IMG_20200507_115923

פאדג' בראוני טבעוני מושלם פחד

IMG_20200507_115923

פאדג' בראוני טבעוני מושלם פחד

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
10 דקות עבודה, קערה אחת, מרכיבים פשוטים, ויש לך את הפאדג' בראוניז הכי מושלמים ביקום.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
וואי וואייי איך אני מתרגשת לפרסם את המתכון הזה!!!!
 
אחת האהבות הגדולות שלי- זה פאדג' בראוניז.
 
לפני הטבעונות, אחרי שגיליתי את המתכון של קרין גורן (והורדתי לו את כמויות החמאה והסוכר, בנוהל) 
לא יכולתי להסתכל על מתכון אחר, והכנתי אותו באופן קבוע כל הזמן. 
הוא גם לוקח 2 דקות להכין, גם עשיר ושוקולדי, גם פשוט ממעט מרכיבים, 
וגם התוצאה הסופית מושלמת- זה גם יציב, וגם פאדג'י, נמס בפה עם טעם של עוד. שלמות!!!
 
מאז הטבעונות אני מנסה למצוא מתכון כזה, שימלא את החלל הזה, ללא הצלחה. 
יש כמה מתכונים מעולים ברשת, שלא תבינו לא נכון (למשל לשקמה יש מתכון מעולה ממש), 
אבל רציתי אחד משלי, ושיהיה בדיוק כמו שאני רוצה- עם מעט מרכיבים מאוד פשוטים ונגישים, 
שייצא גדול מספיק לתבנית נורמלית, ושייצא בול במרקם והטעם שחיפשתי.
 
כשהתחלתי לפרסם מתכונים השנה, אחרי שקיבלתי לא מעט תגובות ובקשות למתכון כזה 
וראיתי על זה מלא פוסטי-חיפושים ברשת, החלטתי שאין מנוס ואני פשוט חייבת ליצור כזה בעצמי!
 
היו לי מלאאא ניסיונות (שהשכנים מאוד נהנו מהם, אבל לא היו מושלמים מספיק בשבילי) 
סוף סוף הצלחתי!!!! 
הגעתי לנוסחה המושלמת שחיפשתי ואין מאושרת ממני.
 
(מה שלא מושלם בעיניי עדין זה הכמויות- אני אוהבת ליצור מתכונים שהכמויות ייצאו לכםן נוחות לכוסות מדידה, 
אבל אסתפק במגרעה הזאת!!)
 
אז קבלו אותו- את המתכון לפאדג' בראוניז טבעוני האולטימטיבי!!!
(יש גם אופציה לאפות את זה כבראוניז קלאסי ותפוח יותר עם מעטה קריספי. אני ממש ממליצה לקרוא את ההערות לשדרוגים ושינויים אפשריים
ואשמח שתכתבו לי איך יצא!!)

מצרכים

250 גרם שוקולד מריר
150 גרם (2/3 כוס) חלב סויה לא ממותק
50 גרם (רבע כוס) שמן
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
60 גרם (רבע כוס + כף רגילה שטוחה) רסק תפוחים לא ממותק
125 גרם (כוס פחות כף וחצי) קמח לבן
30 גרם (2 כפות גדושות/כפות מדידה שטוחות) קקאו
קורט מלח
120 גרם (1/2 כוס ושתי כפות) שוקולד צ'יפס / שוקולד חתוך גס/ אגוזים קצוצים גס
 

אופן ההכנה

1. לחמם תנור ל170 מעלות טורבו.
2. להניח בקערת הכנה שוקולד וחלב, ולהמיס במיקרו (אצלי מספיקה דקה-דקה וחצי). לערבב עם מטרפה עד המסה מוחלטת. 
3. להוסיף לקערה שמן, סוכר ורסק, ולערבב היטב למרקם אחיד. להוסיף קמח וקקאו (כדאי לנפות/לסנן פנימה) ומלח, ולערבב למרקם אחיד. לערבב פנימה תוספות עד לפיזור אחיד.
4. לשפוך לתבנית ולשטח לגובה אחיד.
5. לאפות במשך כ20 דקות, עד שהשוליים נסדקים והמרכז די יציב ויבש.
להניח להתקרר לגמרי לפני שפורסים (הכי נוח להניח במקרר לאחר הצינון בחוץ ולחתוך כשזה קר).
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף לחלב צמחי אחר
  • אפשר להמיר את הסוכר בסוכר אחר, שימו לב לרמת המתיקות. זה גם ישנה את המרקם, במיוחד אם תחליפו לסוכר חום כהה או ממתיק נוזלי- אולי תצטרכו להוסיף כמה כפות קמח. אני לא יכולה לחתום על המרקם שייצא, אבל אשמח לדיווחים:)
  • אפשר להחליף את הקמח! קמחים מלאים למיניהם יצטרכו עוד טיפה נוזלים או טיפה פחות מהקמח, קמחים תחליפיים (שיבולת שועל/אורז וכו') יכולים לצאת פאדג'יים מדי, תצטרכו כמו גדולה מהם או להמיר רק חצי מהקמח אליהם (נגיד אם תרצו קמח שקדים אז תחליפו רק חצי מהכמות). שוב, לא ניסיתי, אני לגמרי כיוונתי למושחת, ואשמח לדיווחים.
  • הבראוניז האלה במתיקות מעודנת, השוקולד לוקח פה במה מרכזית. אפשר להוסיף קצת סוכר למי שרוצה מתיקות מורגשת יותר.
  • כיוון שהשוקולד פה הוא המרכיב המרכזי, אני ממליצה להשקיע בשוקולד איכותי, רצוי 60%, זה יוצא מורגש:)
  • הכמות מתאימה לתבנית 20X20. שימוש בתבנית קטנה יותר ייצור חתיכות עבות יותר ובטח תצטרכו יותר זמן אפייה, ולהיפך. ניתן להמיר כמויות ולבדוק את גודל התבנית המתאים בעזרת המחשבון המצוין הזה.
  • ניתן לפזר דברים טעימים מעל הבלילה לפני ההכנסה לתנור כמו בתמונה כאן למעלה (שם פיזרתי חמאת בוטנים ובייגלה ורוטב טופי).
  • כפי שהסברתי, מדובר בפאדג' בראוניז, זה מרקם פאדג'י וזה דחוס וכבד יחסית (ומושלם). אם תעדיפו מרקם יותר "עוגתי" ותפוח, פשוט תוסיפו חצי כפית סודה לשתייה (הכניסו עם הקמח) וזה יעשה את העבודה:) כנראה שתצטרכו כ10 דקות אפייה נוספות במקרה הזה.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה