IMG_20200906_151227

הפירה הכי טעים בעולם

IMG_20200906_151227

הפירה הכי טעים בעולם

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
פירה קרמי, נמס בפה, עשיר וסופר טעים, בכלום עבודה, עם מרכיב סודי! התוספת שתגנוב את ההצגה.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
לפעמים יש תוספות שגונבות את ההצגה.
אני אישית מאוהבת בתפוחי אדמה
בכל צורת הגשה שהיא
וכשתפוחי האדמה עצמם איכותיים-
ממש לא קשה להגיע לתוצאה טובה מבלי להתאמץ.
 
ובכל זאת חשוב לי ליצור את המתכונים
שהכי יחמיאו להם
ויביאו לתוצאות הכי הכי טעימות.
 
פעם הייתי ממלצרת במסעדות יוקרה, מסעדות שף פלצניות
וראיתי איך הכינו שם תמיד פירה קרמי
סופר טעים ונמס בפה
ומאז אני נותנת כבוד לפירה.
 
זה מאוד קל לשפוך מלא חמאה וחלב לפירה
וישגידו איזה טעים
ומה נעשה בטבעונות?
וואלה זה גם ממש קל
להכין פירה קרמי, שמן ועשיר
שנמס בפה וממלא אותו באושר
ולהשאיר אותו טבעוני!
 
ושלא תגידו שלא חידשתי כלום-
יש לי אפילו מרכיב סודי
שממש משדרג את כל הסיפור!
 
אז יאללה בואו נתקדם כבר למתכון
ממש אשמח לשמוע את התגובות אליו
יש אפשרות להגיב בסוף הפוסט:)

מצרכים

5 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה אחת
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית שום גבישי
2 כפות שמרי בירה
1/4 כוס חלב סויה לא ממותק
1 כף חמאת שקדים (!)

אופן ההכנה

1. לקלף ולחתוך לחתיכות גדולות ואחידות את תפוחי האדמה והבטטה, להניח בסיר, להוסיף מלח ולמלא את הסיר במים, ולשים על אש גבוהה. 
2. לאחר שהמים רתחו, הנמיכו מעט את האש (לשמור על הבעבוע אבל למנוע גלישה) ובשלו כ20 דקות נוספות- עד שניתן להעביר מזלג ממש בקלות בתפוחים. סננו והניחו להצטנן.
3. מעכו היטב את תפוחי האדמה והבטטה (ידנית או במעבד מזון) והחזירו לסיר. 
4. הניחו את הסיר על אש בינונית. שפכו פנימה את השמן וערבבו היטב. שפכו את כל ששאר המרכיבים פנימה וערבבו היטב במשך כמה דקות. טעמו ותקנו טעמים. 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • כמובן שככל שתפוחי האדמה יהיו יותר טובים, הפירה ייצא יותר טעים (אבל הוא ייצא מדהים בכל מקרה). אני ממליצה על תפוחי אדמה עם קליפה אדומה לפירה באופן כללי, ממליצה מאוד על תפוחי אדמה "גורמה" באופן כללי, וגם זן "באטר" מעולה. אפשר ורצוי כמובן להתייעץ עם הירקן במידת האפשר:)
  • הבטטה החמודה נותנת פוש קטן של מתיקות מעודנת לפירה, זה מאוד מוסיף, אבל ממש לא חובה. אפשר להכין רק מתפוחי אדמה (או רק מבטטות! או חצי-חצי, וכו'). 
  • מדובר בכפיות וכפות שטוחות. באופן כללי כדאי להתייחס תמיד לכפיות וכפות במתכונים כאל שטוחות. מקסימום תוסיפו.
  • כמובן שניתן לשנות/להוריד/להוסיף את כל מרכיבי התיבול. בעיניי מדובר בשילוב המושלם בכמות המושלמת, אבל לא חובה. בכל מקרה דרך ההכנה הזאת תבטיח פירה במרקם קרמי מהמם.
  • אפשר כמובן להוסיף יותר שמן לפירה יותר שמן:) אם תרצו להחליף, הכי כדאי בעיניי לשמן קנולה.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה