vegan freinly
WhatsApp Image 2022-04-24 at 18.04.06 (1)

טופו מוקפץ עם ירוקים הכי מהיר וטעים

WhatsApp Image 2022-04-24 at 18.04.06 (1)

טופו מוקפץ עם ירוקים הכי מהיר וטעים

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
כשאני רוצה לתקתק מנה טעימה ובריאה, זה זה.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
תמיד חשוב לי שתדעו
שלא חסרות מנות טבעוניות שוות, טעימות ובריאות
שאפשר לתקתק בחצי שעה 
ולכן חשוב לי גם לתפוס את עצמי כשאני מכינה מנה כזאת
ולתעד אותה היטב
כדי להעלות לבלוג!
 
אז כך היה עם המוקפץ הזה
שבאמת סתם תקתקתי ויצא ממש טעים ומהיר
וכשהייתי שוב אצל הירקן
הקפדתי לקנות שוב ברוקולי ושעועית
כדי לשחזר את המנה עם סרטון הכנה
(רק שהפעם ממש הייתי לחוצה בזמן
אז כמובן שהספקתי להכין 
אבל לא הספקתי להשקיע בצילום..)
 
והאמת שהמנות האלה חשובות לי גם לסדנאות, ולא רק לבלוג
כי חשוב לי להנגיש את המטבח ואת הטבעונות
והכי חשוב לנו שיהיו לנו מנות כאלה בשלוף
וכך בדיוק יצרתי את הסדנה החדשה שלי להורים עסוקים
שם נלמד להכין מלא מנות מהירות, טעימות ובריאות שגם ילדים אוהבים
כדי שתמיד יהיה משהו טוב לתקתק!
והסדנה הזאת מצטרפת ללו"ז המהמם של חודש מאי….
אז ממליצה להציץ.
 
ואז- למתכון שלנו!

מצרכים

500/600 גרם טופו
שני ראשי ברוקולי
300-500 גרם שעועית ירוקה
לרוטב:
1 כוס רוטב סויה מופחת נתרן
1/2 כוס מים
2 כפות חומץ אורז/חומץ תפוחים/מיץ לימון
1/4 כוס מייפל/סילאן
2-3 שיני שום כתושות
כפית ג'ינג'ר מגורד
2 כפות קורנפלור
לקישוט:
חופן שומשום

אופן ההכנה

1. טפלו בירקות– שטפו היטב, חתכו את הברוקולי לפרחים קטנים, לשעועית חתכו את הקצוות הקשים וחצו לשניים. העבירו לקערה גדולה והשרו במים רותחים לכיסוי (לא חובה אבל מזרז תהליכים)
2. טפלו בטופו– כסו את הטופו במגבת/נייר סופג ולחצו בעדינות כדי לספוג החוצה את הנוזלים. חתכו לקוביות בגודל הרצוי ושוב ספגו מנוזלים.
3. צרבו את הטופו– חממו מעט שמן בסיר גדול/סוטאז' על אש בינונית-גבוהה והעבירו פנימה את הטופו. כל כמה דקות תעברו עליו ותהפכו לקוביות צד כך שייצרבו יפה מכמה צדדים.
4. בינתיים הכינו את הרוטב– מדדו את כל רכיבי הרוטב- חוץ מהקורנפלור- לתוך סיר קטן והעבירו לאש גבוהה (כדאי לערבב ולטעום כדי לתקן טעמים במידת הצורך לפי הטעם). במקביל ערבבו את הקורנפלור עם 3-4 כפות מים להמסה מלאה. כשהרוטב מגיע/עומד להגיע לרתיחה- הנמיכו מעט את האש ושפכו פנימה את תערובת הקורנפלור וערבבו היטב במשך 2-3 דקות להסמכה. כבו את האש.
5. כשהטופו צרוב יפה מכמה כיוונים- סננו את הירקות והוסיפו פנימה. ערבבו מדי פעם עד שהם במידת העשייה הרצויה (אם הם ממש קשים וזקוקים לעוד ריכוך אפשר להנמיך את האש ולכסות את הסיר לכמה דקות לאידוי טוב). כשהם מתרככים למידה הרצויה- שפכו פנימה את הרוטב. ערבבו היטב לכיסוי, כבו את האש ופזרו שומשום.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • מומלץ להגיש על אורז או אטריות.
  • נשמר במקרר עד 6 ימים.
  • הקורנפלור מיועד להסמכת הרוטב, זה לא חובה.
  • הסויה המופחת לרוב עם פקק ירוק, הוא פשוט פחות מלוח. אפשר לחלופין להמיר בערך רבע/שליש מהרוטב במים לריכוך הטעם, אלא אם תאהבו את זה מאוד מלח, גם עניין של טעם.
  • יוצא הרבה רוטב, לא חובה לשפוך הכל לסיר. אפשר לשפוך כמה שתרצו ואת השאר לשמור בנפרד או להקפיא לשימוש הבא.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)