vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

ורניקי במילוי פירה ובצל מטוגן

זמן הכנה: כשעתיים
רמת קושי: בינוני
אין צורך במכשירים מיוחדים
אמנית הפסטה לימדה אותי להכין את המנה המרשימה הזאת!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

את המתכון הזה יצרתי יחד עם לילך אדמן- אמנית הפסטות!

יותר נכון יהיה לומר שלילך יצרה את המתכון וגם לימדה אותי מלא דברים על הדרך, ואני בעיקר עזרתי..

אני עוקבת אחרי היצירות של לילך בפסטה בערך מהרגע שהתחילה לפרסם, ואני נדהמת מחדש מכל תמונה שהיא מעלה. פעם אחת כשצצה איזו הזדמנות אני פניתי אליה באינסטגרם ושאלתי אם היא תרצה להעביר איתי סדנה איטלקית, ואז קבענו לקפה.
הדייט הראשון שלנו היה מאוד מוצלח. היה קליק מיידי וגילינו שמעבר לרקע של שתינו בקונדיטוריה ובמטבח ובטבעונות- יש לנו עוד המון תחומי עניין משותפים ואנחנו יכולות לדבר שעות. 

בסופו של דבר הסדנה לא יצאה לפועל מכל מיני סיבות טכניות, אבל נשארנו בקשר ולפני כמה שבועות לילך שאלה אם בא לי שנכין משהו ביחד, ועניתי "ברורררר!!!!" וישר קבענו מועד ודיברנו בהתלהבות שוב ושוב על כל הרעיונות שלנו למפגש הקולינרי הזה.
הודעתי לה שהיא סוף סוף תגרום לי להשתמש במכונת הפסטה שלי שצוברת אבק בארון ושאני מעוניינת במתכון אחד מלוח ואחד מתוק, והיא הודיעה לי שבא לה הפעם לעבוד עם קמח לבן ועם מתכונים שמבוססים על הבית שלה.

כך יצא שהכנו ורניקי מעלףףף במילוי פירה מטריף עם בצל מטוגן מושלם,
שזה כל כך מוצלח שאין צורך בשום רוטב או שום דבר אחד בנוסף…
(וגם הכנו פילמני מתוק משוגע לגמרי שזה כבר יעלה בפוסט אחר..)

אם במקרה איכשהו בטעות עוד לא נתקלת בלילך, אז דחוףףף צריך לעקוב אחריה באינסטגרם, ואם אין אז בפייסבוק.

והיא גם מלמדת כל כך טובבב שאני ממש ממליצה גם ללכת אליה לסדנה…

מצרכים

לבצק:
500 ג קמח לבן מנופה
2 כפות (20 גרם) שמן
1 כוס (240 גרם) מי ברז
כפית שטוחה מלח

לבצל המטוגן:
כ7 בצלים
שמן
לפירה:
4 תפוחי אדמה גדולים
3 כפות (כ30 גרם) שמן זית/ חמאה טבעונית
1/4 כוס (60 גרם) חלב סויה לא ממותק
חצי כפית כורכום
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

1. בשלו את תפוחי האדמה- קלפו וחתכו את תפוחי האדמה והכניסו לסיר עם כפית מלח והרבה מים. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש והמשיכו לבשל כ15 דקות- עד שהם מתרככים לחלוטין. שפכו למסננת.
2. טגנו בצל- חתכו את הבצלים לרצועות (הכי נוח לחצות ל2 ואז לחתוך כל חצי לרצועות) והעבירו לסיר גדול או סוטאז' עם קצת שמן- על אש נמוכה (אפשר להוסיף קצת מלח לריכוך מהיר יותר) וערבבו מדי פעם. המשיכו מדי פעם לחזור ולערבב בזמן שתעברו לשלב הבא. הבצל מוכן כשהוא ממש רך וזהוב-שחום, זה לוקח זמן.
3. הכינו את הבצק- ערבבו בקערה את כל הרכיבים עד שהם מתחילים להתאחד (כדאי להתחיל עם 3/4 כוס מים ולהוסיף בהדרגה לפי הצורך), העבירו את הבצק למשטח עבודה ולושו עד לקבלת בצק אחיד, רך יחסית ולא דביק. (הוא לא נראה חלק עדין בשלב הזה) כסו בניילון נצמד והעבירו למקרר למנוחה של לפחות 20 דקות. (ניתן לחלופין להיעזר במיקסר עם וו לישה)
4. הכינו את הפירה- החזירו את תפוחי האדמה לסיר ומעכו היטב היטב על אש נמוכה. הוסיפו את כל הרכיבים והמשיכו למעוך עד לקבלת פירה חלק וטעים (תקנו תיבול בהתאם לצורך). הוסיפו מהבצל המטוגן לפי העין וערבבו פנימה. כבו את האש. הניחו להצטנן.
5. עצבו את הבצק- הוציאו את הבצק מהקירור- הוא אמור להפוך לחלק ונוח לעבודה. חתכו כרבע ממנו ואת השאר השאירו מכוסה בניילון בצד. רדדו על משטח מקומח לשכבה דקה, כמעט שקופה (ניתן להיעזר במכונת פסטה אם יש- אנחנו רידדנו לדרגה 7 מתוך 9) וקמחו בכל פעם שהוא מרגיש דביק.
בעזרת סכין גדולה חתכו אותו לריבועים אחידים.
הניחו מעט מהפירה במרכז כל ריבוע.
הרימו ריבוע וסגרו אותו לחצי – מחצו את כל הקצוות (ניתן להרטיב אותן קלות במים כדי להדביק יותר בהצלחה אם זה מקומח מדי). עכשיו יש לנו מלבן סגור. קפלו את הקצה העליון (הרחב) כלפי מטה (כלפי הצד הממולא) וסגרו את 2 הקצוות הנותרים (מימין ומשמאל למטה) הניחו את האצבע מלמטה במרכז וסגרו מסביבה את 2 הקצוות יחד- והניחו. זאת הסגירה (יש הדגמה בסרטון). הניחו על משטח מקומח. חזרו על זה עם כל הבצק והמילוי.
6. בשלו את הורניקי- הרתיחו מים בסיר גדול והוסיפו 2 כפות מלח, ורצוי גם 2 כפות שמן (זה עוזר להפריד ביניהם בקלות בהגשה, וגם מוסיף כי אין כאן רוטב) פנימה. כשהמים מבעבעים- הכניסו פנימה ערימה של ורניקי (לא יותר מדי- שלא יהיו צפופים). זה ייקח כמה דקות, בהתחלה הם ישקעו ואז יצופו- תנו להם לצוף דקה ואז אספו בעזרת כף מחוררת אל כלי. המשיכו כך עד שהכל מבושל.
7. הגישו בכלי הגשה עם בצל מטוגן מעל וקצת פלפל שחור. תהנו!

(לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות למטה… ויש כאן הדגמה של הקיפול)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • ניתן למלא את הבצק המושלם הזה במילוי אחר.

  • ניתן לשמור את הבצק מכוסה במקרר עד 3 ימים או להקפיא אותו לחודשיים (ואז להפשיר אותו 12 שעות במקרר לפני השימוש).
  • ניתן להקפיא את הורניקי לפני הבישול.
  • ניתן להקפיא את הבצל המטוגן.
  • ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן. ניתן גם בקמחים מלאים- עם יותר מים.
  • לחוברת מתכוני חנוכה ונובי גוד כנסו לכאן.
  • לסדנת נוביגוד חינמית כנסו לכאן
  • תודה מיוחדת ללילך אדמן על המתכון וההדרכה! ממש ממליצה לעקוב אחריה בעמוד הנפלא שלה וללכת לסדנה שלה.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2