vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

קציצות טופו ברוטב מנגולד

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 30 דקות
צריך מעבד מזון
חצי שעה עבודה ויש לך מנה עיקרית מרשימה, מזינה וטעימה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
את הקציצות האלו הכנתי לליל הסדר (בין היתר)
זה היה די אלתור (שמבוסס על מתכונים קודמים שלי)
ובסוף במדיה החברתית
ביקשו ממני מתכון למנה הזאת
יותר מכל דבר אחר!
 
אני חושבת שיש לנו איזה עניין עם קציצות טבעוניות…
אז תנו לי להגיד כמה דברים בנושא-
– קציצות טבעוניות צריך לאפות (או לפעמים לטגן) בנפרד מהרוטב.
אם נבשל אותן ברוטב הן יתפרקו.
– צריך גם להיזהר לא לערבב אותן ברוטב בהוספה, הן עדינות לרוב.
– הן צריכות (בגדול) חומר רך וחומר מקשר כדי להגיע למרקם הנכון. 
במקרה הזה החומר הרך הוא הטופו, שכשטוחנים אותו הוא הופך למשחתי (כך גם קטניות מבושלות)
והחומר המקשר הוא קמח חומוס (ולפעמים זה אגוזים, שיבולת שועל, קמחים אחרים, פירורי לחם…)
– המרקם משתנה באפייה, לרוב הן נותרות רכות מבפנים, אפשר לשחק עם המרקם לפי יחס המרכיבים.
 
אז הנה קציצות סופר מוצלחות וסופר קלות להכנה
עם מרקם מעולה (בעיניי)
יחד עם רוטב כיפי וחמצמץ
(שנותן לי אלטרנטיבה נהדרת לרוטב עגבניות)
 
אז יאללה תהנו בחג השני;)
 
אגב!
במוצ"ש אני מכינה מופלטות בלייב
בפייסבוק ובאינסטגרם
כדי שתוכלו להכין איתי בקלות
ולעשות מימונה בכיף:)
כל הפרטים בפייסבוק שלי ובאינסטגרם.

מצרכים

לקציצות:
300 גרם טופו חתוך גס
בצל חתוך גס
2-3 שיני שום
חופן עלי פטרוזיליה
חצי כוס קמח חומוס
1 כפית מלח
1 כפית גראם מסאלה/ ראס אל חנות
 
לרוטב:
2 צרורות של מנגולד
בצל
2-3 גבעולי סלרי
4 שיני שום
מה שנותר מהפטרוזיליה
3-4 כפות מיץ לימון
1/2 1 – 2 כוסות מים/ ציר ירקות
1 כפית מלח
רבע כפית גראם מסאלה / ראס אל חנות
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
 

אופן ההכנה

1. הדליקו תנור ל180 מעלות טורבו.
2. הניחו במעבד מזון את כל הרכיבים של הקציצות וטחנו למרקם אחיד שנוח לעבוד איתו.
3. שמנו נייר אפייה על מגש אפייה. כדררו קציצות בגודל אחיד, הניחו על נייר האפייה ומחצו מעט (לי יצאו 18 קציצות). שמנו מעט את הקציצות.
4. אפו במשך 20 דקות. הקציצות יזהיבו והתחתית שלהן תשחים. הוציאו והניחו בצד.
5. שטפו היטב את המנגולד והפרידו בין הגבעולים לעלים. את העלים קצצו גס והניחו בקערה. את הגבעולים קצצו דק יחד עם הבצל והסלרי. חממו מעט שמן בסיר/סוטאז' גדול על אש בינונית, הוסיפו את הקצוצים לאש, וערבבו מדי פעם במשך כמה דקות עד שהבצל מזהיב והכל מתרכך. 
6. קצצו/כתשו את השום, הוסיפו פנימה וערבבו.
7. קצצו את שאר הפטרוזיליה והוסיפו אותה ואת עלי המנגולד לסיר. כסו והניחו ל2 דקות להתרככות.
8. הוסיפו פנימה לימון וציר ירקות ו/או מים ואת התבלינים, ערבבו היטב, כסו, הגבירו את האש והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש, ערבבו היטב, טעמו ותקנו טעמים. הוסיפו נוזלים אם תרצו.
9. הניחו את כל הקציצות בסיר, וכסו בזהירות עם הרוטב כדי להרטיב אותן מעט. כבו את האש והגישו.
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • לאחרונה שינו את המתכון של משק ויילר (קראו על האריזה של הטופו באותיות הקטנות אם זה היצרן) והטופו שלהם לא נטחן בקלות לקציצות כמו בעבר, אז זה יעבוד יותר עם הטופו של תנובה או יוניקורד.
  • אפשר להחליף מנגולד לתרד ולהוסיף בצל/כרישה
  • אפשר להחליף קמח חומוס לקמח עדשים, אבל לדעתי החומוס הכי מתאים כאן
  • ניתן לקנות גראם מסאלה/ראס אל חנות (תערובות תבלינים) בחנויות תבלינים. אפשר לערבב לבד כמון, בהרט, הל, קינמון, פלפל, ציפורן- מה שיש לך, כשהרוב הוא כמון.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

8 מחשבות על “קציצות טופו ברוטב מנגולד”

        1. הרוטב הוא רוטב מנגולד, אז הוא אמור להיות בטעם מנגולד, זה הרכיב העיקרי.. אבל התיבול אמור להוסיף לו טעמים נוספים, אולי כדאי לחזק את התיבול.

  1. הכנתי את זה היום, הוספתי שעועית ירוקה כי לא היה לי הרבה מנגולד ורציתי למלא את התבשיל קצת.
    יצא כל כך טעים!! תודה רבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!