IMG_20200502_165123

קרקר בראוני ממכר + קורנפלקס מושלם! (טבעוני כמובן)

IMG_20200502_165123

קרקר בראוני ממכר + קורנפלקס מושלם! (טבעוני כמובן)

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
קל להכנה וקל לסיים במכה- החטיף המתוק שלא תוכלו להפסיק לנשנש
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני אוהבת לעקוב אחרי כל מיני קונדיטורים וקונדיטוריות באינסטגרם
גם לא-טבעונים.ות רחמנא ליצלן (ככה כותבות??)
כי זה נותן לי מלא השראה.
 
יום אחד, לא מזמן, הסתכלתי בסטורי של פצפוצים (קונדיטור מוכשר ברמות על)
וראיתי קרקר-בראוניז
והמוח שלי התחיל לצפצף "דינג דינג דינג דינג דינגגגגגגגגג!!!!!!"
אני חייבת כזה ע-כ-ש-י-ו!!!
נכנסתי מיד למתכון
וגיליתי שזה סופר-קל לטבעון
(יעני קל להפוך לטבעוני, לא קל למי שגר בחור בצפון)
מיד הכנתי את זה
ואכלתי את זה
וידעתי שזה מתכון מנצח.
 
אפילו שכל הדברים שאני מכינה ממש טעימים, אובייקטיבית,
יש דברים שא.נשים יאהבו יותר ויאהבו פחות..
אבל זה אחד מהדברים שחד משמעית אין מי שלא ממש התלהב ממנו
(ולכן אני גם מוכרת את זה אגב אהמ אהמ)
 
אז תתכוננו להתמכרות קשה.
 
(בונוס- קורנפלקס- בהמשך.
בבקשה תקראו את כל ההערות שאחרי המתכון לפני ההכנה והשאלות)
כשהתחיל לא מזמן שיגעון הכנת הקורנפלקס הביתי (שזה בעצם להכין מיני-מיני קינוחים ולאכול בקערת חלב)
חשבתי לעצמי שחייבת להיות דרך לא-סיזיפית לעשות את זה (אחרי שאלוהים-יודע-למה הכנתי מיני-מיני-רוגעלכים)
 
ואז עלה לי הרעיון (הגאוני) פשוט לחתוך את הקרקר בראוניז לחתיכות קטנות יותר!! 
אז בנגלה הבאה עשיתי את זה, אפשר לעשות את זה אפילו רק לשוליים שגם ככה צריך לחתוך כדי ליישר!
ואני חייבת לומר שזה הקורנפלקס הכי טעים בייקום ככה שזה פשוט חובה לנסות ובחיי שזה כל כך פשוט!!!

מצרכים

66 גרם מי חלבון חומוס (רבע כוס)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
15 גרם קקאו (2 כפות שטוחות)
חצי כפית נס קפה
50 גרם שמן (רבע כוס)
חצי כפית תמצית וניל
60 גרם קמח (חצי כוס פחות כף)
רבע כפית מלח
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם שוקולד צ'יפס (1/2 כוס)

אופן ההכנה

  1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו ושמנו קלות נייר אפייה, הניחו על תבנית אפייה.
  2. בקערת הכנה- הקציפו ידנית מעט את החלבון עם מטרפה- עד שנהיה הרבה קצף (לא צריך להשתגע ולא צריך מטרפה חשמלית, רק לטרוף חזק חצי דקה)
  3. הוסיפו בהדרגה תוך טריפה את הסוכר, קקאו, קפה, שמן ווניל, וטרפו היטב לתערובת אחידה. 
  4. ערבבו יחד בנפרד את האבקות והוסיפו פנימה (כדאי להעביר במסננת/נפה, לא חובה), ערבבו לתערובת אחידה. 
  5. שפכו את התערובת למרכז נייר האפייה, ובעזרת הלקקן פזרו ושטחו לשכבה כמה שיותר אחידה ומרובעת, כשנשארים שוליים משמעותיים מסביב (כשמדובר בתבנית תנור סטנדרטית). כמה שיותר דק = יותר קראנצ'י. (אם הבלילה נדבקת מדי ללקן, אפשר לשמן אותו מעט לפני שתיעזרו בו לשיטוח).
  6. פזרו מעל את השוקולד צ'יפס.
  7. הכניסו לתנור ל20 דקות.
  8. הוציאו, ובעזרת גלגלת או סכין טובה חתכו לריבועים, אבל בלי להשקיע ולהפריד ולהזיז- רק לעשות את החיתוכים. החזירו לתנור לעוד 8 דק'. 
  9. העבירו לרשת צינון (או שפשוט תמשכו את נייר האפייה לשיש מהתבנית שיתקרר.
  10. רק כשזה הצטנן לחלוטין- תבצעו עם הידיים לריבועים. שמרו בקופסה אטומה (אם יישאר משהו).
 
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • הכוונה במי חומוס היא למי הבישול המצומצמים של החומוס. אני משתמשת במים מפחית השימורים. הם לא חייבים להיות קרים, אבל עדיף.
    • במתכון המקורי יש פי 2 סוכר, אז מי שאוהב.ת מתוק- אפשר להגביר כאן את הסוכר. אני אוהבת את זה ככה, וזה בעיניי מגביר את אפקט ההתמכרות וגם את הקראנצ'יות.
    • אפשר לוותר על הקפה, המלח והוניל, כל השאר חובה. אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין, מניחה שיעבוד גם עם קמחים מלאים.
    • תשמרו בכלי אטום, עדיף במקרר, במיוחד בקיץ. יישמר לשבוע בערך. יכול להישמר כמה חודשים בפריזר. בשום פנים ואופן לא לשמור עם משהו אחר באותה הקופסה- הקרקרים יתרככו!
    המתכון המקורי שייך לבלוג המאוד יפה- פצפוצים.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה