IMG_20201014_174108

כדורי שניצל טופו-בטטה

IMG_20201014_174108

כדורי שניצל טופו-בטטה

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 20 דקות או
זמן בישול: 10 דקות טיגון
רמת קושי: קל
צריך בלנדר/בלנדר מוט/מעבד מזון
גרסה סופר כיפית, קלה, ומהירה לשניצל טופו!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
הו חנוכה,
חג הטיגונים והשמן…
אני יודעת שלביבות וסופגניות זה להיט ולא סתם,
מדובר בדברים מאוד מאוד טעימים
שאפשר להכין במלא וריאציות
ובאמת לימדתי איך להכין כמה וכמה גרסאות שלהן
בלא מעט סדנאות בשבוע שעבר
ככה שגם אכלתי כבר לא מעט (טוב, המון) מהן…
וגם כל הפיד שלי מלא בתמונות ומתכונים שלהן
כבר שבועיים!!
 
אז גם כי המתכונים שלי נוצרו ושוכללו במיוחד לסדנאות שלי
וגם כי אני מרגישה רווייה גדולה מהנושא הזה
אני לא מעלה כרגע מתכון לסופגניות או ללביבות.
אבל אני לא פוסחת על השמן!!!
 
אז חשבתי שהגיע הזמן לשחרר לבלוג
מתכונים מתוך חוברת המתכונים האחרונה שפרסמתי
 
לדעתי המתכון הזה הוא אחד מההיילייטים הכי גדולים שם
(למרות שאני מאוהבת בכל המתכונים שיצרתי שם!)
הוא תופס את העין ואת הקיבה ממש
אפילו לימדתי אותו בסדנה פרטית לפני שבוע
למישהי לא-טבעונית
והיא ובעלה נדלקו עליו בטירוף!
 
אולי בגלל שיצרתי אותו לילדים
זה תופס את כולנו;)
 
בקיצור
קבלו מתכון לכדורי שניצל טופו-בטטה
כיפיים בטירוף
סופר קלים להכנה
קריספיים מבחוץ
ורכים מבפנים
אפשר לטגן
אפשר לאפות
אפשר להמיר מרכיבים
אבל אי אפשר להפסיק לנשנש!!!

מצרכים

לכ15-20 כדורים:
300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות גדולות
חצי בטטה גדולה
כפית מלח
כפית תבלין עוף בגריל
(או פפריקה ואבקת שום)
 
לבלילה לטבילה:
1/4 כוס קמח מלא
1 כף שמרי בירה (לא חובה)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס מים
 
לפירורי לחם:
3/4 כוס פירורי לחם
1/4 כוס שומשום מלא
1/4 כפית מלח
 

אופן ההכנה

1. מלאו סיר קטן במים וכף מלח והביאו לרתיחה. קלפו וחתכו חצי בטטה לריבועים גדולים והוסיפו למים הרותחים. השאירו למשך 10 דקות, סננו, והניחו לה להצטנן.
2. במעבד מזון הניחו את מרכיבי הכדורים יחד עם הבטטה המבושלת, וטחנו עד למרקם אחיד (בין גרגרים למשחה). אם התערובת חמימה- כדאי לקרר אותה שעה במקרר.
3. הכינו קערה עם מרכיבי הבלילה לטבילה וערבבו היטב, והכינו קערה עם פירורי הלחם מעורבבים עם השומשום והמלח. אם תרצו לאפות את הכדורים- הכינו תבנית תנור עם נייר אפייה ושמנו אותו. אם תרצו לטגן- מלאו מחבת בשמן לטיגון בגובה של 3-4 ס"מ (חצי בקבוק שמן בערך) וחממו על אש גדולה. 
4. צרו כדורים מהבלילה. טבלו כל כדור בבלילה, נערו, ואז טבלו בפירורי הלחם (רצוי מאוד להשתמש ביד אחת לבלילה ובשנייה לפירורים, או לחלק את התפקידים ביניכם). את הכדורים המצופים פזרו על נייר האפייה ופזרו מעט שמן מעל, או טגנו כ2 דקות לכל צד כשהשמן חם והוציאו לצלחת עם נייר סופג. 
5. לאופציית האפייה- הכניסו את המגש לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו למשך 20-25 דקות. 
 
אל תשכחו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • החלטתי ליצור את השניצל עם הבטטה כי זה נותן מתיקות שילדים אוהבים, וכי זאת דרך להוסיף ירק למנה, אבל אפשר גם בלי הבטטה, או עם ירק אחר (כמו תפוח אדמה/ברוקולי/תירס וכו'), או רק עם הטופו. אני בכוונה לא מרככת את הבטטה לחלוטין כדי שלא נקבל מחית פירה רטובה מדי.
    • המילוי יוצא רך. אם תרצו מילוי יבש יותר, ניתן להוסיף 1/3 כוס פירורי לחם לבלילה לפני הפעלת מעבד המזון. ניתן לחלופין לשלב את שיטות ההכנה- לאפות את הכדורים ואז לטגן אותם. 
    מוסיפה למטה תמונות כולל הכדורים האפויים;)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

2 מחשבות על “כדורי שניצל טופו-בטטה”

    1. היי:)
      אפשר לוותר על הבלילה ועל ציפוי פירורי הלחם ופשוט לאפות כקציצות טופו, עדין מעולה.
      לחלופין אפשר לקנות פירורי לחם ללא גלוטן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה