיים
רמת קושי: בינוני
אין צורך במכשירים מיוחדים
אמנית הפסטה ואני הכנו קינוח גורמה מושלם
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

גם את המתכון הזה יצרתי יחד עם לילך אדמן- אמנית הפסטות!

לילך ואני נפגשנו להכין שני מתכונים מעולים לשבועות ובכלל,
וביקשתי שאחד מהם יהיה מתוק, וכך חשבנו יחד על המתכון הזה- לורניקי שממולא בפירות יער.

(המתכון המלוח היה ורניקי עם פירה ובצל מטוגן!)

כשחשבנו על זה החלטנו שבמקום רוטב נגיש אותו לצד שמנת חמוצה ורוטב טופי כדי שנוכל להרכיב לנו ביסים טעימים, אז כך עשינו.

תקשיבו, יצאה לנו מנה פשוט מטורפת. כאילו שיצאה ממסעדת שף. וזה טעים ברמות אחרות… כל הטעמים מאזנים ומשלימים אחד את השני, וגם המרקמים… זה פשוט מעדן מושלם.

אני יודעת שזה נראה מסובך, אבל אני ממש ממש מקווה שבכל זאת תכינו את זה כי זה באמת מדהים.

אם במקרה איכשהו בטעות עוד לא נתקלת בלילך, אז דחוףףף צריך לעקוב אחריה באינסטגרם, ואם אין אז בפייסבוק.

והיא גם מלמדת כל כך טובבב שאני ממש ממליצה גם ללכת אליה לסדנה…

מצרכים

לבצק:
500 ג קמח לבן מנופה
2 כפות שמן
1 כוס מי ברז
(לבצק ורוד- להחליף כמה שאפשר מהמים בנוזלים שנותרו מסינון פירות היער)

למילוי:
500 גרם פירות יער קפואים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר

לקרם שמנת חמוצה:
200 גרם (1/2 1 כוס) קשיו
250 גרם (1 כוס) טופו משי
65 גרם (1/4 כוס) מיץ לימון
15 גרם (כף וחצי) סוכר
כפית תמצית וניל
גרידת חצי לימון

לרוטב קרמל מלוח ושוקולד לבן:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
2 כפות מים
120 גרם (1/2 כוס) קרם קוקוס
1/3 כפית מלח
25 גרם (חופן) שוקולד לבן טבעוני

להגשה- 25 גרם חמאה טבעונית

אופן ההכנה

1. הכינו את המילוי-
הניחו מסננת מעל קערה, ובמסננת הניחו את פירות היער וערבבו בעדינות עם הסוכר. הנוזלים ינזלו אל הקערה.
2. השרו את הקשיו במים רותחים ל20 דקות, סננו ושטפו.
3. הכינו את הבצק- ערבבו בקערה את כל הרכיבים עד שהם מתחילים להתאחד (כדאי להתחיל עם 3/4 כוס מים (לבצק הורוד החליפו את המים בנוזלים שטפטפו מפירות היער) ולהוסיף בהדרגה לפי הצורך), העבירו את הבצק למשטח עבודה ולושו עד לקבלת בצק אחיד, רך יחסית ולא דביק. (הוא לא נראה חלק עדין בשלב הזה) כסו בניילון נצמד והעבירו למקרר למנוחה של לפחות 20 דקות. (ניתן לחלופין להיעזר במיקסר עם וו לישה)
4. הכינו את הקרם שמנת– טחנו את כל הרכיבים בבלנדר עד למרקם חלק. טעמו ותקנו טעמים. העבירו לקירור.
5. עצבו את הבצק- הוציאו את הבצק מהקירור- הוא אמור להפוך לחלק ונוח לעבודה. חתכו כרבע ממנו ואת השאר השאירו מכוסה בניילון בצד. רדדו על משטח מקומח לשכבה דקה, כמעט שקופה (ניתן להיעזר במכונת פסטה אם יש- אנחנו רידדנו לדרגה 7 מתוך 9) וקמחו בכל פעם שהוא מרגיש דביק.
בעזרת קורצן עגול או כוס- קרצו עיגולים.
הניחו מעט מהפירות במרכז כל עיגול.
הרימו עיגול וסגרו אותו לחצי – מחצו את כל הקצוות (ניתן להרטיב אותן קלות במים כדי להדביק יותר בהצלחה אם זה מקומח מדי). סגרו את 2 הקצוות (מימין ושמאל) יחד. זאת הסגירה (יש הדגמה בסרטון). הניחו על משטח מקומח. חזרו על זה עם כל הבצק והמילוי.
6. בשלו את הורניקי- הרתיחו מים בסיר גדול. כשהמים מבעבעים- הכניסו פנימה ערימה של ורניקי (לא יותר מדי- שלא יהיו צפופים). זה ייקח כמה דקות, בהתחלה הם ישקעו ואז יצופו- תנו להם לצוף דקה ואז אספו בעזרת כף מחוררת אל כלי. המשיכו כך עד שהכל מבושל.
7. הכינו את רוטב הטופי– ערבבו במחבת את הסוכר והמים והניחו על אש גבוהה והשגיחו. בינתיים חממו את קרם הקוקוס שיהיה חמים. שימו לב מתי מתחיל לצוץ צבע ענברי זהוב- ואז נענעו את המחבת כדי שהכל יתערבב היטב עד שהכל מתקרמל. הנמיכו את האש ושפכו פנימה את קרם הקוקוס והמלח. עזבו ל2 דקות ואז ערבבו בזהירות בעזרת כף/לקקן למרקם אחיד. כבו את האש והוסיפו פנימה את השוקולד. הניחו לדקה ואז ערבבו בזהירות למרקם חלק. אם יש צורך הדליקו על אש קטנה.
8. להגשה– חממו חמאה טבעונית במחבת עד שהיא מתחילה לבעבע. הוסיפו פנימה ורניקי והקפיצו/ערבבו כדקה והעבירו לצלחת ההגשה לצד הקרם והטופי. תהנו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • ניתן למלא את הבצק המושלם הזה במילוי אחר.

  • ניתן לשמור את הבצק מכוסה במקרר עד 3 ימים או להקפיא אותו לחודשיים (ואז להפשיר אותו 12 שעות במקרר לפני השימוש).
  • ניתן להקפיא את הורניקי לפני הבישול.
  • ניתן להקפיא את הקרם שמנת והטופי.
  • ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן. ניתן גם בקמחים מלאים- עם יותר מים.
  • לחוברת מתכוני חנוכה, כריסמס ונובי גוד כנסו לכאן.
  • לסדנת נובי גוד חינמית כנסו לכאן.
  • תודה מיוחדת ללילך אדמן על המתכון וההדרכה! ממש ממליצה לעקוב אחריה בעמוד הנפלא שלה וללכת לסדנה שלה.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

1 מחשבה על “ורניקי פירות יער עם קרם שמנת חמוצה וטופי עם שוקולד לבן- טבעוני!”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2