IMG_20200730_132519

עוגת שזיפים הפוכה טבעונית

IMG_20200730_132519

עוגת שזיפים הפוכה טבעונית

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 50 דקות
רמת קושי: בינוני
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגת רושם כיפית, לא מסובכת להכנה, מתקתקה-חמצמצה, שניתן להכין במלא וריאציות!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

תמיד צריך איזה מתכון לעוגת-רושם, לא?
שאת שולפת וישר שומעת "ווואווו!!!"
אז הנה מתכון כיפי ובכלל לא מסובך
לעוגת שזיפים הפוכה
(או איזה פרי אחר שתרצו!!!)
מתקתקה-חמצמצה
ואפילו בריאה יחסית!!

אפשר גם לוותר על כל עניין ה"הפוכה" והקישוט
ואז מדובר בעוגה בחושה ממש פשוט
כזאת של לערבב הכל בקערה אחת ולהכניס לתנור
שתמיד תעבוד:)

לא יודעת, לי זה נשמע כמו לגזור ולשמור שכזה…
יאללה מתה לראות איך יצא לך!!!

מצרכים

לשכבת השזיפים-
5 שזיפים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
2 כפות מים
כף שמן קוקוס
חופן שקדים פרוסים
 
לעוגה
יבשים:
1 כוס (150 גרם) קמח מלא
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כוס (120 גרם) קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
 
רטובים:
1 כוס (240 גרם) חלב סויה לא ממותק
1/2 כוס (110 גרם) מים
2 כפות לימון סחוט
כפית תמצית וניל
2/3 כוס (100 גרם) מייפל טבעי
 
תוספות:
6 שזיפים
 

אופן ההכנה

1. לקרמל את השזיפים-
פרסו 5 שזיפים לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר. במקביל חממו את הסוכר והמים בסיר קטן והשגיחו. נענעו את הסיר מדי פעם לפיזור אחיד של הסוכר. כשהוא מתחיל לקבל צבע קרמלי, הוסיפו את השמן. ערבבו רגע, ושפכו פנימה את פרוסות השזיפים. ערבבו היטב ובעדינות כדי שכל השזיפים יתכסו בקרמל. כבו את האש והניחו בצד. 
2. לחתוך את שאר השזיפים-
חתכו כ6 שזיפים לקוביות והניחו בצד.
3. להכין את הבלילה-
חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
הניחו בקערת הכנה גדולה את כל היבשים וערבבו בעזרת מטרפה. שפכו פנימה את כל הרטובים וערבבו היטב למרקם אחיד. שפכו פנימה את קוביות השזיפים וערבבו קצת לפיזור אחיד.
4. להרכיב הכל ולאפות-
שמנו מעט את התבנית. סדרו את פרוסות השזיפים המקורמלות בצורה יפה ואחידה. מהמרכז החוצה. אם נשאר מקום בשוליים- פזרו את השקדים. ניתן בכל מקרה לפזר קצת את השקדים לפני כן בתבנית כדי לשלב קרנצ' בביסים, במיוחד אם אין כוח להשקיע בסידור מוקפד. שפכו פנימה בזהירות את הבלילה של העוגה ושטחו לגובה אחיד. הכניסו לתנור לכ50 דקות. עד שהעוגה זהובה ויציבה למעלה, וניתן להכניס קיסם במרכזה שיוצא יבש. מומלץ לסובב את התבנית לאחר 30 דקות האפייה הראשונות לאפייה אחידה. 
5. לחלץ ולהגיש-
הניחו לעוגה להתקרר לחלוטין. העבירו סכין חלקה מסביב לעוגה בצמוד מאוד לתבנית. קחו צלחת גדולה והניחו על התבנית מלמעלה, כך שהיא מכסה אותה לגמרי. הניחו יד אחת על הצלחת, ואת השניה מתחת לתבנית, והפכו במהירות! הניחו את הצלחת ושלפו בזהירות את התבנית. והרי עוגת שזיפים הפוכה! צלמו, פרסו והגישו:)
העביר קיסם שיוצא די יבש.  
להניח להתקרר לגמרי, ולהעביר לפחות לשעתיים למקרר לפני שפורסים. 
תהנו!
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • יעבוד גם עם פירות דומים אחרים (תפוחים/אגסים/נקטרינות/שזיפים/משמשים וכו'). רק קחו בחשבון שהשזיפים קטנים יחסית לרוב הפירות אז הכמות תשתנה, אבל בגדול מדובר בערך בקילו פרי. ניתן להחליף לקמחי כוסמין (תמיד!)
  • אפשר סוכר אחר ושמן אחר בקרמל אפשר בלי השקדים הפרוסים (אבל זה מוסיף קרנצ' וטעם כיפי)
  • אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח אגוזים אחר או בחצי כוס קמח לבן (אבל חבל!!) אפשר בלי קינמון ווניל
  • אפשר חלב צמחי אחר, גם מתוק. העוגה לא ממש מתוקה. אם תרצו אפשר להוריד קצת מהמייפל אם החלב ממש מתוק. תטעמו את הבלילה. 
  • אפשר חומץ במקום לימון אבל כדאי לימון
  • אפשר להחליף את המייפל בממתיק אחר
  • ניתן לראות שיוצאת עוגה ענקית! אם תשתמשו בתבנית קטנה יותר מקוטר 24, כדאי להכין בכמות קטנה יותר. ובכל מקרה אפשר להכין פחות. רק תזכרו שפחות בלילה= פחות זמן אפייה.
  • מזכירה שהיא יוצאת נפלא גם כמו שהיא, כעוגה בחושה:)

  • כרגיל, מצרפת למטה תמונות מההכנה:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה