IMG_20200513_154148

טארט קראמבל טבעוני במילוי פירות קיץ

IMG_20200513_154148

טארט קראמבל טבעוני במילוי פירות קיץ

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפייה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
אין צורך במכשירים מיוחדים
האפרסקים, נקטרינות, משמשים, שזיפים, וכו' כבר כאן וזאת סיבה למסיבה! אז קבלו מתכון לטארט כיפי ומרשים, בשילוב מנצח של חמוץ ומתוק, שמתאים לכל אירוע.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
קודם כל,
מה זאת הכותרת המסורבלת הזאת??
 
ובכן,
קראמבל זה על שום פירורי הבצק שמעטרים את העוגה מלמעלה,
ועוגת קראמבל יכולה להיות ללא תחתית בצק 
(אני קוראת לזה "קראמבל בלגן" ואני מתה על זה)
וקראמבל יכול לקשט עוגות בחושות.
 
טארט זה על שום תחתית הבצק, וגם הצדדים,
שמגדרת את כל הטוב הזה,
ומאפשרת לנו לחתוך חתיכה פוטוגנית,
ולהעמיד את הטארט יפה ללא התבנית.
(טארט יכול להיות פתוח, או בציפוי קצפת, 
אם הוא סגור גם מלמעלה עם בצק זה נהיה "פאי")
 
ופירות קיץ על שום מה?
על שום שזו עונת האפרסקים והנקטרינות והמשמשים והשזיפים וכו'
ולא תמיד ניתן להחליט
ויש את אלה שיאמרו "איכס אפרסק!!! כמו לאכול שטיח!"
ויש שיאמרו "איכס שזיף זה חמוץ"
ולמרות שאני אוכל לומר שהם לא מבינים כלום,
אני לא אגיד, כי אני מקבלת את כולם וכולן כמו שהן, יחד עם המגרעות,
אז אני מפרסמת מתכון שניתן להחליט לבד עצמאית מה לשים בו!
הכל הולך.
אני אישית הלכתי על מיקס של אפרסקים, נקטרינות צהובות ולבנות
ויצא כזה צבעוני ומשגע!
 
קראו את ההערות בסוף המתכון כדי להבין איך להתמודד עם כל שינוי
אני כאן בשבילך.
 
בואו נתקדם.

מצרכים

מתאים לתבנית בקוטר 22-25.
 
לתחתית:
50 גרם (רבע כוס) שמן צמחי
50 גרם (5 כפות רגילות) מייפל
170 גם (כוס + 3 כפות) קמח לבן
 
למילוי:
1 קילו פירות (נקטרינות, אפרסקים, משמשים) בשלים ורכים
2 כפות סוכר חום בהיר
1 כף לימון סחוט
1 כף קמח
חצי כפית קינמון
כפית תמצית וניל
קורט מלח
 
לקראמבל:
1/3 כוס (65 גרם) סוכר חום בהיר
1/3 1 כוס (185 גרם) קמח לבן
1 כוס (120 גרם) קמח שקדים
1/3 כוס (65 גרם) שמן צמחי
1/4 כוס (60 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
רבע כפית קינמון
קורט מלח

אופן ההכנה

1. הכינו את התחתית- 
שפכו את כל המרכיבים לקערה וערבבו היטב בעזרת כף, עד להיווצרות בצק (לא לערבב יותר מדי!). העבירו את הבצק למרכז נייר אפיה, הניחו מעליו עוד נייר, ורדדו בעזרת מערוך עד לעובי של בערך חצי סנטימטר. העבירו למקרר לחצי שעה.
2. הכינו את המילוי-
חתכו את הפירות לקוביות, לגודל סנטימטר בערך. הכניסו לקערה וערבבו היטב עם שאר המרכיבים. תטעמו, תתקנו טעמים אם תרצו (הטעם צריך לצאת קצת חזק יותר מהרצוי, זה מתרכך קצת באפייה), והניחו בצד. 
3. הכינו את הקראמבל-
שפכו את כל המרכיבים לקערה שהיה בה הבצק, וערבבו היטב עם כף. כשזה מתחיל להתמצק- תמוללו עם הידיים להיווצרות פירורים בכל מיני גדלים. אם לא נוצרים פירורים אלא יותר בצק- הוסיפו קצת קמח. אם זה יותר מדי אבקתי- הוסיפו קצת רסק. 
4. הרכיבו- 
חממו את התנור ל170 מעלות טורבו. הניחו את התבנית על מגש אפייה. הוציאו את הבצק מהמקרר לשולחן. הסירו את הניר העליון, החזירו, הפכו הכל בזהירות, הסירו את הנייר שעליון עכשיו. תנו לבצק חצי דקה-דקה להפשיר, למצב שאפשר לגלגל אותו על המערוך- קמחו קודם את הבצק והמערוך. גלגלו אותו על המערוך ובזהירות העבירו אותו מעל לתבנית וגלגלו החוצה. תעברו על הבצק ולחצו עליו כדי שיישב טוב בתבנית. הסירו את הבצק העודף מסביב (הכי נוח לעבור על הקצוות עם המערוך או בזהירות עם סכין). 
ערבבו את המילוי ושפכו לתוך התבנית ויישרו לגובה אחיד.
פזרו מעל בצורה אחידה את הקראמבל.
הכניסו לתנור החם ואפו במשך 20-30 דקות, עד להזהבה כוללת. כדאי לסובב את התבנית אחרי 15 דקות. 
תטרפו!
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אם חדש לך ענין הבצק לתחתית- חבל סתם להסתבך. אפשר לוותר על כל הרידוד והקירור וישר לשים את הבצק בתבנית וללחוץ עם היד עד שהכל מתאים לתבנית ובעובי אחיד. אולי ייצא קצת פחות יפה ומדויק- אבל יותר נוח! לחלופין, אפשר לחפש סרטונים של הכנת טארטים ביוטיוב ולהבין את הטכניקה, הכי טוב לראות בעיניים קודם.
  • אפשר גם לוותר לחלוטין על עניין הבצק לתחתית, ולהכין "קראמבל בלגן":) פחות יפה ונוח להגשה, אבל אפשר לאכול ישר מהתבנית וזה טעים באותה המידה.
  • אפשר להחליף את המייפל בממתיק נוזלי אחר, ואת הסוכר החום באחר.. 
  • אפשר להחליף את הקמח לכוסמין. אפשר גם להחליף למלא, אבל זה יהיה יותר יבש, קחו בחשבון. 
  • חבל להחליף את הקמח שקדים! אם לא תוכלו להחליף אותו בקמח אגוזים אחר, אז אפשר בעיקרון להחליף אותו בקמח רגיל, אבל באיזה חצי כוס בערך, ותצטרכו להוסיף טיפה שמן. לא ניסיתי אז אני לא יודעת להגיד מידות מדויקות..
  • אפשר לוותר על הקינמון והוניל והלימון, אבל חבל!
  • אם נשאר בצק/קראמבל, ניתן בכיף להקפיא בכלי אטום לכמה חודשים ולהשתמש שוב.
  • בעוגות כאלה הכי טוב להשתמש בפירות העייפים היותר-מדי-בשלים ורכים שנשכחו במקרר.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה