IMG_20200808_191848

גלידת וניל ובצק עוגיות טבעונית

IMG_20200808_191848

גלידת וניל ובצק עוגיות טבעונית

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
צריך בלנדר טוב
שני מתכונים שווים במתכון אחד! בצק עוגיות אכיל וכיפי, וגלידת וניל פשוטה וטעימה, פלוס הסברים להכנה ללא מכונת גלידה, כארטיקים ועם תוספות אחרות. שווה, לא?
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
גלידה טבעונית.
כן זה אפשרי.
לא בטעם קוקוס.
לא בטעם פרווה.
בלי שמנת צמחית.
 
אני הבנתי מתישהו שהמפתח להצלחה בקינוחים טבעוניים
הוא איזון הטעמים בין המרכיבים
השילוב בין חומרי הגלם של הגלידה הזו למשל
מאזן ומעדן את הטעמים
כך שאין טעם אחד שמשתלט
זה פשוט טעים וזהו!
 
כן, זה אידיאלי להכין גלידה במכונת גלידה,
אבל לרובינו אין…
אז יש עוד דרכים!
כן, זה אומר עוד שלבים,
אבל אין פה שום דבר מסובך
וזמן העבודה נטו הוא לא ארוך בכלל
והתוצאה כל כךךךך שוווהההההה
 
אז יאללה לעבודה:)

מצרכים

לבצק עוגיות אכיל:
 
40 גרם (2.5 כפות) חמאת שקדים
65 גרם (1/3 כוס) מים
 
65 גרם (1/3 כוס) שמן
80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
30 גרם (רבע כוס לא דחוסה) סוכר חום כהה
 
140 גרם (1 כוס) קמח אפוי
קורט מלח
100 גרם (1/2 כוס) שוקולד צ'יפס
 
לגלידת וניל:
 
150 גרם (1 כוס) קשיו
240 מ"ל (1 כוס) חלב צמחי
240 מ"ל (1 כוס) קרם קוקוס
80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
כף תמצית וניל איכותית
רבע כפית קנסטן גאם (לא חובה אבל מומלץ)
 

אופן ההכנה

לבצק העוגיות:
1. אפו את הקמח- חממו תנור ל150 מעלות. פזרו את הקמח על מגש אפייה בצורה אחידה ואפו במשך 10 דקות. הניחו בחוץ להצטנן.
2. ערבבו יחד את החומרים- ערבבו חמאת שקדים ומים בקערה עד למרקם אחיד. הוסיפו שמן, אבקת סוכר וסוכר חום כהה וערבבו. הוסיפו קמח ומלח וערבבו. הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבבו. (צריכה להתקבל תערובת רכה ודביקה, כדי שיהיה נחמד לנגוס בזה כשזה קפוא. ניתן להוסיף מים אם הבצק יציב יותר).
3. צרו עיגולים- הרטיבו מעט את הידיים או היעזרו בכפיות וצרו עיגולים על גבי נייר אפייה והקפיאו. 
 
לגלידה:
1. השרו את הקשיו במים למשך הלילה, או במים רותחים במשך 20 דקות. 
2. סננו מהמים והכניסו את הקשיו לבלנדר, יחד עם החלב, קרם קוקוס, אבקת סוכר, ותמצית וניל. טחנו עד למרקם חלק. הוסיפו את הקסנטן גאם וטחנו עוד כמה שניות. העבירו לקופסה. 
אם יש לך מכונת גלידה- צריך לקרר את הבלילה למהלך הלילה (או לכמה שעות), ולמחרת להעביר למכונת הגלידה, הוציאו את הגלידה לקופסה וערבבו פנימה את בצק העוגיות- באיזה כמות שתרצו, וזהו.
אם אין לך- אז צריך לשים את הקופסה בפריזר ולהמשיך בשלבים.
3. אחרי שעה של הקפאה, כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, ערבבו היטב את הכל והחזירו לפריזר. המשיכו כך כל חצי שעה לפחות עוד 3 פעמים**. בפעם האחרונה ערבבו פנימה את בצק העוגיות- באיזה כמות שתרצו, וזהו.
 
**אם לא תוכלו להישאר באזור לעשות זאת, אפשר להעביר את התערובת הקפואה למעבד מזון או בלנדר (צריך לשבור אותה לחתיכות כדי שיהיה יותר קל לטחון) וטחנו למרקם אחיד, והחזירו לפריזר. כדאי לעשות זאת לפחות עוד פעם אחת. במידה ובחרת בדרך זו, יש להוסיף את בצק העוגיות רק לאחר הטחינה הסופית. 
 
***אם תרצו להכין ארטיקים, אפשר לוותר על כל ההתעסקות שתורמת למרקם הגלידתי, וישר לשפוך את התערובת מהבלנדר לתבניות ארטיקים. אפשר גם לתבנית קרח להכנת גלידוניות. 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • לדעתי חצי מכמות בצק העוגיות שכתבתי תספיק, אבל זה טעים כנשנוש בפני עצמו:) אז כיף שנשאר. גם אפשר לשמור במקפיא להכנה הבאה.
  • האפייה של הקמח תפקידה להרוג חיידקים אפשריים, כך שיהיה ניתן לאכול את הבצק ה"חי" מבלי לחשוש.
  • אני השתמשתי בקמח לבן רגיל, אפשר להחליף בכיף לקמח אחר, טעם ייצא קצת אחר, וקמחים מלאים יצטרכו קצת יותר נוזלים.
  • ניתן להחליף את הסוכרים במתכונים בממתיקים אחרים, לדעתי הם נותנים את המרקם והטעם האידיאליים, אבל זה עדין ייצא טוב:)
  • אפשר להכין בלי קסנטן גאם, אבל הוא ממש ממש מוסיף למרקם הגלידתי. ניתן לרכוש אותו בחנויות מתמחות לאפייה ובניצת הדובדבן (ואולי בעוד חנויות טבע דומות).
  • ניתן כמובן להכין את הגלידה בלי תוספות או עם תוספות אחרות. זה יוצא נפלא גם עם שברי אוראו במקום בצק עוגיות למשל. 
  • עדכון- יש עכשיו גם מדריך שלם להכנת גלידה ביתית בבלוג! שווה ביקור:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה