20210412_084004

עראיס טבעוני מעלף

20210412_084004

עראיס טבעוני מעלף

זמן הכנה: 1 שעה
זמן בישול: 15 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
תערובת של סויה ופטריות בטעם ומרקם בשרי, בתוך פיתות צלויות, בתוספת טחינה... פשוט מנה מעולהההה
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני ממש אוהבת לעבוד עם שבבי סויה
זה חומר גלם מעולה בעיניי.
מדובר בחלבון סויה מיובש
(זה מגיע בכל מיני צורות
כמו סוליות, בונזו, רצועות,
ושלל שמות מפתים)
ככה שזה נטו סויה, מלא חלבון,
מאוד גולמי, 
מוצר יבש שיכול לחכות הרבה זמן במזווה,
זול מאוד, בריא..
כל היתרונות!!
 
צריך להשרות אותו במים רותחים 
כדי "לעורר" אותו לחיים
למרקם שאפשר לעבוד איתו
אבל כדי שהמרקם יהיה כיפי ועסיסי
ומוכן לספיגת טעמים
צריך גם לספוג אותו מהנוזלים.
ואז מתקבל מוצר שמדמה בשר טחון
ואפשר לעשות איתו הכל!
 
אז אני הכנתי איתו הפעם עראיס מעלף
הוספתי פטריות כדי להקפיץ את המרקם והטעם
התיבול הנכון גורם לו לדמות יותר בשר
ולשפר את הצבע
והבצל, הצנוברים והפטרוזיליה
הם גם משדרגים ומזכירים לנו
את הטעמים של הקציצות מהבית.
 
תאמינו לי, זה חומר גלם להתאהב בו
וזאת מנה כיפית בטירוף!
אז בואו נשדרג את העל-האש הטבעוני שלנו השנה
עם עראיס מעלף;)
ושיהיה במזל טוב למדינה!

מצרכים

5 פיתות חצויות
2 כוסות שבבי סויה מיובשת
1 בצל גדול או 2 קטנים
3-4 שיני שום
סלסלת פטריות שמפיניון/פורטבלו (200-250 גרם)
חצי כוס צנוברים
חצי צרור פטרוזיליה
1 כפית ראס אל חנות, פפריקה מתוקה, מלח
חצי כפית כמון, בהרט
רבע כפית פפריקה מעושנת (או חצי כפית-כפית תערובת על האש/גריל)
קצת פלפל
2 כפות רוטב סויה דל נתרן (או כף אחת של סויה רגילה)
1 כפית קקאו
2-3 כפות קמח חומוס/עדשים/חיטה
שמן זית

אופן ההכנה

1. שפכו לקערה את שבבי הסויה וכסו בהרבה מים רותחים. הניחו לחצי שעה.
2. סננו את סויה, והעבירו היטב תחת מים זורמים. סחטו היטב מהמים בעזרת בד טטרא או אמצעי דומה.
3. קצצו וטגנו בצל, פטריות ושום בסיר קטן/מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. הניחו בערך לעשר דקות, עד שהנוזלים שיוצאים מהפטריות מתאדים. (אני קצצתי הכל יחד במעבד מזון, חוסך המון זמן).
4. ערבבו מדי פעם, עד שהתערובת מתחילה להזהיב. הוסיפו את הסויה והצנוברים לאש. הוסיפו את התבלינים (כולל הקקאו והסויה) וערבבו הכל היטב. המשיכו לערבב מדי פעם במשך כמה דקות עד שהסויה מתחילה להיצרב. טעמו ותקנו טעמים.
5. העבירו את התערובת לקערה. קצצו פטרוזיליה והוסיפו פנימה וערבבו היטב. 
6. הניחו לתערובת להצטנן מעט כדי שיהיה יותר נוח לעבוד איתה. 
7. כדי שהתערובת תהיה יותר יציבה ופחות פירורית, שתחזיק יפה בגריל מבלי שתתפורר החוצה, צריך לחזק לה את המרקם. הוסיפו 2 כפות קמח כלשהו ו2 כפות שמן וערבבו היטב. מחצו חופן מהתערובת ביד כדי לבדוק אם היא נשארת כגוש יציב. אם לא, הוסיפו עוד כף וכף, והמשיכו כך עד למרקם נוח.
8. מלאו את חצאי הפיתות בתערובת הסויה. התערובת צריכה למלא את הפיתה היטב מצד אחד, שתהיה יציבה, ומצד שני לא יותר מדי כדי שלא תיקרע.
9. חממו מחבת פסים. מרחו שמן מסביב לפיתות. צרבו כל פיתה מכל צד, צרבו גם את הצד הפתוח עם המילוי. 
10. הגישו לצד טחינה
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להכין בלי פטריות (אפשר גם עם פטריות אחרות ועם יותר פטריות), ואז תצטרכו יותר קמח ושמן כדי להרטיב ולייצב את התערובת, כי הפטריות תורמות בזה למרקם. 
  • אפשר להכין עם טחון מהצומח של טבעול או של חברה אחרת שהוא גם יבש באותה הצורה. אפשר גם עם טחון מהצומח שהוא כבר דביק, כמו ביונד, ואז לא תצטרכו קמח ושמן ופטריות.
  • אפשר להכין מראש את התערובת ולהקפיא אותה. אפשר להכין הכל מראש ולהקפיא.
  • הסויה והקקאו תורמים בעיקר לצבע, אפשר לוותר עליהם.
  • ניתן לקנות ראס אל חנות, פפריקה מעושנת ותערובות אחרות בחנויות תבלינים ובשווקים. אם אין אז אפשר לתגבר בכמון ופפריקה ולהוסיף קצת קינמון. אפשר גם קצת נוזל עישון במקום פפריקה מעושנת.
  • אפשר בלי הצנוברים והפטרוזיליה, אבל הם ממש משדרגים.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה