vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

תבשיל קינואה וטופו בסיר אחד!

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 20 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
מנה קלילה להכנה ולאכילה, בריאה ומהירה:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

הכל בסיר אחד

זה מה שכולם רוצים עכשיו.

לא בדיוק הפורטה שלי אבל זרמתי. אוהבת לחסוך בכלים.

ניסיתי ונדהמתיייי מאיך שהקינואה יוצאת במרקם המושלם!!

גם זה מתכון שיצרתי במיוחד לייעוץ האישי שהעברתי בשבוע שעבר,
למישהי שבין היתר לא אוכלת רוטב סויה ועוד דברים דומים,
ככה שיצרתי את התבשיל הזה ללא רוטב,
הוא יותר כמו סלט קינואה או קערת בודהה מעורבבת;)

אז אני הכנתי לי טחינה דלילה והוספתי להגשה כדי שלא יהיה יבש.

יש לי בשבוע הבא סדנה למישהי שלא יכולה לאכול דברים מאוד מתובלנים, והיא לא הראשונה, אז התבשיל הזה מושלם למי שבתזונה דומה כי הטעמים פה באמת עדינים. 
למי שאוהב/ת טעמים חזקים- אפשר לחזק פה עם רטבים.

תיהנו!

כלים לרכישה-

מצרכים

2 כוסות קינואה לבנה
300 גרם טופו
1 בצל גדול (לבן או סגול)
4 שיני שום
1 גזר גדול
1 בטטה בינונית/ תפוח אדמה גדול/ קישוא גדול/ חציל קטן/ סלסלת פטריות
1 קולרבי
1 ראש ברוקולי/כרובית קטנה
3-4 כפות שמן זית
כפית וחצי מלח
מעט פלפל שחור
שתי כפיות טימין יבש/ 4 גבעולי טימין טרי
רבע כפית אגוז מוסקט
2-3 עלי דפנה
3 כוסות מים
להגשה:
חופן קטן שקדים פרוסים או גפרורים
מעט עלי פטרוזיליה/בצל ירוק, קצוצים דק

אופן ההכנה

1. ייבשו את הטופו מנוזלים בעזרת מגבת/נייר סופג.
2. חממו מעט שמן זית בסיר על אש גבוהה. חתכו את הטופו לקוביות והוסיפו פנימה. צרבו אותו מכמה כיוונים שיקבל צבע יפה. הוסיפו מעט מלח וטימין תוך כדי. כשהוא צרוב יפה הוציאו לצלחת/קערה בצד.
3. בינתיים קצצו בצל, וכשהסיר מתפנה הכניסו אותו וערבבו היטב על אש נמוכה-בינונית לריכוך.
4. בינתיים קצצו/שום וכשהבצל מתרכך- הוסיפו פנימה וערבבו.
5. חתכו לחתיכות קטנות את שאר הירקות והוסיפו פנימה וערבבו היטב על אש גבוהה במשך כ5 דקות.
6. הוסיפו את הקינואה והתבלינים וערבבו היטב.
7. הוסיפו את הטופו והמים, ערבבו והביאו לרתיחה.
8. כסו את הסיר, הנמיכו את האש והניחו להתבשל במשך 20 דקות.
9. הסירו את המכסה, ערבבו בעדינות, תטעמו ותקנו תיבול.
10. הגישו עם פטרוזיליה קצוצה ושקדים פרוסים מעל.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • מזכירה את מה שרשמתי בהקדמה- מדובר בתבשיל עם טעמים עדינים וללא רוטב, אז אני ממליצה לעשות כמוני ולהגיש עם טחינה דלילה.
  • האופציות שרשמתי לירקות הן בעדיפות לירקות שמתרככים ומוציאים טעם ונוזלים כדי להעשיר את התבשיל אז ממליצה להישאר בקו הזה.
  • אפשר להחליף את הטופו בסייטן, ואפשר להחליף בקטניות מבושלות (אפונה או חומוס וכו') ואז זה גם הרבה יותר מהיר.
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2