vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

שיפודי טופו ויובה מושלמים

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 20
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
שיפודים מעולים עם המרינדה האהובה עלי
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

כבר שנים שאני מכינה את השיפודים האלה וממש הגיע הזמן שהמתכון יעלה לבלוג.

בסך הכל מדובר במרינדה האהובה עלי, שמבוססת על המתכון של המרינדה של השניצל טופו שלי,
שמכסה טופו ו/או יובה בשיפודים.

בכל פעם שאני מכינה את זה למנגל זה כשאני הטבעונית היחידה, אבל בכל פעם אני מכינה כמות גדולה מדי בשביל אדם אחד, כי בכל פעם כולם טועמים לי ואז טועמים לי עוד ועוד קצת כי זה פשוט טעים.

אז עכשיו תורך להכין;)

מצרכים

כ15 שיפודים

600 גרם טופו קשה/רגיל
או
2 כוסות יובה כנפיים
או חצי מזה וחצי מזה
אופציונלי-
ירקות כמו קישוא, עגבניות שרי, בצל, פטריות

למרינדה-
רבע כוס רוטב סויה
כף חרדל
2 כפות סילאן/מייפל
3 כפות רסק עגבניות
4 כפות מים
כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פפריקה מעושנת
חצי כפית שום גבישי
2 כפות בצל מיובש

אופן ההכנה

1. אם תכינו עם יובה- השרו בהרבה מים רותחים לפחות לחצי שעה, סננו, שטפו מתחת לברז, ותסחטו קצת בעזרת הידיים
אם תכינו עם טופו- יבשו היטב בתוך מגבת ללא סיבים או נייר סופג, פרסו לפרוסות עבות ויבשו שוב. חתכו לקוביות גדולות, דקרו היטב בעזרת קיסם, וייבשו עוד קצת.
2. ערבבו בקערה את כל רכיבים המרינדה למרקם אחיד. תטעמו ותקנו טעמים לפי הטעם;)
3. ערבבו בעדינות את הטופו ו/או היובה לתוך המרינדה והשאירו בקערה לספיגת טעמים בין שעה לבין 12 שעות.
4. חתכו ירקות לפי החשק.
5. הכינו שיפודים- שפדו מה וכמה שתרצו. (קפלו את כנפי היובה ל2-3 לפני השיפוד)
6. הניחו במנגל! (אם תכינו במחבת פסים ביתית כדאי מאוד למעוך חזק את השיפודים אל המחבת בעזרת תרבד לצלייה אפקטיבית יותר)
– ניתן לערבב מעט שמן לתוך שאריות המרינדה ולמרוח בעזרת מברשת על השיפודים תוך כדי המנגל, או לשמור לשיפודים נוספים.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר לשחק עם הכמויות של החרדל/רסק/מייפל לפי הטעם.

  • אפשר לשחק עם התבלינים. אפשר להשתמש בשום כתוש במקום גבישי, אפשר לוותר על הבצל או לקצוץ בצל טרי. אפשר לוותר על הפפריקה המעושנת אבל חבל, אפשר להחליף אותה בתערובת גריל/על האש/בשר למיניהן.
  • למתכונים נוספים ליום העצמאות כנסו ללקט שלי:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2