vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

פטה כבד טבעוני מטופו!

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מעבד מזון
מרעננת עם מתכון חדש לפטה כבד שלא מכיל אגוזים, עדשים, שעועית, חצילים, פטריות, קישואים וכו'...!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

הפעם זה לא מתכון שלי…

הלכנו לארוחת ערב חגיגית ומוגזמת אצל מיטל כהן (שאולי תזהו מהבראנצ'ים שעשיתי או מהעסק שלה "תופין" או מהפודקאסט שלי…)
ובתחילת הארוחה היא הגישה לנו פטה כבד טבעוני וביקשה שנטעם וננחש ממה הוא עשוי. 
לאחר כמה ניחושים כושלים הצלחתי לעלות על זה- טופו ובצל מטוגן!!
אמרתי לה שזה גאוני ושזה מושלם לכל מי שביקשו ממני בלי אגוזים/ערמונים/עדשים/פטריות וכו'…
ככה שלמרות שאני כבר מאוהבת במתכון הותיק שלי, ביקשתי ממנה רשות לפרסם פה את המתכון שלה כי הוא חייב לצאת לעולם.
היא הסכימה ברוב נדיבותה ועכשיו תוכלו ליהנות מהגאונות שלה שלרוב שמורה למי שמכירים אותה אישית.

זה ממש פשוט להכנה ממעט רכיבים ויוצא ממש טעים!

אז יאללה בואו ניגש למטבח…

כלים לרכישה-

מצרכים

2 בצלים גדולים/ 3 בינוניים (550-650 גרם לפני חיתוך)
1/2 כפית מלח
כפית שמן 
שן שום גדולה
1/8 כוס (2 כפות מדידה) יין אדום יבש
1 כף רוטב סויה
קובית טופו יוניקרד (200ג)
קמצוץ נדיב פלפל שחור (גרוס עדיף)
קמצוץ קטן פלפל לבן (אופציונלי)
1/2 כפית אבקת שמרי בירה (אופציונלי)
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (אופציונלי)
(הסברים נוספים בהערות למטה)

אופן ההכנה

1. תייבשו את הטופו היטב בעזרת מעטפת נייר סופג/מגבת לא-סיבית והניחו בצד.
2. תפרסו את הבצל. הניחו מחבת גדולה ורחבה על אש בינונית והוסיפו לה בין חצי כפית לכף של שמן זית (כמה שתעדיפו). הוסיפו את הבצל למחבת עם חצי כפית מלח.
3. התחילו לרכך ולקרמל את הבצל לאט לאט- ערבבו כל כמה דקות כדי שלא ממש ישחים או יחרך במקום אחד, אלא שכולו לאט לאט יתרככך, יהפוך לשקוף, אז לקרמלי זהוב.
ברגע שיתחיל להראות הזהבה/השחמה- שפכו 2 כפות מים למחבת וערבבו היטב. זה יעזור לרכך ולקרמל את כל הבצל בקלות. ניתן לעשות זאת כמה פעמים.
4. כשהבצל זהוב – חום, הזיזו אותו הצידה במחבת כדי ליצור צד ריק/אמצע ריק במחבת. הנמיכו את האש.
5. פרסו את השן שום דק. הוסיפו למחבת חצי כפית שמן זית (או יותר כמובן) באיזור הריק ומיד לאחר מכן הניחו את שן השום בתוך השמן וערבבו אותה טיפה כדי שהפרוסות כולן יהיו מכוסות בשמן וגם במגע עם המחבת (זה בעצם יוצר אפקט של טעם קונפי מהיר ובמינימום שמן). טגנו כך את השום בערך דקה וחצי – שתיים עד שיש ריח מעולה של שום והשחמה יפה.
6. הוסיפו את היין האדום למחבת וערבבו היטב כך שכל מה שנדבק למחבת יימס אל הבצל, המשיכו לאדות אותו כמה דקות שלא יהיה טעם מובהק של יין.
7. קרעו את הטופו לצ'נקים בגודל ביס גדול והוסיפו למחבת לחימום קל וערבוב עד שהטופו חמים ומכוסה בצבעים קרמליים.
8. הוסיפו את התיבול (רוטב סויה, פלפל שחור ולבן, שמרי בירה, אגוז מוסקט) וערבבו לאיחוד.
9. כבו את האש והניחו לזה להצטנן כעשר דקות לפחות.
10. העבירו למעבד מזון ותעבדו עד שחלק לחלוטין!
זה יראה נוזלי יותר כאשר זה חם אך יתמצק במקרר, ולא מומלץ לטעום כשזה חם עבור דיוק טעמים – הטעם שונה כשזה חם.
11. העבירו לתבנית סיליקון \ זו שרוצים להגיש בה – ולמקרר לקירור של לפחות 4 שעות ועד כמה ימים :)

לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להשתמש במים במקום שמן לאורך המתכון ולהפוך אותו לנטול שמן לחלוטין! אבל כמובן שזה יותר טעים ועשיר עם השמן ואפשר להשתמש בכמה שתחליטו, אפילו כפית אחת בכל המתכון.
  • אנחנו חושבות שזה יעבוד גם עם יין לבן יבש במקום אדום.
  • אם אין אפשרות להשתמש ביין אני ממליצה להחליף לכף של רכז רימונים טבעי.
  • יש רוטב סויה ללא גלוטן.
  • המתכון נוסה עם טופו יוניקרד (טופו סינגפורי שניתן למצוא בחנויות אסייתיות ובויקטורי) שהוא פשוט מאוד טעים ויחסית רך. אם אין, ממליצה להשתמש בקדיתא, אם אין- אז בטופו רך של תנובה. אם אין- אז במה שיש.
  • כל התבלינים האופציונליים הם מאוד מאוד מומלצים ותורמים למתכון, תורידו רק אם אין ברירה.
  • בכל מקרה שבו תורידו מהרכיבים הטעימים שבמתכון- אני ממליצה להגדיל קצת את כמות הבצל.
  • ניתן לטחון בבלנדר/בלנדר מוט במקום במעבד מזון ואז תקבלו ממרח יותר חלק ופחות יציב. (אם תעדיפו אותו ככה חלק אבל יותר סמיך אז תוסיפו קצת שמן קוקוס מזוכך או חמאה טבעונית)
  • אם אין לך בעיה עם אגוזים- אני מאמינה שתוספת של חופן אגוזי מלך כאן תשדרג את הטעם.
  • זאת כמות קטנה יחסית, ניתן לראות בסרטון, אז לארוחה גדולה אני ממליצה להכפיל כמויות.
  • חובה כמובן גם להכיר את המתכון הותיק שלי לפטה כבד טבעוני:)
  • לכל המתכונים שלי לפסח לחצו כאן.
  • לכל המתכונים שלי לראש השנה לחצו כאן.
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “פטה כבד טבעוני מטופו!”

  1. היי סיון,
    פעם ראשונה שמנסה מתכון טבעוני (חדשה בתחום 😊) וממש כיף שיש כזה שפע של מתכונים בבלוג שלך 🙏🏼

    רציתי לשאול האם אפשר לוותר על היין במתכון הזה?

    תודה 🩷

    1. איזה כיף! בהצלחה:)
      פירטתי על זה בהערות
      (אצלי במתכונים אני תמיד מפרטת את כל השינויים האפשריים בהערות שמתחת למתכון)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!